IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
    Правя покупка на ACHV на 1.35 долара за акция. Разделям входа на 3 равни части и сега правя първата покупка.
    Цитираш Ливърмур, което ме навежда на мисълта, че си чел нещо за него?!? Като гледам какво купуваш, явно нищо не си разбрал

Коментар

• Нова покупка на пиъркойн на 1.90 ppc/usd. Следваща покупка ако видим 0.60 ppc/usd.
      Keep going ...

Коментар

• Според вас това така ли е и ако да, защо и ако не, защо?

Keep going ...

Коментар

• Keep going ...

Коментар

• "The core of man's spirit comes from new experiences"

Into the wild

​​​​​
            Keep going ...

Коментар

• Правя покупка на ACHV на 1.35 долара за акция. Разделям входа на 3 равни части и сега правя първата покупка.
              Keep going ...

Коментар

• Интересен поглед върху натуралния реален лихвен процент на президента на Сейнт Луиз ФЕД Джеймс Булард

Press Release: Bullard discussed the relatively low natural real rate of interest during a presentation at the 34th Annual NABE Economic Policy Conference, Feb. 26, 2018.
                Keep going ...

Коментар

• дори не дочетох цялото, но еди въпрос, как реши че не искам да споделя, ти няокга играл ли си без стоп, защо нима и как, и защо трябва с маржин, няма да те убеждавам да го правиш, просто си свикнал с лимитите и другото ня,а да приемеш за по-добро. Е защо да ти губя времето в обяснения !?
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Igrata на стопове е губеща рано или късно (лично мнение) Не в смисъла на стопа тр. да се играе Да играеш нещо със стоп значи предварително си си зачертал ръста. Според мен ако искаш як профит - без стоп !!!!! и маржин 1:1!!! дефенс игра може да ти се е струва лаишко, но ако си стигнал до такава игра ....за мен е извод, че знаеш какво правиш, а тея "игри" със стопа за мен в някакъв смисъл се приближават към хазарт тука има тука нема, ....после занулявания на акаунти ... не е препоръка Kato вкарваш "форекс-концепции "на бфб, kak го виждаш курса sofix/eur нагоре или надоле
                    Казваш според теб и до там... какви опити си правил, как си стигнал до тези заключения и защо според теб са по-добри от това, което правя аз не смяташ за нужно да споделиш... защо?

Знам, че различните трейдъри си имат различни начини и ще се опитам да обясня защо съм стигнал до изводите изказани от мен.

Всички играем със стопове, но просто за някои са цялата сметка. Това е ок ако самата сметка е някакъв разумен процент от активите, но моята философия се гради на тоталната защита. Преди всичко да се гледа да не се загуби капитал защото 50% загуба изискват 100% печалба за да се възстановиш. Тук адмирирам търговията с малки обеми защото помагат в това да не се губи много.

Какво още ни дават стоповете? Дават ни защита от самите нас В тази игра много лесно можеш да се вземеш насериозно и егото ти да те провали здравата. Удрянето на стоп за мен е знак от Реалността, че нещо не е наред, но понякога това не означава някаква сериозна грешка. В света, в който живеем 100% сигурност няма. В началото на кариерата ми много се ядосвах като ми удари стоп, но после почнах да го разглеждам като помощ и знак, че има още какво да добавя в модела си, че не съм разбрал напълно как функционира машината и има как да оптимизирам. Това в дългосрочен план ми е помогнало много да подобря търговията си и да науча много нови неща. Просто удрянето на стоп мен ме провокира да търся защо се е случило това и къде съм сбъркал и ако открия причина, която според мен си заслужава я добавям като ново знание в модела ми.

Сега малко повече за стоповете. На форекса, а и на БФБ ми се е случвало да стигне много близо до стопа ми и да не го удари. На форекса е стигало до 1 пипс и не го е удряло, доста пъти на 5 пипса и не го е удрял, което ме навежда на мисълта, че има нива, при които може да се сложи стоп и 5 пипса. От там работата ми е да ги намеря и да ги тествам. За тази години мисля, че съм си изградил солидна основа на която да стъпвам, но не се спирам и продължавам да търся и опитвам нови неща най-малкото защото ми е интересно.

Keep going ...

Коментар

• Igrata на стопове е губеща рано или късно (лично мнение) Не в смисъла на стопа тр. да се играе Да играеш нещо със стоп значи предварително си си зачертал ръста. Според мен ако искаш як профит - без стоп !!!!! и маржин 1:1!!! дефенс игра може да ти се е струва лаишко, но ако си стигнал до такава игра ....за мен е извод, че знаеш какво правиш, а тея "игри" със стопа за мен в някакъв смисъл се приближават към хазарт тука има тука нема, ....после занулявания на акаунти ... не е препоръка Kato вкарваш "форекс-концепции "на бфб, kak го виждаш курса sofix/eur нагоре или надоле
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Разликата между трейдването и инвестирането виждам в ликвидността и честотата на сделките, като трейдването е ок да се прави на високоликвидни пазари с ниски транзакционни разходи, доближаващи се до честната игра. Най-доброто, което съм срещал е форекса, след него акции на развитите пазари. Много от концепциите са универсални и важат при спортни залагания, покер и т.н.

Най-важното във всичките тези дейности е да не се губи. За да се научим как да го правим възможно най-добре според мен е редно да играем със стопове. Играта с такива освен, че ти помага при управлението на риска те кара да научаваш все повече защото удряйки ти стоп Реалността ти показва, че все още нещо ти липсва и да продължаваш да търсиш докато намериш причина и да опиташ отново с новото знание. Така се получава един механизъм на обратна връзка, който те доближава все повече до целта (Реалността).

Позволявам си да поствам материали, които според мен ни доближават до тази цел.
                        Keep going ...

Коментар

• От 15 години съм трейдър във форекса и вкарвам някои от концепциите на БФБ
                          Keep going ...

Коментар

• ти сега от инвеститор трейдър ли ще ставаш
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Keep going ...

Коментар

• Keep going ...

Коментар

Working...
                                X