IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от beta181 Разгледай мнение
    все някой от карол продава на бида...не се радва, че поскъпва
    Това съм казвал над 100 пъти - атера и бреф са преки конкуренти - познай от три пъти що все каролци продават при такива обстоятелства Само че, както казва един форумец, пикаят срещу вятъра, точно като онзи, дето упорито разпродаваше от 2,40 до 2,70
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Какъв ти е таргета за БРЕФ в момента?
      какъвто винаги е бил - всяка година със съответната цена, отговаряща на последната цифра в годината, като включвам дивидента за периода от 2021 насам В момента НСА на акцията е над 6 лева по консервативни оценки и над 7 лева при реалистични, като имаме включен минус от 1 лев заради кредитите
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• все някой от карол продава на бида...не се радва, че поскъпва

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тцъ, нйе, просто държа да се казват нещата с истинските им имена - аз никога не съм се крил и никога не съм се правил на велик инвеститор, но фактите са си факти, и то без да имам слушалка и да съм седял на коленце Конкретно в твоя случай, определено се ядосах, защото хем не си яхтсмен, хем говориш тотално неверни неща - и там, и тук бях хулен и оплюван колко малоумно съм се нашил, как някои правели стотици проценти възвращаемост, а простият Грую пак е нацелил куц кон и чака нереално висока цена на търговото и т.н. Е, оказах се прав почти до стотинка с търговото, както се оказвам прав и тук. А дали ще се окажа прав и на онова място - времето ще покаже! И отново да отбележа, че освен ръст, се гледа и съотношението риск/доходност, както и какъв процент от портфейла ти е във въпросната инвестиция. Ето, аз показвам, че за 3,5 години имам над 100% общ ръст на портфейла само с играта си тук с елементарната стратегия бай енд холд. От другите си игри имам и сериозни плюсове с Агрия. Атера (айде Атера не чак толкова , че там продадох бързо, но и целта беше бърза врътка) и Телелинк, и сериозни минуси с Неохим и ПИБ, както и няколко позиции, от които излязох на 0, като Импулс. Такъв ръст за периода бие всякакви индекси - както родните, така и водещите по света, при почти нулев риск (според моите разбирания). И ако това е неуспешна инвестиция - ок, нека е така.

П.С. Дали отчитам като грешка продажбата на акциите ми в Спиди -и да, и не, аз никого не отричам пропуските си. Не ги оставих по една основна причина - очаквах почти нулева търговия с тях и акцията да стане бутикова, което да направи трудно излизането с нещо различно от 100 бройки. Горе-долу се оказа така, но пък не отчетох, че авторите на "то просто се случи" също ще купят там и ше го играят тип фондовете на тим в едни други акции. Което никога и по никакъв начин не прави Спиди лоша акция и за секунда - желая успехи на всички там и дано видят и още по-високи нива
          Какъв ти е таргета за БРЕФ в момента?
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Тцъ, нйе, просто държа да се казват нещата с истинските им имена - аз никога не съм се крил и никога не съм се правил на велик инвеститор, но фактите са си факти, и то без да имам слушалка и да съм седял на коленце Конкретно в твоя случай, определено се ядосах, защото хем не си яхтсмен, хем говориш тотално неверни неща - и там, и тук бях хулен и оплюван колко малоумно съм се нашил, как някои правели стотици проценти възвращаемост, а простият Грую пак е нацелил куц кон и чака нереално висока цена на търговото и т.н. Е, оказах се прав почти до стотинка с търговото, както се оказвам прав и тук. А дали ще се окажа прав и на онова място - времето ще покаже! И отново да отбележа, че освен ръст, се гледа и съотношението риск/доходност, както и какъв процент от портфейла ти е във въпросната инвестиция. Ето, аз показвам, че за 3,5 години имам над 100% общ ръст на портфейла само с играта си тук с елементарната стратегия бай енд холд. От другите си игри имам и сериозни плюсове с Агрия. Атера (айде Атера не чак толкова , че там продадох бързо, но и целта беше бърза врътка) и Телелинк, и сериозни минуси с Неохим и ПИБ, както и няколко позиции, от които излязох на 0, като Импулс. Такъв ръст за периода бие всякакви индекси - както родните, така и водещите по света, при почти нулев риск (според моите разбирания). И ако това е неуспешна инвестиция - ок, нека е така.

П.С. Дали отчитам като грешка продажбата на акциите ми в Спиди -и да, и не, аз никого не отричам пропуските си. Не ги оставих по една основна причина - очаквах почти нулева търговия с тях и акцията да стане бутикова, което да направи трудно излизането с нещо различно от 100 бройки. Горе-долу се оказа така, но пък не отчетох, че авторите на "то просто се случи" също ще купят там и ше го играят тип фондовете на тим в едни други акции. Което никога и по никакъв начин не прави Спиди лоша акция и за секунда - желая успехи на всички там и дано видят и още по-високи нива
            Относно БРЕФ не съм сигурен дали и ти не си седял на коленце със слушалка в ръка ! Хайде успехи на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Груец, напълно те разбирам, че търсиш похвали,внимание и поздравления ! Относно Спиди, да беше ми отговорил в съответната тема, не съм имал намерение да манипулирам никого ! И на 80 да си я продал е все тая, виж сега къде е акцията ! Брефа, нито е първата, нито последната акция, която реализира добър ръст ! Никой не е плюл така по компанията както го правиш ти другаде, където си изтървал влака ! Хайде със здраве и успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Груец, напълно те разбирам, че търсиш похвали,внимание и поздравления ! Относно Спиди, да беше ми отговорил в съответната тема, не съм имал намерение да манипулирам никого ! И на 80 да си я продал е все тая, виж сега къде е акцията ! Брефа, нито е първата, нито последната акция, която реализира добър ръст ! Никой не е плюл така по компанията както го правиш ти другаде, където си изтървал влака ! Хайде със здраве и успех !
                При спиди беше много смешно тогава, тъй като сметката на груйо беше грешна ма база p/ebitda, a не ev/ebitda. Късметът го покри тогава, но той не разбра и после цената като хвръкна над 200 лева, мълчанието на агнетата.

Коментар

Ахахахаха, ето ги бре, пак изпълзяха яхтсмените - вие ли бре, вие, дето не мжоете да преживеете, че някой без слушалка може да прави пари извън обозначените и помпани от вас дружества, с които лъжете новаците? Ай сиктир, айде да видим кога си прав Батя:

- тук ли, когато твърдиш, че цена от 18 милиона евро без ДДС, плюс още 600 000 евро наем, е добра за парцела от страна на любимия ти чичикак, дето не му ставаш от коленцето

Или тук, когато твърдиш, че цената ще е около тази на оценката в отчета, т.е. 2 пъти по-ниска

Кво да ти кажа - гадничко е някой да ви изобличава яхтсмените и в крайна сметка даже да е на плюс. И то не малък плюс - те това го пиша специално и за Здравко, щото той също слезе на нивото да лъже и манипулира, че съм излязъл на 50 лева в Спиди, при положение че излязох на 80-81 лева пролетта на 2021 и бях единственият, който обяви предварително, че търговото ще е на 80 лева, а не както "тракаха елките" на прецаканите яхтсмени около 57 или 65 лева. Нека си говорим истината - форумът помни - макар че няма да се Очудя и тук да се почне с малоумшините как съм излязъл на 2 лева, когато Фсичкуту яхтсмен яко е купувало

И още нещо - от над 3 години това ми е единствената акция на БФБ, като изключим някои дребни врътки, които пак вкарвах тук - влизах от 1,78 нагоре, като средната ми е около 2 лева. От всички акции на БФБ, включени във водещите индекси, единствената, която ще я бие като доходност за този период от около 3,5 години в понеделник, когато цената се ъпдейтне, ще е само една, дето просто се случила. И тук някакви нови аматьорчета ми обясняват как това било нормално, то СиП бил качил, пък биткойна, пък Нвидиа, пък.....

П.С. Пиша ти от лично закупения от мен апартамент и оценен за почти милион лева, закупен без чужда помощ, само с моите, как беше "средни възможности" - и това не е доход от акции, просто бизнес. А с 10% от печалбата си тук мога да отведа семейството си на околосветско пътешествие, ама засега тя е виртуална, тъй като не продавам, така че не се брои, затова съм букнал само едни немски базари за момента и едно ходене до италиянски Бабо Натале до края на година, после ще мисля за други дестинации

Здраве и успехи ти желая и "не гредай в чуждата паничка" - нали така беше лафчето, дето сега е модерно из ийст коуста

Коментар

• Да кажа и аз, че акциите са ми почти безплатни след получените дивиденти и пакета, който имам е на равностойността на един мезонет, който ми идва без пари. Ама не се хваля много, да не падна на нивото на друго хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ох, милото.. сън не е спало да рови и смята за да докаже ГРЕШКАТА си, че не само Шели бие Брефа по доходност!
                      груйчо, крайно време е да се примириш, че има доста по-добри от теб на инвестиционна тематика. Така ще ти олекне и ще живееш в мир със себе си. Все пак ти си адвокатче и призванието ти е да си обслужващ персонал за инвеститори и бизнесмени.. не опитвай да се надскачаш! Съсредоточи се там където си силен.. да решаваш досадни юредически проблеми, за което ти се плаща хонорарче
                      не ми се влиза в спор кое е инвестиция и кое спекулация, дали може да се каже, че инвестираш в биткойн, Петрол АД, Бианор, Билборд. Но е сигурно, че оценката на Грую за този актив беше отлична. Твоята оценка беше към 100% грешна(надолу, наполовина), ако не се лъжа
                      Last edited by petyob; 14.10.2024, 13:30.

Коментар

Хохохо, аматьорчето опрделено е някой друг. Когато цифрите говорят, дори и батките следва да замълчат - давам конкретно за периода от 3,5 години, след продажбата ми в Спиди и началото ми тук:

1. Бианор - 2,50 - 6,00 лева + 1 лев дивидент - 180% ръст
                        2. Агрия - 8 - 20 лева + 1,60 лева дивидент - 170% ръст
                        3. Доверие - 5 лева - 8,20 лева - 64% ръст
                        4. ПИБ - 1,70 - 4.10 лева - 140% ръст
                        5. Билборд - 0,22 - 0,55 лева - 150% ръст
                        6. Бреф - 1,80 - 4,08+0,24 - 140% ръст

Какво да ти кажа - от една страна имаш силно спекулативни акции или някакъв дребосък с дребни сделки тип Билборд, а доскора и Бианор, а от другата имаш изключително стабилна акция, която е АДСИЦ. И сравняваш двете неща като риск/доходност? Дори и ти би следвало да се засрамиш!
                        Ох, милото.. сън не е спало да рови и смята за да докаже ГРЕШКАТА си, че не само Шели бие Брефа по доходност!
                        груйчо, крайно време е да се примириш, че има доста по-добри от теб на инвестиционна тематика. Така ще ти олекне и ще живееш в мир със себе си. Все пак ти си адвокатче и призванието ти е да си обслужващ персонал за инвеститори и бизнесмени.. не опитвай да се надскачаш! Съсредоточи се там където си силен.. да решаваш досадни юредически проблеми, за което ти се плаща хонорарче

Коментар

• Заемите трябва де се погасят при първа възможност, ако остане - символичен дивидент и още по-добре - обратно изкупуване и отписване на изкупените акции. Смятам да допълня докато достигна средна покупна цена 2 лв., а текущите цени не ми харесват. Като няма дивидент все някои ще решат да продадат и цената ще се "нормализира"!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Груец, лихвите по кредитите са около 800 х. на година. Нямам представа защо искате тези пари да се дават на банката, а да не ги взимаме ние като дивиденти. Също така дивиденти се раздават от печалба, а не от ликвидация. Тоест, ако не се върнат тези пари на банката, просто ще имаме да кажем 15 млн спящи на 0% и ще се плащат лихви за кредит. Според мен от това по-малоумно няма. Отделно трябва да се проучи и въпросът с таксата на МНИ. По спомен тя е на база активи. Дали пък и МНИ няма да взимат такса затова, че държим толкова милиони "на влог".
                            Чакай малко де, на всичко ще се отговори, нали за тази цел правят уебинари Няма да държим милиони на влог, ще се изплащат кредити с тях, точно както стана и с предишната продажба на бриколажа във Варна -тогава не взехме пълн дивидент, защото вместо да изтеглим 41 милиона кредит за Синерджи, изтеглихме 33, като допълнихме остатъка от продажбата на бриколаж. И да, възнаграждението е на база активи и те изрично ги държат с подценена стойност точно за да не се плащат още по-големи суми на МНИ - няма как да ги упрекнем в задни действия

Апропо, на никого ли не му прави впечатление, че имотът тук е купен за 6 милиона евро, а е продаден за 18, докато този във Варна беше купен за 4, а беше продаден за 6,8 милиона евро - не мога да не ги поздравя за добрата сделка

Коментар

Глупости - кредитите са на 2,95%, което е нищо за сегашната обстановка. така, тук има две неща, които не се вземат предвид:
                              - взели сме 10% задатък - 4 милиона лева, които влизат сега, т.е. чакайате поне 10 стинки дивидент за 2024, които ще се платят догодина (с разходите по кредитите сме на брейк ивън). Знаете какво е задатък - той си остава за нас, ако Доверие Брико решат да не купят парцела след година
                              - по големия кредит имаме да платим 10 милиона накрая, през 2029, а и големите удръжки по парите по сметки са в последните години за обслужващото дружество, т.е. тази сделка в настоящия момент е топ

Иначе казано, ако не решат да погасят кредит и с тези 4 милиона задатък още сега, то имае 10 стинки дивидент, които ще ни платят догодина. Ако решат да платят кредити, дивидентът ще е символичен или няма да го има
                              Груец, лихвите по кредитите са около 800 х. на година. Нямам представа защо искате тези пари да се дават на банката, а да не ги взимаме ние като дивиденти. Също така дивиденти се раздават от печалба, а не от ликвидация. Тоест, ако не се върнат тези пари на банката, просто ще имаме да кажем 15 млн спящи на 0% и ще се плащат лихви за кредит. Според мен от това по-малоумно няма. Отделно трябва да се проучи и въпросът с таксата на МНИ. По спомен тя е на база активи. Дали пък и МНИ няма да взимат такса затова, че държим толкова милиони "на влог".

Коментар

• Първоначално изпратено от beta181 Разгледай мнение

едва ли не, е лоша новина
                                хаха... е чак пък лоша ?

Много си е добра новината даже !... просто вероятно не е чак толкова добра, колкото някои си мислят или се опитват да я изкарат поне в частта дивидент

Коментар

Working...
                                X