IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диалози с ИИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    В България има милионери, но информацията за това как са натрупали богатството си е противоречива и често свързана с обвинения в корупция и злоупотреби.

Според проф. Боян Дуранкев от УНСС, в България има около 30 000 милионери[3]. Други източници посочват по-ниска цифра от около 10 000 милионери в страната[7]. Въпреки това, много от тези богатства са обект на критика и подозрения.

Често се споменават връзки между политици, бизнесмени и корупционни практики. Например, има информация за депутати, които за 4 години мандат стават милионери[6]. Също така се споменават случаи на кметове милионери, свързани с антикорупционни кампании[5].

За съжаление, в предоставените източници няма конкретна информация за милионери, които са натрупали богатството си само чрез труд и интелект, без корупция или нерегламентирани практики. Това не означава, че такива случаи не съществуват, но те не са изрично споменати в дадените резултати.
    И как твоят ИИ провери 30 000 случая, след като нищо не пише за тях в медиите?

А не пише, защото и те с много акъл и интелект (с по 2-3 висши образования), с много труд (по 16 часа на ден, включително събота и неделя), и с много ентусиазъм и активност правят бизнес след бизнес. Разликата между бедни и богати е именно в усилията, които даден човек полага. Разликата между бедни и богати започва още от детските години, когато повечето деца не учат сериозно и се подиграват на отличниците. Тоест лузърството и сбърканото мислене започват още от детските и ученическите години. Точно там се разделят на две класи - успели в живота хора, и лузъри, които оправдават собствената си некадърност с измислици, че те са бедни, защото са честни, а всички богати са мошеници и крадци.

Освен написаното по-горе аз мога да се похваля, че не съм национален предател. Останах в държавата си и помагах за нейния възход в най-тежките и години. Организирах производства и дадох хляб на хиляди хора. Внесох огромни количества данъци, с които дадох социални помощи и пенсии на хиляди хора. И продължавам да го правя това и до ден днешен.

И няма да позволя на разни отрепки и национални предатели да се подиграват с постижения, които те самите не са в състояние да ги направят. Те егоистично мислят само за себе си и изоставиха държавата, която е вложила много пари в тях да ги направи на хора. И точно когато дойде времето да си връщат дълговете на тази държава и на това общество, те позорно избягаха на запад, мислейки само за собствения си гъз. Не само че с бягството си навредиха на тази държава, но продължават да вредят и до ден днешен. Защо? Ами внасят данъци на друга държава, а гласуват по изборите на тази държава. Тоест продължават да правят мръсно на държавата, която ги е отгледала. Презирам такива хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Любимото самооправдание на лузърите - аз съм честен, и затова съм беден, а всички богати са мошеници, лъжци и крадци.
      А съдебната система е корумпирана, и за това богатите не са в затвора.

Не звучи като самооправдание, по-скоро си е самата истина. Не че човек трябва да го успокоява това, но фактите си остават факти. Ти си си разказвал своята история, ако не беше една огромна доза късмет, едва ли щеше да си точно, където си в момента.

Коментар

Любимото самооправдание на лузърите - аз съм честен, и затова съм беден, а всички богати са мошеници, лъжци и крадци.

Прав си. И аз съм беден, ама вината си е в мен.Най-лошато нещо, което може да направи човек е да завижда.Какво ме бърка дали някой е богат и да му завиждам при положение, че и да обеднее това по никакъв начин не ме бърка. Никога и за нищо не съм завиждал на някого.Напротив трябва да търся начин и аз да успея.
        Last edited by Vergil1975; 17.01.2025, 12:18.

Коментар

В България има милионери, но информацията за това как са натрупали богатството си е противоречива и често свързана с обвинения в корупция и злоупотреби.

Според проф. Боян Дуранкев от УНСС, в България има около 30 000 милионери[3]. Други източници посочват по-ниска цифра от около 10 000 милионери в страната[7]. Въпреки това, много от тези богатства са обект на критика и подозрения.

Често се споменават връзки между политици, бизнесмени и корупционни практики. Например, има информация за депутати, които за 4 години мандат стават милионери[6]. Също така се споменават случаи на кметове милионери, свързани с антикорупционни кампании[5].

Същевременно се отбелязва, че в България има сериозно социално неравенство. Докато малка група хора натрупват значително богатство, голяма част от населението се бори с бедността. Споменава се за 800 000 работещи бедни и над половината пенсионери с минимални пенсии[4][6].

За съжаление, в предоставените източници няма конкретна информация за милионери, които са натрупали богатството си само чрез труд и интелект, без корупция или нерегламентирани практики. Това не означава, че такива случаи не съществуват, но те не са изрично споменати в дадените резултати.

Citations:
          [1] https://www.youtube.com/watch?v=9HdaPidLMq0
          [2] https://www.facebook.com/groups/3868...8683708887458/
          [3] https://lupa.bg/news/prof-boyan-dura...41806news.html
          [4] https://www.dnes.bg/a/57-politika/41.../comments?cp=9
          [5] https://www.tiktok.com/@frontsreshtu...60343034154273
          [6] https://govoriotkrito.bg/2024/12/22/...%D0%B8-%D0%B0/
          [7] https://blitz.bg/blgarskite-milioneri_news30860.html
          [8] https://m.enovina.bg/novina/simitlij...pciyata-15739/

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
            Това са изцяло чисти пари и то подложени на жестока данъчна цедка. Респект за Барби. На чужд терен и само с акъл и труд изкарани пари.

Без шашми и без кражби и продажби. Без връзки и “наши хора” и без протекциите на “партията закрилница”..
            Откога и ти се сдоби с лузърско мислене - само бедните са честни и само те имат акъл и полагат труд?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
              Допаднахте си вие двамата.
              Да, много ни допадна Selena2024, и на мен, и на съпругата ми
              Аз имам слабост към умните, одухотворени и красиви жени още от малък

Моята съпруга беше асистентка (инж.), която ми водеже упражненията
              по изследване на операциите при следдипломната ми квалификация

Коментар

И това е само малка добавка към чудесна пенсия, инвестиции и спестявания,
                изработени само с акъл, с труд, без шашми, без кражби, без връзки и т.п.

Коментар

Всъщност би могъл да се фука и то доста, защото са изкарани на чужд жестоко регулиран терен.
                  Това няма да го разбереш, но то постепенно ще идва към бг.
                  Това са изцяло чисти пари и то подложени на жестока данъчна цедка. Респект за Барби.
                  На чужд терен и само с акъл и труд изкарани пари.
                  Без шашми и без кражби и продажби. Без връзки и “наши хора” и без протекциите на “партията закрилница”.
                  Много е важно, Ратко, в един момент да се стъпва на чист стабилен фундамент, каквото и да се прави.
                  И това е само малка добавка към чудесна пенсия, инвестиции и спестявания,
                  изработени само с акъл, с труд, без шашми, без кражби, без връзки и т.п.
                  ---------------------
                  Според наличната информация, ефективността на антикорупционните закони в България е ограничена:

1. Много антикорупционни политики се разработват и приемат формално, но реално се прилагат в ограничени мащаби[1].

2. Наличието на голям брой антикорупционни мерки и механизми за контрол, които не водят до намаляване на равнищата на корупция, показва, че съществуващата антикорупционна инфраструктура е неефективна или безполезна[1].

3. Проучване от 2023 г. показва, че само 36% от анкетираните са съгласни, че напоследък има сериозни опити за борба с корупцията, докато 37% не са съгласни с това твърдение[2].

4. Съществуват значителни различия във възприятията за ефективността на антикорупционните усилия между различните групи избиратели, като негласуващите са по-критични към тези усилия[2].

5. Тревожно е, че 44% от анкетираните смятат за приемливо правителството да участва в корупционни практики, ако постига добри резултати, което подкопава ефективността на антикорупционните закони[2].

Тези данни показват, че въпреки наличието на антикорупционни закони и мерки, тяхната ефективност остава ограничена, което подчертава необходимостта от по-целенасочени и практически ориентирани подходи за борба с корупцията в България.

Citations:
                  [1] https://csd.eu/fileadmin/user_upload...PI_WEB_pdf.pdf
                  [2] https://baselgovernance.org/sites/de...0survey-BG.pdf
                  [3] https://geopolitica.eu/2021/190-broy...uptsiyata-v-es
                  [4] https://csd.eu/fileadmin/user_upload...144_BG_WEB.pdf
                  [5] https://www.researchgate.net/publica...politiki_MAKPI
                  [6] https://www.investor.bg/a/526-pravos...-parvo-chetene
                  [7] https://www.universalcorp.com/Compli..._Bulgarian.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ти на матейко с данъци и хонорари няма да се фукаш
                    разбра ли

и без друго те твоите отиват за новите мургави обитатели на територията на макарон
                    Всъщност би могъл да се фука и то доста, защото са изкарани на чужд жестоко регулиран терен. Това няма да го разбереш, но то постепенно ще идва към бг.

Това са изцяло чисти пари и то подложени на жестока данъчна цедка. Респект за Барби. На чужд терен и само с акъл и труд изкарани пари.

Без шашми и без кражби и продажби. Без връзки и “наши хора” и без протекциите на “партията закрилница”.

Много е важно, Ратко, в един момент да се стъпва на чист стабилен фундамент, каквото и да се прави.
                    Last edited by Selena2024; 17.01.2025, 09:05.

Коментар

Браво, Барби!
                      Допаднахте си вие двамата.
                      Last edited by X_Y; 16.01.2025, 22:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                        разбра ли
                        и без друго те твоите отиват за новите мургави обитатели на територията на макарон
                        Аз да не съм матейко да се фукам Само споделям факти
                        А моите хонорари отиват за трите ни внучета На нас не ни трябват

Коментар

Това го кажи на данъчните власти във Франция

За тримесечен хонорар 11 800 евро (октомври: 5 000 + ноември: 5000 + декември: 1 800)
                          ми взимат данък 2 502 евро
                          разбра ли

препоръка е

Коментар

И аз "за майтап" направих търсене за мен и за фирмата, която създадохме с генералния директор на банката в Париж, за която работехме от основаването 'и.
                            Той знаеше какво е необходимо за функционирането на банката, аз знаех как да го направя. Първите три години разработвах и автоматизирах сам. Следващите 5 години продължих да разработвам сам, и назначих 1 човек за експлоатацията. Сега по развитието на системата ми работят повече от 100 човека и повече от 100 банки по света. Ето резюме на това - какво знае ИИ за ХХХ (махнах личните данни)
                            --------------
                            XXX е компания, специализирана в разработването на интегрирани софтуерни решения за банковия сектор. Основана през 1997 г. и със седалище в Париж, компанията се е утвърдила като ключов играч в областта на финансовите технологии, предлагайки широка гама от продукти, съобразени с нуждите на банките и финансовите институции.

## Продукти и услуги

### Основни решения
                            - **xxx™**: Универсално основно банково решение, което улеснява основните банкови процеси - от откриването на сметки до управлението на транзакции.
                            - **xxx** : Специализирано решение за управление на богатството, интегриращо CRM и инструменти за контрол на нормативните изисквания.

### Характеристики
                            Решенията на XXX са проектирани така, че да бъдат модулни и интегрируеми, което позволява на финансовите институции да адаптират системите си към своите специфични нужди. Те поддържат аспекти като
                            - Управление на рисковете
                            - спазване на нормативните изисквания
                            - Автоматизация на front-office, back-office процесите
                            - Многоканална поддръжка

### Международно присъствие
                            XXX оперира не само във Франция, но и в много държави в Европа, Азия, Африка и Близкия изток, като има офиси в Монако, Ню Йорк, Бейрут, Дубай.

## Репутация и признание

XXX е призната за своя технически и функционален опит. Клиентите свидетелстват за нейната отзивчивост и ангажимент за предоставяне на изключително обслужване на клиентите. Компанията е активна и в професионалните социални мрежи, където споделя своите иновации и успехи в банковия сектор.

В обобщение, XXX е лидер в сектора на банковия софтуер, който предлага иновативни решения, отговарящи на съвременните предизвикателства на финансовите институции, като същевременно следва международна стратегия за растеж.
                            Браво, Барби!

Коментар

Това беше вица на годината.
                              Това го кажи на данъчните власти във Франция

За тримесечен хонорар 11 800 евро (октомври: 5 000 + ноември: 5000 + декември: 1 800)
                              ми взимат данък 2 502 евро
                              Декември мързелувах, бях в Алпите
                              А ето и данъците за предишните тримесечия

Викаш - виц било Пикльо
                              Last edited by barbaron; 16.01.2025, 22:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                Не. Професионалист И продължавам още да развивам системата
                                Това беше вица на годината.

Коментар

Working...
                                X