Здравейте ... Имам един въпрос, който ме тревожи от една седмица насам ... по банковата ми сметка получих около 44 000 лв от Китай .... изчетох доста информация от в нета относно това дали трябва да ги декларирам в НАП и по какъв начин, понеже тези пари не са мой ... исках само да помогна на някой, но с цялото си невежество май ще си създам големи проблеми ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превод на пари от чужбина до БГ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pips_hunter Разгледай мнениеZdraveite,
moje li nqkoi da mi pomogne za slednoto:
tursq nai eftinia na4in da prehvurliam vseki mesetz okolo 300 EUR v BG. Za sega tova koeto pravq e da gi teglq ot bankomat s Visa card... No v BG bankomatite imat limit - 400 lv (nqkoi moje bi znae bankomat koito puska po pove4e )
Blagodarq
Bobi
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiona Разгледай мнениеОпитвам се да разбера повече по този въпрос, тъй като отварянето на банкова сметка от разстояние на мое име, ще е свързано с много препятствия.
Вече виж на колко превода ще ги разделиш.
Досега мисля при ПИБ е най-висок лимита, 10 к евро, но май щяха да го намаляват.
И така безпроблемно си ги трансферираш.
Другия вариант ще е през Трансфъруайз и те тук от левова сметка от Булбанк ти ги нареждат в лева и си е междубанков в лева и не следва да има такси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiona Разгледай мнениеЗдравейте,
Искам да изпратя спестяванията си в България. За целта мой близък ще отвори банкова сметка на свое име. Въпросът ми е - тези пари трябва ли да се декларират пред НАП, като вече е платен данък върху тях?
Пред данъчните се декларира, в зависимост от основанието на превода.
Откриваш си сметка на твое име, декларираш, че са спестявания и точка.
- 1 like
Коментар
-
В САЩ са платени данъци върху тях.
Отговорът на НАП по отношение на моят въпрос беше, че тези пари се декларират от ФЛ получател, в случай че същите представляват кредит от друго ФЛ или ЮЛ. С други думи, има значение какво представляват тези пари по отношение на техния получател и изпращач.
Опитвам се да разбера повече по този въпрос, тъй като отварянето на банкова сметка от разстояние на мое име, ще е свързано с много препятствия.Last edited by X_Y; 02.04.2017, 11:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiona Разгледай мнениеЗдравейте,
Искам да изпратя спестяванията си в България. За целта мой близък ще отвори банкова сметка на свое име. Въпросът ми е - тези пари трябва ли да се декларират пред НАП, като вече е платен данък върху тях?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dontletme Разгледай мнениеЗдравейте, искам да си изкарам дебитна карта, но не знам от коя банка ще е по добре, защото един приятел ще ми изпраща пари от чужбина. Аз мисля от ЦКВ или ФиБанк но не съм сигурен за това реших да попитам тук.Last edited by nradev; 30.08.2016, 04:45.
Коментар
-
Dontletme,
няма нужда да си изкарваш дебитна карта. Можеш да дадеш Айбан и да ти пратят парите по твоята сметка. Ако тя не е в същата валута - парите ще се превалутират по курса на банката за същия ден и можеш да ги изтеглиш на каса.
Ако искаш да си останат в съответната валута - ще трябва да си направиш сметка, например в долари, ако ще ти рпащат долари или в евро, ако ще е евро и т.н.
Коментар
-
Перфектна алтернатива
виж:
www.transcard.bg
и услугата им global transfer
Ползването на техните кредитни и дебитни карти в чужбина е без такси и курсови разлики.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение+ 2012
на мен като ми превеждат пари от чужбина в ПИб ми взимат 1% от получените средства, но не по-малко от 1 евро
или при получени суми до 100 евро ми взимат 1 евро
при сума от 1000 евро например ПИБ прибира 10 евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнениеЗдравейте,
имам едно въпросче, което е сходно с темата.
Ще пътувам в чужбина и се чудя, ако плащам с дебитна карта (Виза) има ли такси?
Същото се чудя, но ако го направя и в страни, които не са в ЕС, конкретно в Албания.
Някой има ли подобен опит?
Коментар
Коментар