IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Бойко най сетне прозря, че по този начин на въздействие на бюджета единствено чрез орязване няма как да доведе до ръст в икономиката и стимулиране на потреблението.
    Сега предлага лесни кредити, но все още не е наясно как точно ще се улеснят те.
    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=398641
    Бойко трябва да прозре или да научи доста повече.
    1. Улесняването на кредитите е неминуемо, без намаляване на лихвените нива. Би могъл да повлияе на лихвите на всички банки като въздейства пряко силово върху Цветан Василев и неговата банка която държи парите на държавата. Едни лихви за заемите от около 7% за потребителските кредити и около 3-4 % за ипотечните, както и 1,5-2% по депозитите, ще доведе до засилено търсене на кредити и стимулиране на инвестициите в реално производство, а не мързелуване в очакване на печалби от лихви.
    2. Вместо неолиберална /неолайнярска/ политика, повече кейнсианска. Да си припомним Рузвелт как изведе щатите от голямата депресия. Никой не казва. Тайна! Вижте Турция какви чудеса прави с неокейнсианската си полиника на държавно стимулиране на икономиката!
    3. Премахване на лобито на едрия капитал което въздейства на политиката против данъчната хармонизация в ЕС.
    Един данък от 10% за дребния бизнес, 25% за средния и 50% за едрия, ще вкара в хазната тройно-четворно повече пари. В същото време данъка ще стане пропоционален както във повечето страни от ЕЗ и справедлив аз повечето българи. Като си едър, ще плащаш яки данъци. А не само яхти и въртолети да си купуваш.
    Сега някои ще наскачат срещу пропоционалния данък, но нека се замислят колко от нас дори пишещите са повече от малки бизнесмени ?
    Ето три елементарни стъпки които ще ни извадят от блатото.
    Лендлорда нещо май си се пообъркал.Омръзна ми да обяснявам кой кара влака и защо не се рита срещу него.Господ нашия Бог е определил да се живее с колкото се изкарва а не с на кой колкото му се иска.Лесни заеми не трябва да има защото след тях лошите кредити скачат до небето.Колкото повече лесни заеми толкова повече лоши кредити.Свалят ли лихвите им казвам чао Гергино и си тегля парите на секундата.Няма сила която да ме накара да си държа парите в банка на 1-2% лихва която раздава кредити на сульо и пульо.Моите пари веднага ще отидат в буркан банк.Погледни статистиката на БНБ и ми кажи какво ще стане с банковата система когато вложителите изтеглят 32 милиарда.Да видим тогава откъде пари за кредити.Тогава Бойко ще пусне печатницата и БНБ ще раздава на търговските банки на 1-2% а те както си описал ти.Но има една подробност ще раздават само левове щото БНБ не мое да печати евра и долари.А вземи се сети тогава каква ще е инфлацията къде ще е борда какви ще са заплатите и обменния курс на лева спрямо еврото и долара.
    По втора точка да вземаме заеми и да строим пътища пак не съм съгласен щото пътищата ще ги построим а това не е последната криза.Когато се стовари следващата какво правим?Пак ли нови заеми и какво ще строим тогава?Това за което ти говориш може би решава донякъде нещата на момента но какво правим после?Що се касае до точка 3 това вече сме го правили.Лобито не едрия капитал през 1944-50 беше унищожено физически бяха избити и вкарани по затворите.Резултата е ясен плащаме и днес.И най голямото поражение се вижда увредена ти е главата.От батко си да знаеш че богат се става по друг начин а не с държавни шменти капели.От дребна търговия и андрешковски шмекерлъци не може да се забогатее.И не е необходимо всички да са богати.Но дай да погъделичкаме мързеливитв безделници като дърдорим простотии от сорта на ще вземем на богатите парите.Просто богатите ще си вземат парите и ще отидат на друго място а тук ще има само цървули.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
      Относно Германия: там 10 г. не вдигаха заплатите, а тук искаме всяка година да се повишават с поне 10%. Ако искаме да сме като Германия първо трябва да се повиши производителността, а чак след това заплатите.
      Сравнението с Германия не е коректно.Заплатите в България са изключително ниски и в голямата си част не осигуряват нормално съществуване.В резултат на което отдавна е започнала масова евакуация, а не имиграция.Получава се порочен кръг, от който никой няма полза.Младите не виждат смисъл от образование, квалификация и т.н. И ако в Германия лятото имаше 1 милион вакантни работни места - тука продължават фалитите .И стига с тази производителност .Изкуствено поддържаните ниски заплати вече само вредят.Знам много фирми , които имат възможност за по високи заплати , но не го правят..

Коментар

Ясно, теб те е ударило здраво социалистиеското мислене, аз не мисля като теб обаче. Мен поне ме уреждат сегашните 10% ДОД и като много други в страната за мен този данък е идеален инструмент в сегашните времена на "начално натрупване на капитала".
        А относно това кой с колко ще мизерства, то е ясно че един ще преживява с 500 лв. а друг с 5 млн. (въпрос на възможности и потребности).
        Относно Германия: там 10 г. не вдигаха заплатите, а тук искаме всяка година да се повишават с поне 10%. Ако искаме да сме като Германия първо трябва да се повиши производителността, а чак след това заплатите.
        Ако ме е налегнало социалистическо мислене, значи в ЕЗ е социализъм. Аз харесвам този тип социализъм в ЕЗ. Май и другите го харесват затова искат там и в Шенген.
        Това а производителността е голям мит. Нима гърците дето работят до обед са двадесет пъти по-производителни от нас та имат 700Е минимална заплатка?
        Теб те устройва 10%, но и милионера го устройва. А ти най-вероятно не си милионер. И толкова ли трябва да си глупав, че да мислиш, че най-богатите ще пуснат лесно кокала и от друга страна да гледаш само в собственото си канче и да не виждаш, че не достигат пари от бюджета за елементарни благоустройства?
        Ако аз отворя квартално кафе, 10 % ще ме устройват. Но ако отворя 60 работни места и нагоре вече ще трябва да плащам повече на държавата. Примерно 25%.
        В еврозоната не са толкова прости, че да се лишат от този доход и после да реват ча няма пари в бюджета.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Не може 10% за този дето е на минимална заплата и 10% за този с 10 млн. доход.
          Този с десетте милиона трябва да даде 5 на държавата и да "мизерства" с другите 5.
          Тогава хем държавата ще живне много, хем и богатите няма да парадират с пари.
          Точно както е в Германия.
          Ясно, теб те е ударило здраво социалистиеското мислене, аз не мисля като теб обаче. Мен поне ме уреждат сегашните 10% ДОД и като много други в страната за мен този данък е идеален инструмент в сегашните времена на "начално натрупване на капитала".
          А относно това кой с колко ще мизерства, то е ясно че един ще преживява с 500 лв. а друг с 5 млн. (въпрос на възможности и потребности).
          Last edited by Alee; 05.02.2012, 10:12.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Ако съда и прокуратурата не работят само за едрия бизнес,няма как да говорим
            за тези неща,щото ако си трудно наказуем - защо да плащаш данъци.
            И друго - аз всъщност не смятам че някой реално го е грижа за народа от управляващи и опозиция,че изобщо нещо да се прави.Досега в БГ брутално
            тъпи управляващи е нямало,т.е. ако искаха досега колко мнооого щеше да е направено.

Коментар

Един въпрос: запазваме ли 10% ДОД или и това ще променяме?
              Не може 10% за този дето е на минимална заплата и 10% за този с 10 млн. доход.
              Този с десетте милиона трябва да даде 5 на държавата и да "мизерства" с другите 5.
              Тогава хем държавата ще живне много, хем и богатите няма да парадират с пари.
              Точно както е в Германия.

Коментар

• Един въпрос: запазваме ли 10% ДОД или и това ще променяме?
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Частичните прозрения на Бойко

Бойко най сетне прозря, че по този начин на въздействие на бюджета единствено чрез орязване няма как да доведе до ръст в икономиката и стимулиране на потреблението.
                  Сега предлага лесни кредити, но все още не е наясно как точно ще се улеснят те.
                  http://paper.standartnews.com/bg/art...article=398641
                  Бойко трябва да прозре или да научи доста повече.
                  1. Улесняването на кредитите е неминуемо, без намаляване на лихвените нива. Би могъл да повлияе на лихвите на всички банки като въздейства пряко силово върху Цветан Василев и неговата банка която държи парите на държавата. Едни лихви за заемите от около 7% за потребителските кредити и около 3-4 % за ипотечните, както и 1,5-2% по депозитите, ще доведе до засилено търсене на кредити и стимулиране на инвестициите в реално производство, а не мързелуване в очакване на печалби от лихви.
                  2. Вместо неолиберална /неолайнярска/ политика, повече кейнсианска. Да си припомним Рузвелт как изведе щатите от голямата депресия. Никой не казва. Тайна! Вижте Турция какви чудеса прави с неокейнсианската си полиника на държавно стимулиране на икономиката!
                  3. Премахване на лобито на едрия капитал което въздейства на политиката против данъчната хармонизация в ЕС.
                  Един данък от 10% за дребния бизнес, 25% за средния и 50% за едрия, ще вкара в хазната тройно-четворно повече пари. В същото време данъка ще стане пропоционален както във повечето страни от ЕЗ и справедлив аз повечето българи. Като си едър, ще плащаш яки данъци. А не само яхти и въртолети да си купуваш.
                  Сега някои ще наскачат срещу пропоционалния данък, но нека се замислят колко от нас дори пишещите са повече от малки бизнесмени ?
                  Ето три елементарни стъпки които ще ни извадят от блатото.
                Working...
                X