Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наемите в София
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекато не си разбрал, по какво съдиш, че са му точни сметките?!
а, да, тия сметки ти сам си ги правиш )))
сметките ги проверих с калкулатора
216 месеца х 190 евро = €41040
То и кучето пред месарницата иска да купи...ама няма:-)Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение+1
НИ, които отдавам под наем са двустайни в Сф, но самият аз живея в къща с 1 декар двор рамките на околовръстното шосе. Към центъра ходя само с метро.
landlord, сметката ти е много точна. само не разбрах дали си го давал 18 години под наем имота или това са само сметки:-)
redcretin, това че даден имот не се е изплатил за 20 години нищо не означава. Означава, че ако 20 години си го давал под наем ти е носил приход. Имот на 20 години не е за събаряне, нали? Има си стойност и винаги може да се продаде или да продължава да носи приход.
Имам имоти, които от 10-12 години си носят приход от 300 евро. Плащал съм ги на зелено по 45-47000 евро. Някой от тези имоти са си с първоначалните наематели.
Сега за същата локация и подобни имоти давам 65000 евро с Акт 16, но няма предлагане:-(
а, да, тия сметки ти сам си ги правиш )))препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнениеМного се чудя как ви се живее в София, да се тъпчете навсякъде, да висите по задръствания и др екстри. Това не е живот, а наказание!!!
НИ, които отдавам под наем са двустайни в Сф, но самият аз живея в къща с 1 декар двор рамките на околовръстното шосе. Към центъра ходя само с метро.
landlord, сметката ти е много точна. само не разбрах дали си го давал 18 години под наем имота или това са само сметки:-)
redcretin, това че даден имот не се е изплатил за 20 години нищо не означава. Означава, че ако 20 години си го давал под наем ти е носил приход. Имот на 20 години не е за събаряне, нали? Има си стойност и винаги може да се продаде или да продължава да носи приход.
Имам имоти, които от 10-12 години си носят приход от 300 евро. Плащал съм ги на зелено по 45-47000 евро. Някой от тези имоти са си с първоначалните наематели.
Сега за същата локация и подобни имоти давам 65000 евро с Акт 16, но няма предлагане:-(Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеСе сетих да проверя колско върви наема в квартала в който обитавам собствено жилище закупено 1994г., но обитавано от мен от 1998г. Значи за 18 години до края на 2015г. или 216 месеца по €190 е равно на €41040 евро за целия период, което означава че си е изплатил цената на 88,26%, която в момента офертна на пазара е средна цена 46495 евро
Значи за 18 години още не ти излиза сметката, и то без лихвите по ипотеката... нямам думи - кристално ясно е че под наем е по-изгодно! По тая сметка и 20 я стигнат, я не. С ипотека щяха да са 35-40.
Коментар
-
Като погледнах анкетата,.....
Се сетих да проверя колско върви наема в квартала в който обитавам собствено жилище закупено 1994г., но обитавано от мен от 1998г. Значи за 18 години до края на 2015г. или 216 месеца по €190 е равно на €41040 евро за целия период, което означава че си е изплатил цената на 88,26%, която в момента офертна на пазара е средна цена 46495 евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеХахаха, обади се отново гаста... Има чудесна среда за живот, болници детски градини, метро и всички екстриЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеХахаха, обади се отново гаста... Има чудесна среда за живот, болници детски градини, метро и всички екстрипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеХахаха, обади се отново гаста... Има чудесна среда за живот, болници детски градини, метро и всички екстри
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеТам трябва собственика да ти плаща за да живееш, адската мизерия!Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от felinova Разгледай мнениеИмате ли представа в какви граници трябва да варира наем за необзаведено около 100 кв. жилище в София, квартали Надежда-Връбница-Свобода? И заслужава ли си да се търси задължително да е в по-новопостроените блокове там (за които казват, че са строени доста бързо) или не би имало особена разлика от по-старите, онези високите?
Коментар
-
Имате ли представа в какви граници трябва да варира наем за необзаведено около 100 кв. жилище в София, квартали Надежда-Връбница-Свобода? И заслужава ли си да се търси задължително да е в по-новопостроените блокове там (за които казват, че са строени доста бързо) или не би имало особена разлика от по-старите, онези високите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеАма си купил с кеш или си наследил от баба си?? Наследеното е чиста печалба!!
Ако е купен с кредит е тотална щета, особено с []ГеПеРе над 10%[/CO...
А и на 6-те %-та има разходи и данъци и [COLOR="Red"]ДИСКОНТИРАНЕ[/CR] също!
Само в един имот съм участвал с кредит и го продадохме с 40% печалба. Лихвите по кредита не съм ги плащал аз, а ползвателя. Това обаче е висш пилотаж, който няма да разбереш и след три живота като оценителче в прокредит банк.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеE, как ще е чиста загуба, като до декември вземах 6% годишно от платената цена?
Хайде предложи ми баМка с 6% лихва в момента.
Ако е купен с кредит е тотална щета, особено с ГеПеРе над 10%...
А и на 6-те %-та има разходи и данъци и ДИСКОНТИРАНЕ също!"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
Коментар