IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започнах с теоретична физика, но дали не сгреших?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Пич, учи си физиката! Аз не се сещам за нещо, което да съм научил по финанси от университета!!
    Да, ясно. Това го разбрах и се радвам, че го прочетох на няколко пъти. Значи най - вероятно ще залагам на CFA.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratter Разгледай мнение
      По принцип полето за развитие в тази област на физиката е широко. Но разбира се на запад. Най - вече в лазерни лаборатории, институти, университетски центрове, ЦЕРН, НАСА, дори и като лектор (но пак на запад). Проблема при мен е, че интерес към физиката си имам откакто си се помня, винаги ми е била страст, но като физик теоретик не се виждам. Не мисля, че животът, който тази професия ти дава, би ми паснал. Парите ме съблазняват страшно много (както съществена част от хората във форума) от доста време. И постепенно развих страшен интерес и към нещата, където изброих в първия коментар. . Но определено като физик не се виждам. Не мисля, че ще се почувствам удовлетворен от живота, ако тръгна да се занимавам след образованието с това.
      Пич, учи си физиката! Аз не се сещам за нещо, което да съм научил по финанси от университета!!

Коментар

• По принцип полето за развитие в тази област на физиката е широко. Но разбира се на запад. Най - вече в лазерни лаборатории, институти, университетски центрове, ЦЕРН, НАСА, дори и като лектор (но пак на запад). Проблема при мен е, че интерес към физиката си имам откакто си се помня, винаги ми е била страст, но като физик теоретик не се виждам. Не мисля, че животът, който тази професия ти дава, би ми паснал. Парите ме съблазняват страшно много (както съществена част от хората във форума) от доста време. И постепенно развих страшен интерес и към нещата, където изброих в първия коментар. . Но определено като физик не се виждам. Не мисля, че ще се почувствам удовлетворен от живота, ако тръгна да се занимавам след образованието с това.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
          аа аз познавам такива с лопати да ги ринеш. Икономисти под път и над път и нищо не могат да правят и не само тва, но и глупости дрънкат и нищо не знаят ....
          Границата на развитие на всеки човек е нивото му на некомпетентност. Издига се до там, до където вече е очевидно не в час. Поради тази причина и всички работи се вършат само от некомпетентни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
            Аз безработен икономист не познавам.
            аа аз познавам такива с лопати да ги ринеш. Икономисти под път и над път и нищо не могат да правят и не само тва, но и глупости дрънкат и нищо не знаят ....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratter Разгледай мнение
              Здравейте! Накратко - от 16 годишен имам интерес към инвестициите, борсовите и извънборсовите спекулации. Сега съм на 19 и общо взето усвоих основните, а и не чак толко основните неща в този занаят. На реални сметки съм излизал 200 - 250 % печалба. Идеята ми е, че сега от октомври съм първа година студент. В крайна сметка трябваше да избера между финансите или теоретичната физика и избрах физиката. Най - вече защото 4 години не ми се учат общи икономически неща, марксистките теории и т.н. Разсъждавам така, че теоретичната физика (която от чиста теория ми е по интересна от блудкавата икономика) може да ми даде много задълбочени знания по математика специално и разбира се - физика. Но последните 2 седмици нещо започнах да се разколебавам и ми е интересно вие какво мислите като хора с доста опит в тази сфера. Дали не сбърках, че избрах да уча физика, а не финанси. Защото в крайна сметка искам да се занимавам със спекулациите и т.н.
              Всичко е относително. Цената няма тегло. И нея я няма. Но я и има. Има я и я няма така да се каже. Ти си мислиш, че цената ще се вдигне нагоре и купуваш, но ти е необходим и балама, който да си мисли, че цената ще пада надолу, за да ти продаде. А може да се окаже, че той е тариката, а ти си баламата.

Също както във физиката. Има сметка. Учи физика !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                по-добре учител по физика отколкото безработен икономист.УНСС е техникум за безработни
                Аз безработен икономист не познавам.

Коментар

Мдааа - особено като учител по физика в средното образование, което е нормалното кариерно развитие на учещите физика.
                  по-добре учител по физика отколкото безработен икономист.УНСС е техникум за безработни

Коментар

Ами да - загадка е - но защото възможностите са много. А не защото се изчерпват до 3-4 потенциални работодатели в цялата държава.
                    И ... нормалното "кариерно" развитие е ... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                      А щото "нормалното кариерно развитие" на учещите икономика е ... ? (пас - загадка)
                      Ами да - загадка е - но защото възможностите са много. А не защото се изчерпват до 3-4 потенциални работодатели в цялата държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
                        това е само ако иска да работи физика колко се занимаваме с това което сме учили ? а за пазарите е добре да комбинира и с една психология
                        Ако човек учи финанси има голям шанс да се занимава с това което е учил.

Точните науки са ок, ако човек има достатъчно капацитет и мотивация, за да бъде наистина много добър и да дръпне на запад. В България нямат никакъв смисъл. Въпросът е че никой не може да знае каква ще му е мотивацията следващите 5-10 години. А често човек няма и ясна представа за възможностите си и за възможностите на конкуренцията си.

От тази гледна точка нормалното е човек да залага на нещо, в което ако е на средно равнище ще живее горе долу нормално. Физика - ако човек е на средно равнище му гарантира мизерия. Икономика на средно равнище му гарантира малко над средното за страната.

Коментар

Мдааа - особено като учител по физика в средното образование, което е нормалното кариерно развитие на учещите физика.
                          А щото "нормалното кариерно развитие" на учещите икономика е ... ? (пас - загадка)

Коментар

това е само ако иска да работи физика колко се занимаваме с това което сме учили ? а за пазарите е добре да комбинира и с една психология

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
                              където и да започнеш да работиш след това на физиката ще погледнат с много по добро око от колкото на икономика. икономисти бол...а и физиката по цял свят е една и съща, а икономиката не баш

Коментар

• където и да започнеш да работиш след това на физиката ще погледнат с много по добро око от колкото на икономика. икономисти бол...а и физиката по цял свят е една и съща, а икономиката не баш

Коментар

Working...
                                X