IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• умерено покачване на лихвите ...е добра новина, защото наемите се индексират по HICP 27 - инфлация в ЕС, а променливата част на лихвените плащания са обезопасени с лихвен суап.Междувременно, докато чакаме инфлацията да отпрати реалните лихви на отрицателна територия и да се разбързат депозантите да спасяват стойност очаквам след получаване на акт 16 и погасяване на стария кредит след 3 месеца позицията на дружеството пред банките да се подобри още повече.
    До завършване на сградата вероятно ще бъдат усвоени малко над 8млн.
    Евентуални бъдещи продажби на всички парцели от Младост и В.Т. по цени от последно тримесечие биха намалили печалбата с около 1млн.Пресметнато е така:
    Продажба на една седма от Младост + една шеста от В.Т. намаля печалбата с малко над 190 хил(балансова стойност - продажна) Повторение на същото упражнение още 5 - 6 пъти би донесло 10 - 12млн. кеш и счетоводна загуба от около 1 млн. Боровец е незначителен, но последната продажба по салфетни сметки носи 3хил. печалба
    Преките оперативни разходи за 2015 са натоварени с 224хил. лв.от имоти неносещи приходи, но в регулация.
    Ако няма продажби до края на годината очаквам близък резултат до миналогодишния, ама по математика ми пишеха 3 по милост( макар че парите тогава не следваха ученика)така че горното не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
      Тони, само една забележка: нали не смяташ, че тези нива на лихвите ще се задържат завинаги на тези нива? Аз не считам, че ще е така. Всички пак започнаха да приемат за даденост тези лихви, и в един момент може да се окаже, че ще са много изненадани. Да видим.
      Ами както се вижда ръста в УСА е в рамките на 1,5% и се говори че са по-близо до рецесия отколкото ръст. Никой няма да вдига лихви скоро, само ще наливат печатани пари ако не за ръст то да задържат борсата си поне още година - две и после кой от къде е. Та ако се случи това ще има спокойни лихвени нива и в Европа. Ама това са си хипотези, дето може и да не се случат.

Коментар

• И аз така мисля- между 2 и 5ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Хубав анализ, но защо си отписал напълно 2016г.Так колко очакваш
          Е все ще има някакъв дивидент...
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Хубав анализ, но защо си отписал напълно 2016г.Так колко очакваш

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              стоя и си щракам с калкулатора.
              1H имаме 2млн от наеми, втората половина ще се усети повече ремонта на магазина във Варна, но нека ги оставим 4млн за година. Новата сграда е с договори за 5г напред за около 6700кв.м., което при 10Е на квадрат си е 1,5млн годишно
              Или приемам че 2015 и 2016 ще приключим с отписванията и да сметнем какво ни очаква за 2017!
              Приемам че повече нищо няма да отдадат, приемам че паркоместата не носят наем, приемам и че няма да постъпят наеми от ресторант(което ми се струва супер малко вероятно), старич заем също ще е вече погасен и ще имаме само новия при 3% ли беше, около 10млн!

Или за 2017 приходите от наеми при сегашното положение ги докарвам 5,5млн, от тях махам 1,2млн за УД и 1,3млн за заема и кацам на остатък 3млн!!! Заделям 10% резерв и като разделя 2,7млн на 20 150 000 акции то през 2018 акционерите биха получили едни 13-14ст на акция и то ако мениджмънта спре през 2017 и нищо не правят . 14 ст. на акция и при лекия положителен полъх на БФБ мисля че трябва да откарат цената на 2,8лв, което си е приемливо все пак 5% възвращаемост!
              Определено 2018 ще е много усппешна за стискащите тук! Е ако Брешков намери някоя сграда с наематели при 10% доходност и изтегли някой нов заем при 2-3% лихва няма да му се разсърдя много.
              Поздрави и успех на търпеливите!

п.п. кооригирам очаквания дивидент от 2017г на 15ст и нагоре, след получено писмо на лични от форумец присъствал на оса - ето защо е хубаво да се ходи на оса
              При 15ст дивидент - цена от 3лв на акция през 2018 е очаквана за мен!

Имам.
              Тони, само една забележка: нали не смяташ, че тези нива на лихвите ще се задържат завинаги на тези нива? Аз не считам, че ще е така. Всички пак започнаха да приемат за даденост тези лихви, и в един момент може да се окаже, че ще са много изненадани. Да видим.
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                стоя и си щракам с калкулатора.
                1H имаме 2млн от наеми, втората половина ще се усети повече ремонта на магазина във Варна, но нека ги оставим 4млн за година. Новата сграда е с договори за 5г напред за около 6700кв.м., което при 10Е на квадрат си е 1,5млн годишно
                Или приемам че 2015 и 2016 ще приключим с отписванията и да сметнем какво ни очаква за 2017!
                Приемам че повече нищо няма да отдадат, приемам че паркоместата не носят наем, приемам и че няма да постъпят наеми от ресторант(което ми се струва супер малко вероятно), старич заем също ще е вече погасен и ще имаме само новия при 3% ли беше, около 10млн!

Или за 2017 приходите от наеми при сегашното положение ги докарвам 5,5млн, от тях махам 1,2млн за УД и 1,3млн за заема и кацам на остатък 3млн!!! Заделям 10% резерв и като разделя 2,7млн на 20 150 000 акции то през 2018 акционерите биха получили едни 13-14ст на акция и то ако мениджмънта спре през 2017 и нищо не правят . 14 ст. на акция и при лекия положителен полъх на БФБ мисля че трябва да откарат цената на 2,8лв, което си е приемливо все пак 5% възвращаемост!
                Определено 2018 ще е много усппешна за стискащите тук! Е ако Брешков намери някоя сграда с наематели при 10% доходност и изтегли някой нов заем при 2-3% лихва няма да му се разсърдя много.

п.п. кооригирам очаквания дивидент от 2017г на 15ст и нагоре, след получено писмо на лични от форумец присъствал на оса - ето защо е хубаво да се ходи на оса

Имам.
                Изключително съм очарован от този пост! Факти, числа и обективност, а това струва много!

Поздрави и успех!
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• стоя и си щракам с калкулатора.

Имам.
                  Last edited by tony1975; 25.09.2016, 18:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                    Октомври
                    Октомври да е!
                    Сигурно тогава и първите свежи наеми от КГЦ ще потекат към дружеството!

п.п. някой минавал ли е около обекта - нанася лли се някой има ли движение някакво?
                    Мисля че скоро и обява за отдадени пространства за ресторант трябва да излязат - тия хора няма да ги държим гладни я!
                    Last edited by tony1975; 22.09.2016, 12:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                      Абе тия кога ще го дадат тоя Дивидент????Препоръка е,да го бяха направили сега преди празниците!!!!Иначе всеки сам си избира какво и как. P.S. Бая са ми много акциите тук,та за това се и сетих за дивидента.Пък и що никой нищо не пише ,вече почти две седмици????
                      Ако не се лъжа, забавянето на дивидента се случва защото първото ОС се провали. Така решението се забави доста. Точна дата не знам, но щом колегата казва октомври, значи октомври Софарма Имоти също не са дали дивидента още, но там причината е друга

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                        Абе тия кога ще го дадат тоя Дивидент????Препоръка е,да го бяха направили сега преди празниците!!!!Иначе всеки сам си избира какво и как. P.S. Бая са ми много акциите тук,та за това се и сетих за дивидента.Пък и що никой нищо не пише ,вече почти две седмици????
                        Октомври

Коментар

• Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(5BU/BREF)

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                            А бе тия младежи не направиха ли в началото на годината обратнота на това,което искат сега да направят.....
                            http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii-211844/
                            С цена под номинал (а той беше 1 лв) не може да се прави увеличение на капитала. Тогава направиха така, че намалиха броя на акциите 3 пъти, увеличиха номинала на 3 лева на акция и текуща стойност 1.73лв по спомен тогава когато се направи това. И сега се намалява номинала на акцията на левче и цена близо до двойката така че реално може да се направи увеличение на капитала. както казах на ОСА беше казано че няма да се търси финансиране от акционерите а със заем, така че подготвят се за нов инвестиционен цикъл. Да видим каква е визията на ръководството за близкото бъдеще.
                            Last edited by Petar; 08.09.2016, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                              А бе тия младежи не направиха ли в началото на годината обратнота на това,което искат сега да направят.....
                              Това е друго... Споко...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• А бе тия младежи не направиха ли в началото на годината обратнота на това,което искат сега да направят.....

Коментар

Working...
                                X