IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Стотици хилади. Ти друсаш ли?
    Само един от проектите ми в областта на културния туризъм струва колкото цялата информ която си поствал през безмисления си безидеен и скучен живот.
    Що не се прекръстиш на HRANTUTNIK 31 ?

Както и да е ... В България държавата е враг на народа, а чиновниците са гнусни и безполезни паразити. Примерно 100 - 200 хиляди съкратени от тях би било едно добро начало. И си спести нравоученията, щото не подхожда такива като тебе, дето хляб ядете от ръката на такива като мене, да поучавате. Задачата ви е да служите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Лордче кацна ли на батко си на самолетоносача?Виж хубаво какво си написал и го осмисли.Точно щото не можеш да изкараш повече от 15000 затова имаш голям мерак ти да казваш какви да са данъците и ти да командориш.И точно заради това си предложил такива доходи да са необлагаеми.Да се увеличат данъците ама за другите нали и ако може да асфалтират пред нас или пътя до работата или до родното място.Велик си.този Андрешковски манталитет е неизкореним.И точно това е причината България да е такава.Никъде не съм казал че укриваш данъци не се пали.Да безпричинната конфискация е комунизъм.Но аз предлагам друго.За укриване на апартаменти конфискация.Все пак има разлика между двете.Преди да пишеш спри да гледаш само в твоята паница а помисли.Кога изкараш повече от 15000 на година ми се обади мое ти предам няколко безплатни урока.
      Ако прехвърля тази сума, разбира се, че ще плащам по-големия процент, но аз имах предвид твоите безмислени писания от самолетоносача в Карлуково, според които трябва да плащам 50%. 50% да плащат тези с доход над 100 бона. Написал съм го вече. Ако има 300 апартамента и получава над тази сума, да плаща разбира се.
      Ти гледаш отраслово затова ти е замъглен погледа, а не количествено доходност. Това ти е проблема.

Коментар

• В САЩ при ниски лихви първо ипотечния им пазар не се е подобрил но дори и да приемем че се е подобрил то икономиката им като цяло е трагедия- ти това ли искаш - да затрием цялата икономика за да може тия в строителството да са добре?
        Лихвата се определя и от вътрешния и от външния пазар

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Въпроса е кой пазар я определя? Нали не мислиш, че е вътрешния, щото ако така мислиш, ще се умра от смях. Ако визираш мен за закъсал покрай имотите, не четеш правилно.
        Аз гледам в макроплан, как да дръпне икономиката. За това съм изброил правилните мерки. А ти бълнуваш само за бараки и влогове.
        В САЩ при ниски лихви се стимулира ипотечния пазар и то доста успешно. СФащал ли?

Коментар

Теб и за това не те бива. Какво има да говоря за имотите? Колко ще изкарам от наеми на 7-8 жилища, част от които в прованса, за да надхвърля тези примерно 15 бона доход та да плащам повече от 10%? Не укривам нищо.
          Конфискацията е комуниъм. А ти нещо много не ти харесва да ти обложат депозитчето, но ще го направят. И лихвите ке падат
          Лордче кацна ли на батко си на самолетоносача?Виж хубаво какво си написал и го осмисли.Точно щото не можеш да изкараш повече от 15000 затова имаш голям мерак ти да казваш какви да са данъците и ти да командориш.И точно заради това си предложил такива доходи да са необлагаеми.Да се увеличат данъците ама за другите нали и ако може да асфалтират пред нас или пътя до работата или до родното място.Велик си.този Андрешковски манталитет е неизкореним.И точно това е причината България да е такава.Никъде не съм казал че укриваш данъци не се пали.Да безпричинната конфискация е комунизъм.Но аз предлагам друго.За укриване на апартаменти конфискация.Все пак има разлика между двете.Преди да пишеш спри да гледаш само в твоята паница а помисли.Кога изкараш повече от 15000 на година ми се обади мое ти предам няколко безплатни урока.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение

Време е стотици хиляди бюджетници да напуснат държавната хранилка и понеже твърдят, че са професионалисти тогава би трябвало да нямат проблем да работят успешно в частния сектор.

]
            Стотици хилади. Ти друсаш ли?
            Само един от проектите ми в областта на културния туризъм струва колкото цялата информ която си поствал през безмисления си безидеен и скучен живот.

Коментар

Аз получавам доходи на няколко фронта и затова не мога да кажа точно какъв съм.
              Но за теб съм категоричен-мамун- комарджия! Дано не пушиш и трефа.
              Не бе, само си мисля колко доход ще остане у българина ако наритат излишните държавни служители

Коментар

• Тва дето си го писал му викат комунизъм - пробвано е и не проработи?

Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Не данъче , а пълна национализация на материални активи ( дълготрайни и краткотрайни) на стойност над 10 000 лева - на всички юридически и физически лица .

Максимален размер на чуждестранно участие в местно предприятие - не повече от 25% .

Пълна национализация на горите и селско-стопанската земя .

Засилване контрола на монополите и орязване на всичките им непривични функции .

Въвеждане на всеобща трудова повинност за населението (включително и на жените) от 25 до 35 годишна възраст .

Задължително военна служба - 2 години (3 години за моряците) .

Суспендиране на Бг-членството в ЕС - денонсиране на договора за присъединяване .

Освобождаване курса на лева .

Премахване на всякакви местни данъци и такси .

Въвеждане на прогресивна подоходна ставка .

И Лорде всички тия мерки или поне голяма част от тях са напълно постижими , но Борисоff няма топки за да направи дори и една от тях .

Обаче ако случайно "узрее" и тръгне смело напред,ще си осигури поне още 3 мандата власт с мнозинство в НС от над 2/3 ....Просто ще обере И целия ляв електорат и практически ще остане без опозиция което за държави като БГ е супер

Положението е архи-тежко и ако не се вземат мерки,ще стане неконтролируемо

ПС : И понеже си писал по долу за Турция - ето една графика която преди бях пуснал във форекс-темата:

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                  Срамно и позорно е в икономически форум да се говорят такива глупости - това сме го говорили хиляди пъти тук - лихвата се определя от пазара по същия начи по който и пазара определя цената на хляба. Това че някой закъсали хора покрай имотите мечтаят за ниски лихви нищо не значи. Но добре да приемем че държавата иска да наложи ниски лихви на банките - и как ще стане това напрактика, а? в Америка като лихвата е 0 процента икономиката расте ли?
                  Въпроса е кой пазар я определя? Нали не мислиш, че е вътрешния, щото ако така мислиш, ще се умра от смях. Ако визираш мен за закъсал покрай имотите, не четеш правилно.
                  Аз гледам в макроплан, как да дръпне икономиката. За това съм изброил правилните мерки. А ти бълнуваш само за бараки и влогове.
                  В САЩ при ниски лихви се стимулира ипотечния пазар и то доста успешно. СФащал ли?

Коментар

• Население на възраст над 19 години при преброяването през 2011г.:
                    - 6,011,713 души

Най-новите данни за броя на бюджетниците са от края на септември 2011г.:
                    - 582,041 души

Най-новите данни за броя на пенсионерите са от края на 2011г.:
                    - 2,198,857 души

Тогава приблизително на всеки 100 души (общо пенсионери и бюджетници) има по-малко от 117 души на възраст над 19 години, които не са пенсионери или бюджетници?!?!?!?

Време е стотици хиляди бюджетници да напуснат държавната хранилка и понеже твърдят, че са професионалисти тогава би трябвало да нямат проблем да работят успешно в частния сектор.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
                    http://www.noi.bg/content/statistics/ECON2011.pdf
                    http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
                    Last edited by Inform; 05.02.2012, 16:19.

Коментар

• Срамно и позорно е в икономически форум да се говорят такива глупости - това сме го говорили хиляди пъти тук - лихвата се определя от пазара по същия начи по който и пазара определя цената на хляба. Това че някой закъсали хора покрай имотите мечтаят за ниски лихви нищо не значи. Но добре да приемем че държавата иска да наложи ниски лихви на банките - и как ще стане това напрактика, а? в Америка като лихвата е 0 процента икономиката расте ли?

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Не късогледи, Бойко прозря, че трябва да се кредитира с ниска лихва бизнеса за да има предприемачи. Сещаш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Много те бива да даваш акъл за чужди пари.За имотята що мълчиш.Ти като си голем тук ще шариш 10% данък на година.И 50% данък на наемите.Данък наследство 50%.За укрито жилище конфискация а за укрит наем или деклариран по малък затвор.Вземи гледай в твоята паница а не давай акъл.
                        Теб и за това не те бива. Какво има да говоря за имотите? Колко ще изкарам от наеми на 7-8 жилища, част от които в прованса, за да надхвърля тези примерно 15 бона доход та да плащам повече от 10%? Не укривам нищо.
                        Конфискацията е комуниъм. А ти нещо много не ти харесва да ти обложат депозитчето, но ще го направят. И лихвите ке падат

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Ти не беше ли държавен служител?
                          Лорда освен държавен служител е и горд собственик на няколко панелки които дава под наем.Затова относно местните данъци мълчи като комунист пред държавна сигурност.Той е свикнал само да цуца да дават другите.и обича той да определя колко и кои да дават.Голем убавец

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Аз получавам доходи на няколко фронта и затова не мога да кажа точно какъв съм.
                            Но за теб съм категоричен-мамун- комарджия! Дано не пушиш и трефа.

Коментар

Виж скалата във Франция и Германия и тогава ми говори за социализъм.
                              Знам, че едрите ще реват, но принципа е че те затова са едри, да плащат най-много. Да имат най-голям дял в приходите. Не само да натискат хората на мизерни заплати.
                              Като си голем, ще шариш като голем. А който мрънка така, не е голем, той е български чорбаджия-изедник
                              Иначе си прав, че трябва специални преференции за тях, като изграждане на инфраструктура, предимство в даването на поръчки и т.н.
                              Много те бива да даваш акъл за чужди пари.За имотята що мълчиш.Ти като си голем тук ще шариш 10% данък на година.И 50% данък на наемите.Данък наследство 50%.За укрито жилище конфискация а за укрит наем или деклариран по малък затвор.Вземи гледай в твоята паница а не давай акъл.

Коментар

Глупости на търкалета. Вие не разбрахте ли за две години и половина, че единствено рязането не е политика?
                                Трябва насърчаване на потреблението което ще доведе до повече приходи в хазната. И то на потреблението на български стоки. Не на плазми.

Коментар

Working...
                                X