IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
    Софарма имоти - капитализация 165 мил.
    ФНИБ - капитализация 70 мил.
    Sinergy е точно колкото двете кули на Софарма.
    Така е! Когато/ ако си върнат заемите и постигнат 100% запълняемост с толкова сигулни наематели като при Имотите, и тук нещата ща се оправят. Точно защото гледам в "уърст кейс сценарио" давам за пример Фонд имоти! И този пример трябва да се има предвид тук, не само онзи на Имотите.
    Пътека се прави камък по камък!

    Коментар


    • Софарма имоти - капитализация 165 мил.
      ФНИБ - капитализация 70 мил.
      Sinergy е точно колкото двете кули на Софарма.

      Коментар


      • На пазарите нищо не е сигурно

        Индексният най-после са продали малко миналия петък, имат около 55хил."излишни" към понеделник, но не са длъжни да продават.
        Може да ползват и услугите на инвестиционно-правна кантора "Гр.Гр., съдейки по излишък на ФНИБ и дефицит на ДОХ.
        Малко на уволнение са я подкарали от ETF-a

        Koлкото до АТЕРА - брутна доходност от ренти около 3.3% и нетна наполовина от осн.бизнес не е много добре.
        Имам и от двете.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          Да не го докарат под лев и 50... Щото те имотите са хубави, ама като са празни..
          Обещах, ще сменя Атера за БРЕФ при отношение 1:2.
          До месец- два ще ми се наложи, явно..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

            Хубаво мнение, подкрепям, но това е мнение на гневен човек, който вижда как акцията му пада и не може да направи нищо по въпроса.
            Грую, почти винаги говоря само за лошите си позиции и загуби, но тук специално случаят ми не е такъв. Не мога да сметна средната си защото съм взимал дивиденти много години, но е около и под 1,50 лв. днешни пари. Основните количества купувах под 50 ст. преди сплита. В момента имам точно 3 пъти по-малко акции отколкото имам за цел и положението ми никак не е такова, каквото го описваш. Яд ме е, че с много малко усилия, Брешков и сие могат да подобрят комуникацията, но не го правят. Затова съм ядосан. Оглеждам се, за да продам друга позиция и да понакупя тук, но нямам информация за фактите, а искам да избера този момент на прехвърляне на тяхна база. Тоест не знам дали сегашното съотношение БРЕФ/ ххх е добро. Бих се ядосал много ако сега продам другата акция /която расте/, влезна тук на 2,05 примерно и след това се окаже, че са загубили Модис и продължи да пада, а вече да съм продал растящата...
            Пътека се прави камък по камък!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              И това съм си го мислел и като купувах на 1,80, и като купувах на 2,30, и като купваух вчера на 2,04 и надолу. Снощи се постарах да си сметна средната (с прибран дивидент) - 1,99 и нещо си, т.е. съм много близо до нея в момента. Дали съм притеснен - не особено, подготвен съм и за сценарий под 2, че даже и докъм 1,50 (по надолу не съм, дотогава ще съм изхарчил всички резерви).
              Груйче,ти добре си на нула ,всъщност си -30-40% от инфлацията през тези години и особедно последната,НО ,докато цитирам
              " фундаментът е бетон и има гарантирано по 3 в рамките на 8 години."

              Докато този " бетон" е на нула ( или - 30-40% с инфлацията) други много по- смешни акции направиха по 100-500% и нагоре,пък ти лапаш мухи .И това в бичи пазар.Ми като почне мечия ? Тогава ще ми се изпълни оная другата прогноза,всяваща страх и паника в списващите в темата
              А от тези твои гаранции х6 ,още тогава ти казах,че почва да ме пресърбява гъза и получавам стомашно разстройство


              Last edited by petrg5s; 09.12.2021, 19:26.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                Груйче, като те чета и се сещам за ДПС-ГЕРБ. Питат ги за Пеевски, 112 място, ВСС, КТБ и т.н., а те винаги намират контрапункт - "а за Прокопиев". Говорим за БРЕФ, не за Чичо!!! Но като държиш толкова да говорим за Чичо - има немалко мои реплики /факти/ в този форум, в които съм изразявал голямо разочарование от него. Има и други, в които "храня" негови адепти, но ти държиш да се заядеш просто! Откакто съм на БФБ /10 години/, за мен Чичо има огромен грях за обещанието си за дивидентите при Софарма /Полша/ и Трейдинга /за винаги/! Иначе пуска по 10 страници отчет всеки ден какво купил и продал /за разлика от хрантутляците тук на заплатки от нас!/! И да, тръствах го до преди да излъже за дивидентите, но се разочаровах и съм го признал публично поне 10 пъти! Аз съм нормален човек и греша! Греша със собствени пари и имам право на това! По ирония на съдбата, пак съм се набабанил при него с надежда някаква...
                Хубаво мнение, подкрепям, но това е мнение на гневен човек, който вижда как акцията му пада и не може да направи нищо по въпроса. И аз съм бил в подобни позиции и те разбирам, затова един съвет от мен - старай се да имаш колкото се може повече инфо, преди да вземеш решение, и се подготви за уърст кейс сценарио. С времето би следвало да си го разбрал. Нека не ти звучи наставнически или менторски, а като желание на човек с опит да "даде акъл" в добрия смисъл на думата/

                В конкретния случай, за тази конкретна акция, мисля, че съм доста подготвен и мога да си изразявам мнението, а то е, че фундаментът е бетон и има гарантирано по 3 в рамките на 8 години. И това съм си го мислел и като купувах на 1,80, и като купувах на 2,30, и като купваух вчера на 2,04 и надолу. Снощи се постарах да си сметна средната (с прибран дивидент) - 1,99 и нещо си, т.е. съм много близо до нея в момента. Дали съм притеснен - не особено, подготвен съм и за сценарий под 2, че даже и докъм 1,50 (по надолу не съм, дотогава ще съм изхарчил всички резерви).

                Да, разбира се, бих искал цената вече да е 3+, колкото, според мен, би следвало да е цената сега и не, не се кефя на всеки спад, щото видиш ли, съм бил пълнил по всяко време. Имам си лимити и гледам да не ги нарушавам - до Коледа имам на разположение дребни суми, догодина ще имам повече, а дали ще купувам още - ше видим.

                И финално - би следвало да знаеш и сигурно го знаеш, че тази акция няма класически мажоритар и още "по-лошото" няма не само някой с прахосмукачка като чичикака, ами няма и кой да крепи цената. Що няма ли - ми шото меринджеите тук са хора на заплата и се интересуват само от това, да си вземат комисионата и дотам. A комисионата им зависи от размера на активите, т.е. тях ги интересува активите да растат, а не колко е цената на акция и евентуалната печалба. И въпреки това хората се стараят да не надуват излишно активите, за да не намалява много печалбата за акционерите.

                Това е - иам си плюсове, има си минуси, а на БФБ, както и в държавата, си търсим Бащицата, дето да се грижи за нас тип чичикака. Който е много добър, до моемнта в който престане да е добър, щото интересите му диктуват друго и баш го брига за цацата. В такива моменти имаш два избора - или да смяташ коефициенти и да си си изградил мнение за дадена позиция на база собствените си знания и умения, или да се надяваш да седнеш на нечие коленце. Сам си решил да си първото, ако искаш второто - имаш контактите на доста от хората с наколенки във форума, нали

                П.С. И пак да кажа - цената си пада, защото няма нови наематели вече 6 месеца, а има интересни алтернативи на друго място. Парите на БФБ принципно са крайна величина. Личното ми мнение е, че е въпрос на време да се върнат пак тук. Здраве и успехи ти желая!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                  https://tvc-invdn-com.investing.com/...fbecb90760.png


                  Ето ти един мой чертеж отпреди месец и може и да прочетеш какво съм казал тогава.
                  Брефа ще е булиш, само и единствено ако мине над 2.40 и то с обем.Иначе ще стои в широк рейндж между 1.60-2.40.Това е на месечна графика.На по- ниските има и други интересни неща,но за без пари толкова.

                  От фундаментална гледна точка акцията е адски надценена.Както между впрочем и всички недвижими имоти в БГ (Гетото на Европа с цени по високи от самата ЕУ ) И най-вече заради демографията (тук включвам и масовата циганизация на населението,както и това ,че средната интелигентност на останалите българи в държавата продължава да пада с чудовищни размери)



                  Писано преди 2 месеца а чертежа е от август,когато Груйчето гарантираше 6 кратно увеличение,а други титани на инвестиционната мисъл твърдяха,че офисите в Манхатън и София били едни и същи.Трети и четърти пък ,пишман инвеститори с голямо его ,предлагаха басове и добре за тях ,че избягаха
                  Last edited by X_Y; 09.12.2021, 08:42.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    И от чичикака искаш ли такива неща, или там само тръстваш Не че не си прав, просто тука е така - за добро или за лошо
                    Груйче, като те чета и се сещам за ДПС-ГЕРБ. Питат ги за Пеевски, 112 място, ВСС, КТБ и т.н., а те винаги намират контрапункт - "а за Прокопиев". Говорим за БРЕФ, не за Чичо!!! Но като държиш толкова да говорим за Чичо - има немалко мои реплики /факти/ в този форум, в които съм изразявал голямо разочарование от него. Има и други, в които "храня" негови адепти, но ти държиш да се заядеш просто! Откакто съм на БФБ /10 години/, за мен Чичо има огромен грях за обещанието си за дивидентите при Софарма /Полша/ и Трейдинга /за винаги/! Иначе пуска по 10 страници отчет всеки ден какво купил и продал /за разлика от хрантутляците тук на заплатки от нас!/! И да, тръствах го до преди да излъже за дивидентите, но се разочаровах и съм го признал публично поне 10 пъти! Аз съм нормален човек и греша! Греша със собствени пари и имам право на това! По ирония на съдбата, пак съм се набабанил при него с надежда някаква...
                    Last edited by 15%; 08.12.2021, 23:47.
                    Пътека се прави камък по камък!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                      Споко, аз от вчера продавах да тествам ликвидността.
                      средната ми е доста надолу и реших да диферсифицирам.
                      Викаш да съм спокоен и че ти си отговорен за тази разпродажба, ОК. Какво обаче ще стане ако се окаже, че не само ти продаваш? Всичките бройки ли бяха твои от 2,20 до 2,00? Колко % са твои, за да бъда спокоен?
                      Пътека се прави камък по камък!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                        Аз не казвам, че има лоша новина, просто го допускам. А го допускам защото има вратичка, която обезателно трябва да се затвори! Кога ще дойде времето когато всякакви шефчета и гурута по фирмите ще се съобразяват с акционерите? Кога ще дойде времето, когато ще може да се организираме и да кажем - или правите това, или чао? Окопали се там 100 години и само тяхното си бранят! Вместо да се засрами Брешков за офисът в ЕСТЕ, той почна да философства колко бил малък! Абе приятелю, като е малък го плащай ти от твоят джоб!

                        П.П. БРЕФ-аджийте не са зле спрямо другите, ама да се хванат малко в ръце!

                        П.П. 2 - След 15 години на борсата, акцията им с 30% под цената на листване, а баровците в ЕСТЕ ми се разкарват и не пишели лоши новини!
                        Твърде много искаш от акция на БФБ, и то тази е една от най-коректните откъм отношение към миноритарите. И от чичикака искаш ли такива неща, или там само тръстваш Не че не си прав, просто тука е така - за добро или за лошо
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                          Така е, но като гледам котировките, допускам, че някой знае нещо преди края на месеца. Дано не е така! Идеята е, че за АДСИЦ-ите тази информация е прекомерно важна и трябва да се обявява в деня на установяването и. Тъпо е да гадаем с месеци. Какво им пречи да я публикуват на мига? Ето, аз разбрах за загубата на единия наемател с месеци закъснение чрез 1-2 реда в отчет и то пуснат от колега във форума! 10 минути работа и 1 лист хартия коства мама му стара!!!

                          П.П. На шефчета плащаме, на МНИ плащаме, а накрая няма кой 2 реда да драсне! Безобразие!
                          Споко, аз от вчера продавах да тествам ликвидността.
                          средната ми е доста надолу и реших да диферсифицирам.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Ми нишо не им пречи, но отрицателни новини рядко се обявяват у нас. А може и въобще да няма инфо, що мислите, ме някой знае нешо? Цената си пада леко и напоително от 2,40 надолу, просто няма нови наематели и има други ракети. Като се наиграят там, пак ще си дойдат. Питай инта
                            Аз не казвам, че има лоша новина, просто го допускам. А го допускам защото има вратичка, която обезателно трябва да се затвори! Кога ще дойде времето когато всякакви шефчета и гурута по фирмите ще се съобразяват с акционерите? Кога ще дойде времето, когато ще може да се организираме и да кажем - или правите това, или чао? Окопали се там 100 години и само тяхното си бранят! Вместо да се засрами Брешков за офисът в ЕСТЕ, той почна да философства колко бил малък! Абе приятелю, като е малък го плащай ти от твоят джоб!

                            П.П. БРЕФ-аджийте не са зле спрямо другите, ама да се хванат малко в ръце!

                            П.П. 2 - След 15 години на борсата, акцията им с 30% под цената на листване, а баровците в ЕСТЕ ми се разкарват и не пишели лоши новини!
                            Last edited by 15%; 08.12.2021, 18:30.
                            Пътека се прави камък по камък!

                            Коментар


                            • Ми нишо не им пречи, но отрицателни новини рядко се обявяват у нас. А може и въобще да няма инфо, що мислите, ме някой знае нешо? Цената си пада леко и напоително от 2,40 надолу, просто няма нови наематели и има други ракети. Като се наиграят там, пак ще си дойдат. Питай инта
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                ми лесно е - ако не се похвалят с удължаване до края на месеца, значи най-вероятно са аут
                                Така е, но като гледам котировките, допускам, че някой знае нещо преди края на месеца. Дано не е така! Идеята е, че за АДСИЦ-ите тази информация е прекомерно важна и трябва да се обявява в деня на установяването и. Тъпо е да гадаем с месеци. Какво им пречи да я публикуват на мига? Ето, аз разбрах за загубата на единия наемател с месеци закъснение чрез 1-2 реда в отчет и то пуснат от колега във форума! 10 минути работа и 1 лист хартия коства мама му стара!!!

                                П.П. На шефчета плащаме, на МНИ плащаме, а накрая няма кой 2 реда да драсне! Безобразие!
                                Last edited by 15%; 08.12.2021, 18:16.
                                Пътека се прави камък по камък!

                                Коментар

                                Working...
                                X