Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Момчета, понякога имам странното чувство, че всички фенове на дадена позиция са с бездънни джобове и са супер благодарби при всеки спад, щото все допълватМи аз не съм точно така - имам лимит на бфб и той е почти на 100% набит в спиди и чезки. Имам едни заделени още 15к за бфб, които мога да ги утроя, но при определени условия, обаче не ги бързам. Тук слушам едни и същи лафове от 1,75-1,80 надолу в последните 2-2 месеца, преди това ги слушах и на 2,20-2,30, а още тогава ви казах, че реалността е да слезе до 1,60 преди дивидента и 1,50 след него - мога да си изровя и мнението от тогава.
Никога не съм казвал, че компанията е шит или нещо от сорта, просто пазар, който върви плавно надолу, а да хващаш падащ нож не е най-добрата стратегия, затова и преди твърдо да слезе под 1,50, аз няма да се включа. С което, отново подчертавам, изобщо не твърдя, че компанията е скапана и т.н., просто следвам пазара, а всички, които инвестираме, се борим да купим макс ниско и да продадем макс високо или поне така си мисля аз де
Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИскам да Ви припомня, че в Историята..Пандемиите са продължавали нежду 3 и 6 години..Примери- Инфлуенцата, Чумата и холерата в Европа..А сега медицината е много по-напреднала..
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
така като гледам - х2 да умножим твойта оценка за стойността след 2 годиниLast edited by 15%; 29.10.2020, 11:53.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Не мисля, че в селски къщи, пещери и землянки ще е бъдещия бизнес както вещае Хари. След тази истерия ще се завърнат в офисите около 80% от хората. Но офис пространството няма да е така гъсто населено с опън спейс от 100 човека през 1 метър растояние. Ще има стени и повече пространнство на човек, так чре смятайте ...
Коментар
-
Значи къде е проблема. На пръв поглед иделана, защото няма мажо - но това е заблуда, защото се контролира от Пенсионните, а това е най-лошият контрол възможен. После, беше ли тази компания сочена за фаворит за инвестиции и растеж за 2020? Беше, отворете класацията от Януари.
Разбирате ли сега къде е проблема, когато се тръгне със свръх очакаквания, когато почне да се говори, че ПЕ било 2, че дивидента е много сочен и така ще е до безкрай, че било много растежно и така ще е докрая на света.
Сега тази криза просто връща компания и оценката и в нормално русло, на рисков бизнес с адекватна за БФБ оценка, а не балоняк.
Лошото е, че се оказва позиционирана в биснес който рестеше над 200 г. - оттогава се строят мегаполиси и офиси, а сега може да се окаже, че ще се ходи в друго направление, селски къщи, хоим одифи и т.н. гледате какво става по селата.
Така че мислете. Лошото е, че има още за рязане тук доста докато стане по БФБ стандарт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнениеКато чета в темата оставам с впечатлението, че до 2029г ще сме в ковид-криза.
Коментар
-
А според мен времето е подходящо за допълване. Гледахме сградата на 9 евра до околовръстното преди година. Тогава ни искаха 12.50 наем + 2.50 режийни. Строяха я някакви странни субекти, чиито мускули бяха многократно повече от акъла. Сградата имаше (по него време на плоча) по 2+2 тоалетни на етаж, което значи, че вероятно я предлагат и с автомат за раздаване на номерца за чакащите. Подходите към нея , както и паркоместата бяха доста ограничени. Защо го говоря всичко това... Затова защото кризата си е криза, всички ще страдат, но качествените сгради ще са пълни (или поне доста по-пълни), за разлика от некачествените, които с месеци и години ще стоят празни. Вторият важен момент е, все пак къде да се инвестира ? Хубаво е, че се развихря истерия, това със сигурност ще доведе до доста подценени активи.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това бе идеята на поста ми - да се чуят различни мнения. Оценката на Тех-парка съм я сметнал така - общо РЗП - 50 000 м2. От него вадя 10 000, тъй като 15 хм2 са подземни паркинги, които обаче също имат някаква стойност, та ги смятам на 1/3. Така се получават 40 000 м2 по 1000 евро на м2. За мен тази оценка е доста подценена, особено за завършена сграда с акт 16, калас 3а и чиито прозорци правят ток. Това последното не знам колко е ефективно, но мен поне ме впечатлява. Точно там се строи някакъв блок и има доста реклами, че продават на зелено. Убеден съм, че както е на зелено, цени от под 1400 евро няма да поискат.
Относно дивидента - залагам 6 ст. защото ще има период в който ще се плащат лихви по новия кредит, а може да няма запълняемост. Отделно МНИ ще си вдигне таксата заради повечето активи от новия кредит. Също песимистичен вариант, но не го изключвам.
Поздрави и успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Едно от редките мнения в темата с вкарана мисъл в него.
Тех-парк не съм правил труд да смятам, не мога много да коментирам, но ми се струва висока оценката за кризисна.
Относно дивидента - залагам 6 ст. защото ще има период в който ще се плащат лихви по новия кредит, а може да няма запълняемост. Отделно МНИ ще си вдигне таксата заради повечето активи от новия кредит. Също песимистичен вариант, но не го изключвам.
Поздрави и успех!Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
Коментар