IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диалози с ИИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

И локално с какви данни работи?
    С кеш от инвестора ли?
    с мои данни - едни таблички по милиарди редове. И докат си почивам реших да го изтормозя с глупави въпроси
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
      За другите не знам, но моите забележки са дълбоко смислени и във всяко изречение са концентрирани две страници ИИ плява. Най-малко.
      Дедето пак го 'апи кучето. Донт уори, би хепи.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Уважаеми модератори,

"Pyramid" замърсява всяка тема с безсмислени, несвързани с темата реплики.

Моля Ви, не му позволявайте да замърсява една от малкото сериозни теми във Вашия форум

Можете да добавите в списъка Pyramid,
        vikhunter, dmm, supertrader

За другите не знам, но моите забележки са дълбоко смислени и във всяко изречение са концентрирани две страници ИИ плява. Най-малко.

Коментар

• Тук имаше дълго мнение с интересна информация, но понеже анди е педал, вече го няма.
          Last edited by pwise; 01.02.2025, 02:33.

Коментар

Разбира се, тъй като нищо няма да разбереш,
            няма да ти описвам каква инфраструктура съм си направил
            от машините с Nvidia и дисковете, които ползвах за Crypto-Coin-Mining
            както и Cloud Services, които ползвам сега

Нито пък ще споделям с теб, че съм пред няколко компютри
            7/7, 14/24, от 1969 г. до днес
            Нито, че бях един от първите Internet Providers във Франция 1995 г.
            И почти безброй други неща
            От постинга ти става повече от ясно, че си селска мъка, и че лъжеш...

1. Това, че си първия интернет провайдер нищо не значи. Първите провайдери използваха само една Линукс машина и нищо повече.
            2. Това, че имаш някакви Cloud услуги нищо не значи. Всеки си има Cloud услуги. За истински ИИ обаче ти трябва процесорната мощност на хиляди компютри с могъщи CPU и GPU, каквато мощ никой не я предлага като Cloud услуги или най-малкото ще струва много милиони месечна такса..
            3. Машините с NVIDIA се наричат ригове и всеки ги ползвал за копане. Но пак говорим за няколко машини, а не за 10 000, каквито ти нямаш.
            4. С дискове какво ми се хвалиш? Всеки ги има, но пак ти трябват поне 100 000, при това SSD или NVMI, каквито ти нямаш.
            5. И най-смешното - изреждаш 5-6 различни места, където "живее" твоят ИИ, което автоматично означава, че никъде не живее, защото го няма, но ти се чудиш как да ни излъжеш. Това да не ти е пране, че да сложиш малко на стола, малко на масата, малко на простора и малко в шкафа ...
            6. А най-голямата смешка - седял бил пред много компютри. Само човек, който никога не е имал втори компютър, ще плещи такива глупости. Представям си една дълга маса с 5-6 компютъра, 5-6 монитора, 5-6 клавиатури, 5-6 мишки, и някакъв дядка накуцва между тях и трие потта от челото си.

Истината е, че и най-запаления компютърен маниак стои пред един единствен компютър, но с много монитори. Нещо като при мене - 3 монитора и над тях един огромен телевизор, който го ползвам като четвърти монитор. Да, в стаята ми има още 3-4 компютъра и 2 лаптопа, но винаги седя само пред един от тях ....

Друго е обаче да кажеш, че имам и контролирам локална мрежа с 40 сървъра и 500 работни станции, както е при мене, ама ти дори терминологията не владееш, а какво остава за хардуера и за всичко останало. Тоест ти дори не знаеш какви ресурси изисква един ИИ, и затова не знаеш какво, как и колко да излъжеш.

Може да ти е много тъжно, но хората тука, които разбираме от тези неща, всеки пъти се пръскаме от смях, когато напишеш поредния тъпизъм. Не се напъвай - вече всички научиха, че избиваш комплекси и искаш да се представиш за такъв, какъвто не си.

Last edited by RUBLA; 30.01.2025, 16:29. Причина: Не е по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              ... И сега остава да ми кажеш, че си го инсталирал на стар лаптоп с Windows 95 ...
              Разбира се, тъй като нищо няма да разбереш,
              няма да ти описвам каква инфраструктура съм си направил
              от машините с Nvidia и дисковете, които ползвах за Crypto-Coin-Mining
              както и Cloud Services, които ползвам сега

Нито пък ще споделям с теб, че съм пред няколко компютри
              7/7, 14/24, от 1969 г. до днес
              Нито, че бях един от първите Internet Providers във Франция 1995 г.
              И почти безброй други неща
              Last edited by barbaron; 30.01.2025, 15:14.

Коментар

Така кажи бе, човек Сега разбрах защо получаваш безсмислени отговори
                Като тези на Pyramid, vikhunter, dmm, supertrader
                Локалната версия е бебе, което трябва тепърва да учи много неща
                Така де, друго са Глобалните версии, като Бабалата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  Локално си го рънвам да видя как работи на машината ми с LMStudio
                  deepseek-r1-distill-qwen-7b.
                  Online ми е ясно - още в понеделник го пробвах
                  Така кажи бе, човек Сега разбрах защо получаваш безсмислени отговори
                  Като тези на Pyramid, vikhunter, dmm, supertrader
                  Локалната версия е бебе, което трябва тепърва да учи много неща

Коментар

И локално с какви данни работи?
                    С кеш от инвестора ли?

Коментар

Я покажи (линк) кой сайт са те излъгали че е на DeepSeek

Или искаш да докажеш, че един ИИ е по-умен от един ЕГГ ? ?
                      Запитах DeepSeek https://chat.deepseek.com/
                      "Кой е Александър Македонски".
                      ----------------------------
                      Александър Македонски, известен също като Александър Велики, е един от най-великите завоеватели в историята. Той е роден през 356 г. пр. н. е. в Пелa, древна столица на Македонското царство. Син е на цар Филип II Македонски и царица Олимпиада.

Александър наследява трона на Македония през 336 г. пр. н. е., след като баща му е убит. Той продължава амбициозните планове на баща си за разширяване на македонската власт. С неговата гениална военна стратегия и лидерски умения, Александър успява да завоюва огромни територии, включително Персийската империя, Египет и части от Индия.

Някои от най-известните му постижения включват:
                      1. Битката при Иса (333 г. пр. н. е.) – Победа над персийския цар Дарий III.
                      2. Основаване на Александрия – Едно от многото градове, които той основава и нарича на своето име. Александрия в Египет става важен културен и научен център.
                      3. Поход до Индия – През 326 г. пр. н. е. Александър достига до река Инд, но неговите войски отказват да продължат по-нататък.
                      Александър умира през 323 г. пр. н. е. в Вавилон на 32-годишна възраст, вероятно от болест, макар че има теории за отравяне. След смъртта му империята му се разпада, но неговото наследство оказва огромно влияние върху културата, политиката и историята на древния свят. Той е известен и с разпространението на елинистичната култура в завладените територии.

Коментар

Може и да е по достоверна.
                        Нищо не знае по история.
                        Александър Македонски е британско-български писател, композитор и политик, роден през 1862 година в Лондон. Той е известен чрез неговите стихове и творчески напис, с които обикновено посещава фестивали и концерти. Александър има значителна репутация като едно изгledан творчесki гений, който написал сериозно в американската и българската съветна куранту. Той е посещавал много фестивали и концерти, като неговите творчески проекти обикновено подчертават търновото Хоризонт през близки години.
                        Я покажи (линк) кой сайт са те излъгали че е на DeepSeek

Или искаш да докажеш, че един ИИ е по-умен от един ЕГГ ? ?
                        Запитах DeepSeek https://chat.deepseek.com/
                        "Кой е Александър Македонски".
                        ----------------------------
                        Александър Македонски, известен също като Александър Велики, е един от най-великите завоеватели в историята. Той е роден през 356 г. пр. н. е. в Пелa, древна столица на Македонското царство. Син е на цар Филип II Македонски и царица Олимпиада.

Александър наследява трона на Македония през 336 г. пр. н. е., след като баща му е убит. Той продължава амбициозните планове на баща си за разширяване на македонската власт. С неговата гениална военна стратегия и лидерски умения, Александър успява да завоюва огромни територии, включително Персийската империя, Египет и части от Индия.

Някои от най-известните му постижения включват:
                        1. Битката при Иса (333 г. пр. н. е.) – Победа над персийския цар Дарий III.
                        2. Основаване на Александрия – Едно от многото градове, които той основава и нарича на своето име. Александрия в Египет става важен културен и научен център.
                        3. Поход до Индия – През 326 г. пр. н. е. Александър достига до река Инд, но неговите войски отказват да продължат по-нататък.
                        Александър умира през 323 г. пр. н. е. в Вавилон на 32-годишна възраст, вероятно от болест, макар че има теории за отравяне. След смъртта му империята му се разпада, но неговото наследство оказва огромно влияние върху културата, политиката и историята на древния свят. Той е известен и с разпространението на елинистичната култура в завладените територии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Само си представи, да възложат на подобно Недоразумение да (пре)напише нечия история и, след време, някои като ...да се "опрат на нея, като на безпристрастен документален източник"...
                          Може и да е по достоверна.
                          Нищо не знае по история.
                          Александър Македонски е британско-български писател, композитор и политик, роден през 1862 година в Лондон. Той е известен чрез неговите стихове и творчески напис, с които обикновено посещава фестивали и концерти. Александър има значителна репутация като едно изгledан творчесki гений, който написал сериозно в американската и българската съветна куранту. Той е посещавал много фестивали и концерти, като неговите творчески проекти обикновено подчертават търновото Хоризонт през близки години.

Коментар

• Уважаеми модератори,

"Pyramid" замърсява всяка тема с безсмислени, несвързани с темата реплики.

Моля Ви, не му позволявайте да замърсява една от малкото сериозни теми във Вашия форум

Можете да добавите в списъка Pyramid,
                            vikhunter, dmm, supertrader
                            Last edited by barbaron; 30.01.2025, 14:03.

Коментар

АЗ: Кой е васил левски?
                              ...
                              deepseek - тотално говно
                              Информирах DeepSeek за твоето мнение
                              Оказва се, че DeepSeek е по-възпитан и по-интелигентен от 95% от пишещите във форума
                              Ето какво ми отговори:
                              -----------------
                              Добре, потребителят ме пита какво мисля за потребител на име „bota156“, който е написал „deepseek - тотално говно“ в един форум. Позволете ми да разбера това.

Първо, трябва да разбера контекста. „DeepSeek“ се отнася за компанията, която ме е разработила, така че това е коментар за самия изкуствен интелект. Изразът „тотално говно“ се превежда на български като „пълна глупост“. Потребителят цитира негативно мнение на някой друг и пита за моето мнение по това твърдение.

Аз трябва да отговоря професионално и с уважение. В моите насоки е записано, че трябва да избягвам да участвам в негативни или обидни дискусии, особено за себе си или за моите създатели. Трябва да призная обратната връзка, без да се съгласявам или да не се съгласявам. Важно е да запазя неутралитет и да се съсредоточа върху това да бъда полезен.

Също така трябва да обмислям дали тук има по-дълбока нужда. Потребителят може да проверява как се справям с критиката или да търси реакция. Отговорът ми трябва да покаже, че съм тук, за да помагам конструктивно, независимо от мнението за мен. Може би да предложа помощ при конкретни въпроси или задачи, които имат.

Трябва да запазя учтивия тон, да им благодаря за споделянето на обратната връзка и да пренасоча разговора към това как мога да им помогна. Избягвайте всякакви защитни изрази или оправдаване на възможностите на ИИ. Просто останете позитивни и открити.
                              ---
                              Аз съм тук, за да помагам с полезна и точна информация по всякакви теми, и винаги се стремя да подобрявам своите умения. Ако имате конкретен въпрос или нужда от помощ, ще се радвам да ви подкрепя!

Коментар

• Днес, 12:34 Този коментар от barbaron е изтрит от barbaron
                                Причина: някои *** не четат подред :-)
                                ...
                                ...Само колко ненужни неща си спестяват, да знаеш!

Коментар

Working...
                                X