If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти имаш големи стаи, сигур халета
Понеже съм алчен, си сметнах стаите в старата , новата къща и в двата ми магазина /о фиса/- 8 са в София + два апартамента , единият за 20, другия за 40 бежанци. В Радомир 5 стаи.
Ако дам тези в София за 8х200= 1600лв. ; двата апартамента съответно за 400 и 800лв.; 5 стаи в Радомир по едва 100лв-500лв- общо е равно на 3300лв.
От утре почват здрави преговори за всичко накуп! Ако постигна тази реална сума, ще изгоня всички българи от имотите ми и ще настаня горките бежанци!
Май тая вечер си пропуснал да си пиеш хапчетата, щото почна да ги плещиш като дохтура
Ти имаш големи стаи, сигур халета
Понеже съм алчен, си сметнах стаите в старата , новата къща и в двата ми магазина /о фиса/- 8 са в София + два апартамента , единият за 20, другия за 40 бежанци. В Радомир 5 стаи.
Ако дам тези в София за 8х200= 1600лв. ; двата апартамента съответно за 400 и 800лв.; 5 стаи в Радомир по едва 100лв-500лв- общо е равно на 3300лв.
От утре почват здрави преговори за всичко накуп! Ако постигна тази реална сума, ще изгоня всички българи от имотите ми и ще настаня горките бежанци!
Имам проблем със сирийските ми наематели. Както ви бях писал лятото, по 100лв. на стая дадох на общо 6 сирийци. Сега ме натискат да си вкарат неограничено количество в същите стаи за по общо 200лв. на стая! Чудя се......
Имам проблем със сирийските ми наематели. Както ви бях писал лятото, по 100лв. на стая дадох на общо 6 сирийци. Сега ме натискат да си вкарат неограничено количество в същите стаи за по общо 200лв. на стая! Чудя се......
Голям Шоплук[редактиране]Големият Шоплук обхваща земите на запад от долното течение на Искър, минавайки през Врачанско, Монтанско, Ломско, Видинско, продължава на юг през Пернишко, Софийското поле(в самия град София диалектът е изчезнал), Ботевградско, Пазарджишко(частично), Самоковско, Радомирско, Дупнишко, Кюстендилско, след което преминава в Република Македония и обхваща Паланечко, Кумановско, после се отправя на север по река Южна Морава в днешна Сърбия и обхваща Вранско, Лесковско, Пиротско, Нишко (Поморавието), Гургусовско, Зайчарско (Тимошко). Големият Шоплук обхваща всички места от Малкия Шоплук.
В Радомирско специално са наричали Мраканско или мракани тази част от шопите!
Не знам какво ще работи, разбрах, че ще учи в СФ на СУ. Нищо по-удобно от Слатина за някакви 10-15 минути да се разходи през сградите на БАН до този факултет!
Лордов оти се праиш на утепан?Нали си от Радомир?Или си забравил диалекто?
Коментар