If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Колеги едва ли е от голямо значение какви точно са несъответствията. Така или иначе ще се отстранят, но това намаляванеот 3 на 1 е по-скоро за бъдещ момент. Нали казаха че няма да увеличават капитал а ще търсят заем ако излезе някой заек.
Акционерите на ФНИБ одобриха освен това предложението за намаляване на капитала от 60,45 млн. лв. до 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв. и заделяне на остатъка от 40,3 млн. лв. във фонд „Резервен“.
Да де, не знам несъответствия какви са намерили, това имах предвид.
Акционерите на ФНИБ одобриха освен това предложението за намаляване на капитала от 60,45 млн. лв. до 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв. и заделяне на остатъка от 40,3 млн. лв. във фонд „Резервен“.
1. Изпраща писмо до „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, гр.София, за отстраняване на непълноти и несъответствия. "
Някой знае ли за какво става дума ?
Мога само да предполагам, логиката клони към 1 - 2 неща, но не искам да спекулирам. Съмнява ме някой да има точна инфорамция, но ще се радвам да ме опровергае.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
1.) Прав си, че вече се отчете в междинния отчет, но влиянието ще си остане и за цялата година.
Иначе влиянието до момента, както казах е -15 % спад в печалбата за полугодието.... Наистина всеки си има свое разбиране за "много", но според мен -15 % са си съществени....
2.) Стария кредит, който ще се погаси тази година е 1886 хил.лв. (в края на 2015), докато новото салдо (т.е. с включения нов) само към 30.06.2016 е 4823 хил.лв.
Имай предвид, че това е салдото към 30.06.2016... договорения нов размер е 11 млн.лв..... може наистина да не усвоят новия кредит в пълен размер, но със сигурност през 2-рото полугодие кредитите ще растат доста....
Като цяло олихвяваните усвоявани размери ще бъдат в пъти по-големи от размера в края на 2015 г., което означава и доста по-големи лихвени разходи на годишна база (спрямо тези за 2015 г.) и оттам намаляване на печалбата...
3.) Относно дивидента - при комбинацията на горните 2 точки, просто не виждам как ще се докара 5 %.... освен ако не искарат някой джокер, дивидента трябва да е доста под тазгодишния, който беше около 4 %....
Имам чувството че тукашните фенове няма да харесат това
По т 1.) - Да, намали печалбата, това вече е отразено в отчета за второто тримесечие, но не с много на база резултатите от 2015 г. Вече, ако продадат допълнително от Младост или нещо друго на загуба е различно, но това не знаем дали ше се случи.
По 2.) - Главницата по кредита започва да се погасява от следващата година, а самите лихвени разходи не са особенно големи, все пак не вярвам да усвоят и целия заем, след продажбите увеличиха кеша и ще е в полза за довършителните работи по новата сграда. Също мисля, че тази година погасяват, ако не са вече погасили и един стар кредит, така че лихвените плащания фрапантно няма да скочат.
За 2016 г. очаквам около 5% дивидентна доходност спрямо текущата цена.
1.) Прав си, че вече се отчете в междинния отчет, но влиянието ще си остане и за цялата година.
Иначе влиянието до момента, както казах е -15 % спад в печалбата за полугодието.... Наистина всеки си има свое разбиране за "много", но според мен -15 % са си съществени....
2.) Стария кредит, който ще се погаси тази година е 1886 хил.лв. (в края на 2015), докато новото салдо (т.е. с включения нов) само към 30.06.2016 е 4823 хил.лв.
Имай предвид, че това е салдото към 30.06.2016... договорения нов размер е 11 млн.лв..... може наистина да не усвоят новия кредит в пълен размер, но със сигурност през 2-рото полугодие кредитите ще растат доста....
Като цяло олихвяваните усвоявани размери ще бъдат в пъти по-големи от размера в края на 2015 г., което означава и доста по-големи лихвени разходи на годишна база (спрямо тези за 2015 г.) и оттам намаляване на печалбата...
3.) Относно дивидента - при комбинацията на горните 2 точки, просто не виждам как ще се докара 5 %.... освен ако не искарат някой джокер, дивидента трябва да е доста под тазгодишния, който беше около 4 %....
Коментар