If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спокойно, Досадник е обикновен ксенофоб с жълто около зурлата.
Нашите братя от Сирия трябва да ги посрещаме с отворени обятия. Все пак само до преди 120 години са били наши сънародници и пак ще бъдат!
Имат си тартори като Башар Ал Асад, които се грижат всеки да дава своя дан в наемите.
Най-лесно ми е с адресните регистрации на бежанците. Супер облекчена процедура!
[/QUOTE]
Аз какво съм ти виновен, че не си внимавал в час по история, че стана разноглед!?
135г. от освобождението , 105г. от независимостта. Средноаритметично- 120г.
Виждаш ли каква постановка ти направих, от една реплика, ми показа, че не си в час с 3 НАУКИ!
Нашите братя от Сирия трябва да ги посрещаме с отворени обятия. Все пак само до преди 120 години са били наши сънародници и пак ще бъдат!
Имат си тартори като Башар Ал Асад, които се грижат всеки да дава своя дан в наемите.
Най-лесно ми е с адресните регистрации на бежанците. Супер облекчена процедура![/QUOTE]
, първо ще отебат да плащат всекакви наеми, второ ще ги изтърбушат и трето ни полиция, ни армия ще е в състояние после да ги изгони
… те тука са най многото въпросителни я … [/QUOTE]
Най-лесно ми е с адресните регистрации на бежанците. Супер облекчена процедура!
...определено щях да се замисля ако ги имаше и при нас тез, явно по София най са налазили … тука няма
Няма начин да няма и при вас. Ако се стигне до подписване на договор, съветвам да се подпише с човека, който ги посреща в България - те обикновено имат по някой познат, който ги поема, обиквено дългосрочно пребиваващ или дори с гражданство.
А ако дойде някой бежанец с много пари, хубаво си помислете как по време на война е сколасал да продаде каквото и да е и да мине през цяла Турция с пачките.
… сметката е не лоша, по 200 кинта на стая си е сделка, не е ясно само за какъв ремонт ще е апартамента след тях, инак имам и аз един подходящ за подобна цел, стар двустаен-преработен на тристаен в блок, с един и същ наемател от вече 4 години …. на 350 кинта си кюта човека, но определено щях да се замисля ако ги имаше и при нас тез, явно по София най са налазили … тука няма
Остави го тоя бе, виж че нема връзка с главния Нали като се набута едно кутило сирийци в бараките му /ако въобще ги има, а не са плод на въображението му/ , първо ще отебат да плащат всекакви наеми, второ ще ги изтърбушат и трето ни полиция, ни армия ще е в състояние после да ги изгони
Ти имаш големи стаи, сигур халета
Понеже съм алчен, си сметнах стаите в старата , новата къща и в двата ми магазина /о фиса/- 8 са в София + два апартамента , единият за 20, другия за 40 бежанци. В Радомир 5 стаи.
Ако дам тези в София за 8х200= 1600лв. ; двата апартамента съответно за 400 и 800лв.; 5 стаи в Радомир по едва 100лв-500лв- общо е равно на 3300лв.
От утре почват здрави преговори за всичко накуп! Ако постигна тази реална сума, ще изгоня всички българи от имотите ми и ще настаня горките бежанци!
… сметката е не лоша, по 200 кинта на стая си е сделка, не е ясно само за какъв ремонт ще е апартамента след тях, инак имам и аз един подходящ за подобна цел, стар двустаен-преработен на тристаен в блок, с един и същ наемател от вече 4 години …. на 350 кинта си кюта човека, но определено щях да се замисля ако ги имаше и при нас тез, явно по София най са налазили … тука няма
Понеже съм алчен, си сметнах стаите в старата , новата къща и в двата ми магазина /о фиса/- 8 са в София + два апартамента , единият за 20, другия за 40 бежанци. В Радомир 5 стаи.
Ако дам тези в София за 8х200= 1600лв. ; двата апартамента съответно за 400 и 800лв.; 5 стаи в Радомир по едва 100лв-500лв- общо е равно на 3300лв.
От утре почват здрави преговори за всичко накуп! Ако постигна тази реална сума, ще изгоня всички българи от имотите ми и ще настаня горките бежанци!
Май тая вечер си пропуснал да си пиеш хапчетата, щото почна да ги плещиш като дохтура
Имам проблем със сирийските ми наематели. Както ви бях писал лятото, по 100лв. на стая дадох на общо 6 сирийци. Сега ме натискат да си вкарат неограничено количество в същите стаи за по общо 200лв. на стая! Чудя се......
Имам проблем със сирийските ми наематели. Както ви бях писал лятото, по 100лв. на стая дадох на общо 6 сирийци. Сега ме натискат да си вкарат неограничено количество в същите стаи за по общо 200лв. на стая! Чудя се......
Голям Шоплук[редактиране]Големият Шоплук обхваща земите на запад от долното течение на Искър, минавайки през Врачанско, Монтанско, Ломско, Видинско, продължава на юг през Пернишко, Софийското поле(в самия град София диалектът е изчезнал), Ботевградско, Пазарджишко(частично), Самоковско, Радомирско, Дупнишко, Кюстендилско, след което преминава в Република Македония и обхваща Паланечко, Кумановско, после се отправя на север по река Южна Морава в днешна Сърбия и обхваща Вранско, Лесковско, Пиротско, Нишко (Поморавието), Гургусовско, Зайчарско (Тимошко). Големият Шоплук обхваща всички места от Малкия Шоплук.
В Радомирско специално са наричали Мраканско или мракани тази част от шопите!
Коментар