IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бизнес с 10 000 лева ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от lozko Разгледай мнение
    Здравейте. Какъв бизнес мога да започна с 10 хиляди лева, който според вас има дори и малък шанс да се превърне в успешен.
    Не слушай глупостите, че не можело да се направи успешен бизнес с 10 000 лева! Такива работи пишат хора, които никога през живота си не са правили успешен бизнес!

    Първото нещо, което трябва да си зададеш като въпрос е от какво разбирам? И в най-перспективния бизнес да инвестираш, ако си тотален аматьор ще загубиш!

    Голямо предимство ще имаш, ако преди това си работил като служител подобна работа и сега искаш да се опиташ като предприемач. Хубаво е обаче преди това да прочетеш няколко книжки за предприемачеството.

    Ако нямаш опит с нищо, което става и за дребно предприемачество, не трябва да се отказваш, но ти препоръчвам да прочетеш още повече книжки преди да почнеш. Има достатъчно книги, статии и т.н. , които могат да ти помогнат да навлезеш в дадения бизнес. Ако знаше чужди езици е още по добре, защото тогава наистина ще намериш инфото което ти трябва!

    Не се захващай с бизнеси, които са много горещи и стотици други конкуренти също сега започват да развиват този сегмент. Опитай се да намериш ниша, където има малко конкуренти.

    При изготвянето на бизнес плана най-важното е да мислиш лоу кост, лоу кост и отново лоу кост! Много от начинаещите бизнесмени в желанието си да правят всичко “професионално“ харчат излишни пари за ненужни работи! Например начинещите бизнеси спокойно могат да се вършат от вкъщи, а ходенето при клиентите може да става с метро, трамвай и т.н. В началото всеки сам може да си е секретарка и т.н., а първите служители да получават само минимална работна заплата и дял от компанията!

    Ако подходиш умно 10 000 лева са достатъчни за стартирането на стотици хиляди видове бизнеси. Както някой спомена в онлайн сектора има още много незапълнение ниши, които спокойно могат да се стартират с подобна сума. Имаш ли вече доказан оборот, е много по лесно да намериш допълнителни инвеститори за бизнеса.
    Освен в онлайн сектора, обаче няма проблем да стартираш и в офлайн бизнеса.
    Тук може да прочетеш пример как куриерска фирма с велосипеди се стартира със сума под 10 000 лева http://www.capital.bg/biznes/predpri...ari_na_kolela/
    Last edited by MZ/X; 03.05.2014, 13:28.

    Коментар


    • 10 000 лв. = 10 000 бири...
      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

      Коментар


      • Вярно, казват, на пийнала глава идвали велики идеи. Сериозно, Дохтуре. 6-тица за проблясъка.
        И, в този дух, едни момци в Америка /преди време четох, ама така и не им запомних фирмата/ бяха направили милиони от продаване парцели на Луната. lozko може, вместо това, да продава на Марс - само му трябва добър адвокат по имотните въпроси...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнение
          Предупреждение за Черкезов.
          Извинявам се най-сърдечно ако съм обидил някого, но честно казано нямам спомен какво съм писал.
          Вчера беше голям празник и го поляхме заедно с един комсомолец от попово, прецедател на една младежка партия.
          Поздравявам те https://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQoQ0

          По темата, аз с 10 000 лв. ще направя един сайт за посреднически бизнес (злато, диаманти, метали, храни, ценни ресурси) виж тука http://www.petrofinder.com/ , първата си сделка с петрол я направих благодарение на този сайт.
          Друг бизнес, просто като колегите от Сейвуей ще продавам бизнес позиции за някакъв бизнес, на тарикати и вярващи хора от цяла България.
          Друг бизнес, ще събера отново благодарение на сайт, инвеститори от цял свят с цел купуване на земеделска земя в Нигериа. Сега там земята е по 15 долара на декар, като се укропни и се засадят бързо растящи китайски дървета, ще падне голяма жътва.
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

          Коментар


          • fefo

            Търговията е и хазарт - късмет ! Затова трябва да му кажеш и много да внимава. Иначе си го написал много добре.
            А може и милионер да стане, това също не може да се изключи като опция.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Аз пък, напук на негативизма в цялата темата ще му кажа, че има какво да се стартира за 10к, че и за по-малко. Милионер няма да стане, но може и да изкара някой друг лев отгоре

              За тези пари спокойно можеш да отвориш и развиеш онлайн-магазин.

              Дали ще продаваш плетени чорапи, семена на екзотични растения или аксесоари за телефони - трябва ТИ да решиш след анализ на конкурентите и пазарната ситуация като цяло. Ориентирай се и спрямо собствените си интереси и това с какво твоите умения биха били от полза.

              Ако баба ти на село прави най-гъзарските терлици и смяташ, че хората биха плащали за тях - направи я супервайзър и да строява другите баби от квартала да плетат терлици за твоя магазин.
              Ако си цветарка - има много сайтове, предлагащи семена от Африка и други екзотични дестинации, по цени на едро. Поръчвай евтино, добавяй опаковка и инструкции и продавай скъпо. Или още по-добре - направи една оранжерия при баба ти и ги продавай в саксия.
              Ако нищо не си, намери някой от всичките сайтове на китайците за боклуци на едро, избери си няколко неща, направи си проучването и поръчвай. Има много търговци които не изискват колосално големи минмални количества. Тук говоря за часовници, флашки, запалки, калъфи за телефони... абе квото ти хрумне правят китайците и носят дотук на-без-пари, проблема ти е за кое клиента е готов да плати, и защо на теб, а не на другия сайт.

              Отдели няколко месеца да разбереш как работи онлайн търговията - какво е SEO, как се рекламира, каво е фейсбук интеграция, как да продаваш повече, как да задържаш клиенти и т.н. Нямаш нужда от технически познания, а по скоро маркетингови. Книги бол, статии в интернет бол на квадрат...

              Самия сайт ще ти го направят със абсолютно всички екстри + начална оптимизация за не повече от 600-700лв. А може и за много много по-малко... Разгледай из нета варианти много, повечето са под формата на месечен абонамент.

              Ще налееш парички за рекламки из нета, ще си купиш няколко големи фб страници, а защо не и някоя платена статия (зависи от продукта). Тук бюбжета зависи от ситуацията и от теб.

              Административни разходи ти си знаеш кое как с фирмата, за офис може мазето на баба ти и общо взето това са ти разходите. С останалото правиш първоначалното зареждане. После само звъниш на еконта да идват до мазето, и пращаш терлици из България.

              Може би го описах доста елементарно, но не е чак толкова просто. Все пак най-важното естествено е какво точно ще продаваш.
              Ако не знаеш английски език и/или не можеш да боравиш с интернет - започни от там - инвестирай в себе си.

              Успех
              "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                Няма начин да се започне бизнес за 10 000лв.
                Нещата не са като преди 20 години, когато можеше да започнеш с 1000лв. да вземеш примерно сергия за зеленчуци ...
                А защо не си честен ДО КРАЙ? Кажи "- На мен не ми е известен начин да се прави бизнес, както АЗ го разбирам" - тогава, да. Така съм съгласен.
                Човекът ще си напъне мозъка и, може би, ще открие. Значи ли, че ако ти си отчаян, трябва и на другите да вгорчаваш дните?

                Коментар


                • Истина е, 10 К са малко. Ама по-добре малко и навреме, отколкото много...след като е минало времето. Човекът пита за бизнес. Та, ако се придържаме строго към темата, пак да го питам: Има ли някаква специална подготовка? Ако да, може и 10 К да стигнат. Ако не, да придобие, доде не е станало късно, да я поддържа на актуално ниво, и да не спира да се оглежда. Едни възможности се затварят, отварят се други.
                  Last edited by Pyramid; 02.05.2014, 17:16.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Няма начин да се започне бизнес за 10 000лв.

                    Нещата не са като преди 20 години, когато можеше да започнеш с 1000лв. да вземеш примерно сергия за зеленчуци (или нещо друго) и да направиш пари.

                    Сега ако започнеш така, вероятноста да си изгубиш парите е почти 100%.

                    Единственият добър вариант е да инвестираш в акции. Но не се занимавай с Български компании, освен ако нямаш някой вътрешен човек.

                    Разгледай платформите на различните брокери (примерно Бенчмарк), някои от тях имат и демо версии. Опитай да търгуваш да видиш как са нещата, разлгедай какви инструменти има, можеш ли да печелиш и ако отговорът е да... започни с истински пари.
                    На руската борса става ли?

                    Коментар


                    • Няма начин да се започне бизнес за 10 000лв.

                      Нещата не са като преди 20 години, когато можеше да започнеш с 1000лв. да вземеш примерно сергия за зеленчуци (или нещо друго) и да направиш пари.

                      Сега ако започнеш така, вероятноста да си изгубиш парите е почти 100%.

                      Единственият добър вариант е да инвестираш в акции. Но не се занимавай с Български компании, освен ако нямаш някой вътрешен човек.

                      Разгледай платформите на различните брокери (примерно Бенчмарк), някои от тях имат и демо версии. Опитай да търгуваш да видиш как са нещата, разлгедай какви инструменти има, можеш ли да печелиш и ако отговорът е да... започни с истински пари.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                        Проблемът с инвестирането в акции на публично търгувани компании е, че нямаш контрол и достатъчно информация.

                        Когато имаш значителна част от акциите на една компания (или компанията е изцяло твоя) имаш контрол и повече възможности да се информираш какво става в компанията.

                        При публично търгуваните компании обикновено мажоритарните акционери контролират нещата и източват компанията чрез техни фирми. Примерно мажоритарен акционер в банка притежава частна охранителна фирма, която охранява банката срещу прилично възнаграждение. Също така е възможно мажоритарния акционер да е директор и да получава прилична директорска заплата (която значително намалява печалбата на фирмата и не остава много за дивиденти). *

                        * Примерните са художествена измислица и не отразяват реални лица и събития.
                        Много са си даже реалистични примерите. Единствено, нито е необходимо, нито е задължително, нито е преобладаваща практика мажоритарите да си източват фирмите. У нас-може би но, по света, не вярвам да е в повече от 50% от случаите.
                        - И пак си е гадно, разбира се.
                        Last edited by Pyramid; 02.05.2014, 16:02.

                        Коментар


                        • Проблемът с инвестирането в акции на публично търгувани компании е, че нямаш контрол и достатъчно информация.

                          Когато имаш значителна част от акциите на една компания (или компанията е изцяло твоя) имаш контрол и повече възможности да се информираш какво става в компанията.

                          При публично търгуваните компании обикновено мажоритарните акционери контролират нещата и източват компанията чрез техни фирми. Примерно мажоритарен акционер в банка притежава частна охранителна фирма, която охранява банката срещу прилично възнаграждение. Също така е възможно мажоритарния акционер да е директор и да получава прилична директорска заплата (която значително намалява печалбата на фирмата и не остава много за дивиденти). *

                          * Примерните са художествена измислица и не отразяват реални лица и събития.
                          Два прости метода за легално намаляване на данъците

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнение
                            Изтритото е заради цитата. Нищо лично.
                            Преживях го, ама дразни.
                            А в поста на vstoykov някак отново не се отчита фактът че, щом "играеш" на вторичния пазар, големият купон е свършил и , ако някъде и да се позарадваш, си е на трохи. Най-добре откъм възвръщаемост са си вътрешните инвеститори, вложили "малко, но навреме".

                            Иначе, никой никому не пречи да се набутва. Все пак, хиените именно от заблеяли агънца правят тумбак...

                            Коментар


                            • Докато има такива въпроси, ще има и пирамиди, и фараони.

                              Често срещана грешка е някой, който е успял в една област да си мисли, че може лесно да успее и в друга. Натрупал е спестявания чрез дейност, която му се отдава и иска да "инвестира" в нещо друго (вместо да помисли как да наеме подизпълнители, които да правят това, което е правил той, но срещу по-малко заплащане - но не винаги това е възможно, понякога е по-лесно сам да направиш нещо вместо да обясняваш на някой друг как да го направи и да го контролираш). Обикновено когато се "инвестира" в нещо друго (което "инвеститорът" не разбира), парите му преминават във владението на някой друг.

                              Едно от най-глупавите възможни неща, които един "инвеститор" може да направи с парите си (освен инвестирането в пирамиди) е да "инвестира" в акции (без да има информация за съответните емитенти) и особено в дей трейдинг (независимо на какви активи - валута, акции, фючърси и т.н.).

                              В този форум рекламират разни "инвестиционни посредници", които печелят за сметка на такива "инвеститори", които "инвестират" в дей трейдинг.

                              Преди да решите да се изживявате като "брокер" или нещо подобно - вижте какво писах в темата за "брокерите".
                              Два прости метода за легално намаляване на данъците

                              Коментар


                              • Изтритото е заради цитата. Нищо лично.

                                Коментар

                                Working...
                                X