IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
    А бе тия младежи не направиха ли в началото на годината обратнота на това,което искат сега да направят.....
    http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii-211844/
    Това е друго... Споко...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• А бе тия младежи не направиха ли в началото на годината обратнота на това,което искат сега да направят.....
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii-211844/

Коментар

• Колеги едва ли е от голямо значение какви точно са несъответствията. Така или иначе ще се отстранят, но това намаляванеот 3 на 1 е по-скоро за бъдещ момент. Нали казаха че няма да увеличават капитал а ще търсят заем ако излезе някой заек.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
          КФН им одобрява намаляването на номиналната стойност
          от 3 лв. на 1 лв.
          http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia-222607/

Акционерите на ФНИБ одобриха освен това предложението за намаляване на капитала от 60,45 млн. лв. до 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв. и заделяне на остатъка от 40,3 млн. лв. във фонд „Резервен“.
          Да де, не знам несъответствия какви са намерили, това имах предвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Не знам за какво са се хванали от комисията, ама пък ми прави впечатление че нещо аскове няма особено.
            КФН им одобрява намаляването на номиналната стойност
            от 3 лв. на 1 лв.
            http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia-222607/

Акционерите на ФНИБ одобриха освен това предложението за намаляване на капитала от 60,45 млн. лв. до 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв. и заделяне на остатъка от 40,3 млн. лв. във фонд „Резервен“.

Коментар

• Не знам за какво са се хванали от комисията, ама пък ми прави впечатление че нещо аскове няма особено.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                " На заседанието си на 31.08.2016 г. КФН реши:

1. Изпраща писмо до „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, гр.София, за отстраняване на непълноти и несъответствия. "

Някой знае ли за какво става дума ?
                Мога само да предполагам, логиката клони към 1 - 2 неща, но не искам да спекулирам. Съмнява ме някой да има точна инфорамция, но ще се радвам да ме опровергае.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• " На заседанието си на 31.08.2016 г. КФН реши:

1. Изпраща писмо до „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, гр.София, за отстраняване на непълноти и несъответствия. "

Някой знае ли за какво става дума ?

Коментар

• Холандец, пускай сега опровержение, че виж до къде докара цената!

Коментар

• На събранието споменаха ли кога мислят да изплатят дивидента?
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                        С една дума най-доброто предстои
                        Бих казал, че интересното предстои...

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                          Всеки според очакванията му, някои може да се надяват на чудеса и нов ръст от 40%, други са с различни сметки.
                          С една дума най-доброто предстои

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Имам чувството че тукашните фенове няма да харесат това
                            Всеки според очакванията му, някои може да се надяват на чудеса и нов ръст от 40%, други са с различни сметки.
                            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              1.) Прав си, че вече се отчете в междинния отчет, но влиянието ще си остане и за цялата година.

Иначе влиянието до момента, както казах е -15 % спад в печалбата за полугодието.... Наистина всеки си има свое разбиране за "много", но според мен -15 % са си съществени....

2.) Стария кредит, който ще се погаси тази година е 1886 хил.лв. (в края на 2015), докато новото салдо (т.е. с включения нов) само към 30.06.2016 е 4823 хил.лв.

Имай предвид, че това е салдото към 30.06.2016... договорения нов размер е 11 млн.лв..... може наистина да не усвоят новия кредит в пълен размер, но със сигурност през 2-рото полугодие кредитите ще растат доста....

Като цяло олихвяваните усвоявани размери ще бъдат в пъти по-големи от размера в края на 2015 г., което означава и доста по-големи лихвени разходи на годишна база (спрямо тези за 2015 г.) и оттам намаляване на печалбата...

3.) Относно дивидента - при комбинацията на горните 2 точки, просто не виждам как ще се докара 5 %.... освен ако не искарат някой джокер, дивидента трябва да е доста под тазгодишния, който беше около 4 %....
                              Имам чувството че тукашните фенове няма да харесат това

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                                Като добавка към писаното от tony1975:

По т 1.) - Да, намали печалбата, това вече е отразено в отчета за второто тримесечие, но не с много на база резултатите от 2015 г. Вече, ако продадат допълнително от Младост или нещо друго на загуба е различно, но това не знаем дали ше се случи.

По 2.) - Главницата по кредита започва да се погасява от следващата година, а самите лихвени разходи не са особенно големи, все пак не вярвам да усвоят и целия заем, след продажбите увеличиха кеша и ще е в полза за довършителните работи по новата сграда. Също мисля, че тази година погасяват, ако не са вече погасили и един стар кредит, така че лихвените плащания фрапантно няма да скочат.

За 2016 г. очаквам около 5% дивидентна доходност спрямо текущата цена.
                                1.) Прав си, че вече се отчете в междинния отчет, но влиянието ще си остане и за цялата година.

Иначе влиянието до момента, както казах е -15 % спад в печалбата за полугодието.... Наистина всеки си има свое разбиране за "много", но според мен -15 % са си съществени....

2.) Стария кредит, който ще се погаси тази година е 1886 хил.лв. (в края на 2015), докато новото салдо (т.е. с включения нов) само към 30.06.2016 е 4823 хил.лв.

Имай предвид, че това е салдото към 30.06.2016... договорения нов размер е 11 млн.лв..... може наистина да не усвоят новия кредит в пълен размер, но със сигурност през 2-рото полугодие кредитите ще растат доста....

Като цяло олихвяваните усвоявани размери ще бъдат в пъти по-големи от размера в края на 2015 г., което означава и доста по-големи лихвени разходи на годишна база (спрямо тези за 2015 г.) и оттам намаляване на печалбата...

3.) Относно дивидента - при комбинацията на горните 2 точки, просто не виждам как ще се докара 5 %.... освен ако не искарат някой джокер, дивидента трябва да е доста под тазгодишния, който беше около 4 %....
                                Last edited by Van Basten; 29.08.2016, 22:18.

Коментар

Working...
                                X