IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
    Е то нЕма лошо, по-добре да ги даваш на хазаина, отколкото на банката. Поне някой да е добре, а не като със заемите - всички да са губещи.
    Като плащаш наем - даваш ги на конкретен човек, а като плащаш заем - на колективната безотговорност.
    уместно ли е да спомена, че като плащаш на банката в едим момент може да станеш собственик на жилището.
    при плащане на хазяин шанса накрая да ти отстъпи жилището, вярвам твърдо в това, е доста по-малък.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      аха и докато се усетиш си навъртел 20 -25 години стаж като наемател.
      платил си на хазяина имота барбар с гпр-то и тогава ти блесва в ума "дали да не си бех купил!?"
      Е то нЕма лошо, по-добре да ги даваш на хазаина, отколкото на банката. Поне някой да е добре, а не като със заемите - всички да са губещи.
      Като плащаш наем - даваш ги на конкретен човек, а като плащаш заем - на колективната безотговорност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнение
        Така е. Но и друго го има - заем се връща, наем - не.
        аха и докато се усетиш си навъртел 20 -25 години стаж като наемател.
        платил си на хазяина имота барбар с гпр-то и тогава ти блесва в ума "дали да не си бех купил!?"
        препоръка е

Коментар

• Така е. Но и друго го има - заем се връща, наем - не.

Коментар

• Трябва да си изключително сигурен в работата си (не знам в наши дни как точно може да си), за да се закотвиш с 30 годишен заем. Аз лично не бих.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
              Но според мен, те ако са двойка с добри доходи, вместо наем 500 лв, спокойно могат заем с вноска 500 лв да вземат. Има такива двойки на 25 г, студенти или работещи, които си търсят гнездо за под наем, ама са малко шашави (бие ги хормона) и според мен едва ли ще са 100% коректни в сметките.

Някой хора от провинцията са доста добри в поддържането, чисто, подредено, The cult for domesticity and family,
              То на 25 години всеки е бил малко или повече шашав, но пък знае ли човек - може да е признак на акъл - не искат да се фиксират с 30-годишен заем, искат нещо за 3-5 години. Аз ако бях , така щях да разсъждавам. Че то след 30 години никой не може да каже какво точно ще е положението с имоти/наеми. Но до десетина , ако няма ядрена война..

А от провинцията, те вече не станаха ли 'софиянци', има ли още да идват?
              Иначе съм съгласен, че които преди 10,15 години са дошли - измежду тях има много нормални, тъкмо - по-скромни и не са лапнали да ходят у Немско.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                Но все пак са плащали висок наем, макар и с малко закъснение.

Предполагам са били готини (секси) и са смъркали и са си правели кефа?
                ти май бая наеми ще опростиш
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                  Да кажем, че с нищо не са заслужили различно от нормалното отношение от собственик към наемател. А като се добавят усложненията - криене, пиянски истории, конфликти със съседите, полиция и т.н. - вече е ясно, че няма как да получат добро отношение.
                  И наемът не е толкова висок, колкото може би изглежда, поне за тази зона, и за район с практически отсъстваща битова престъпност.
                  OK
                  Сигурно апартаментът е ново строителство, с нови мебели, просторен, в южните квартали или центъра,

Коментар

• Да кажем, че с нищо не са заслужили различно от нормалното отношение от собственик към наемател. А като се добавят усложненията - криене, пиянски истории, конфликти със съседите, полиция и т.н. - вече е ясно, че няма как да получат добро отношение.
                    И наемът не е толкова висок, колкото може би изглежда, поне за тази зона, и за район с практически отсъстваща битова престъпност.

Коментар

300 E
                      Ама това не би трябвало да има значение, въпросът е принципен.

пп Те си плащаха наема, но се бавеха, дори не предупреждаваха, че имат някакъв проблем. Примерно през август опукват всички пари на морето и до октомври ми се крият. След коледа и нова година - също.
                      Но все пак са плащали висок наем, макар и с малко закъснение.

Предполагам са били готини (секси) и са смъркали и са си правели кефа?

Коментар

• 300 E
                        Ама това не би трябвало да има значение, въпросът е принципен.

пп Те си плащаха наема, но се бавеха, дори не предупреждаваха, че имат някакъв проблем. Примерно през август опукват всички пари на морето и до октомври ми се крият. След коледа и нова година - също.

Коментар

Помогнах аз на едни... и после едва ги махнах, щото бяха видели, че ги съжалявам заради двете деца. Обаче бяха с нулеви навици за плащане на сметки, плащане на наем, спазване на някакви нормални отношения със съседите. На четвъртата година, след поредното викане от съседите им на полиция в 4,30ч. заради наркоманските им купони, вече им дадох пътя. А не бяха някаква измет - бяха образовани, с престижни професии. Обаче като хора и наематели - зеро.
                          А какъв ти беше прихода от тях месечно?

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                            ...
                            P>S. Тя зъболекарката като е сама може да си наеме където си поиска. Губи се емпатията от това да помогнеш на някого и няма какво да ти се върне някой ден. Има свестни , пазещи хора, които не са с възможности за 1000лв наем, има и такива с възможност за 1000Евро, които са пълни шашкъни.
                            Помогнах аз на едни... и после едва ги махнах, щото бяха видели, че ги съжалявам заради двете деца. Обаче бяха с нулеви навици за плащане на сметки, плащане на наем, спазване на някакви нормални отношения със съседите. На четвъртата година, след поредното викане от съседите им на полиция в 4,30ч. заради наркоманските им купони, вече им дадох пътя. А не бяха някаква измет - бяха образовани, с престижни професии. Обаче като хора и наематели - зеро.

Коментар

• re

Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение

Ок де, все пак си е валидно, че изискванията на наемодатели напоследък- да не е семейство, да няма кучета, че даже чух и за изискване да няма деца :eek (те децата нали трошали повече): - дългосрочно водят към падане на доходността. А нали уж имотките са нещо 'вечно', след 20 години ако няма деца кой ще дойде - жители на Камерун и Того най-вероятно. Които незнаят за какво се ползва банята.
                              И аз съм в добри отношения с мои наемодатели и наематели, когато съм имал, но психологията - дай да плащаш стабилно, но и да пазиш сработва според мен само в 20% от случаите.
                              P>S. Тя зъболекарката като е сама може да си наеме където си поиска. Губи се емпатията от това да помогнеш на някого и няма какво да ти се върне някой ден. Има свестни , пазещи хора, които не са с възможности за 1000лв наем, има и такива с възможност за 1000Евро, които са пълни шашкъни.
                              Абсолютно,
                              според мен,който си поддържа вкъщи, ще пази и квартирата под наем.
                              Има мъже много чисти, оправят и подреждат, има и мърлячи.Младите жени повечето са мързеливи. Няма да се втурка сама да чисти всичко. Дори един брокер ми разказваше как негови клиенти, мъжете чистели, а жените оставяли кочина.

Но според мен, те ако са двойка с добри доходи, вместо наем 500 лв, спокойно могат заем с вноска 500 лв да вземат. Има такива двойки на 25 г, студенти или работещи, които си търсят гнездо за под наем, ама са малко шашави (бие ги хормона) и според мен едва ли ще са 100% коректни в сметките.

Някой хора от провинцията са доста добри в поддържането, чисто, подредено, The cult for domesticity and family,

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Не си разбрал намека..... Винаги можеш да помогнеш на сама жена в нужда...

14г сме бил под наем като младо и не толкова младо семейство....Три квартири съм сменил и нямам лоши спомени......Все още се поздравявам с единия наемодател....

Ок де, все пак си е валидно, че изискванията на наемодатели напоследък- да не е семейство, да няма кучета, че даже чух и за изискване да няма деца :eek (те децата нали трошали повече): - дългосрочно водят към падане на доходността. А нали уж имотките са нещо 'вечно', след 20 години ако няма деца кой ще дойде - жители на Камерун и Того най-вероятно. Които незнаят за какво се ползва банята.
                                И аз съм в добри отношения с мои наемодатели и наематели, когато съм имал, но психологията - дай да плащаш стабилно, но и да пазиш сработва според мен само в 20% от случаите.

Коментар

Working...
                                X