Първоначално изпратено от beta181
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Какъв ти е таргета за БРЕФ в момента?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тцъ, нйе, просто държа да се казват нещата с истинските им имена - аз никога не съм се крил и никога не съм се правил на велик инвеститор, но фактите са си факти, и то без да имам слушалка и да съм седял на коленце Конкретно в твоя случай, определено се ядосах, защото хем не си яхтсмен, хем говориш тотално неверни неща - и там, и тук бях хулен и оплюван колко малоумно съм се нашил, как някои правели стотици проценти възвращаемост, а простият Грую пак е нацелил куц кон и чака нереално висока цена на търговото и т.н. Е, оказах се прав почти до стотинка с търговото, както се оказвам прав и тук. А дали ще се окажа прав и на онова място - времето ще покаже! И отново да отбележа, че освен ръст, се гледа и съотношението риск/доходност, както и какъв процент от портфейла ти е във въпросната инвестиция. Ето, аз показвам, че за 3,5 години имам над 100% общ ръст на портфейла само с играта си тук с елементарната стратегия бай енд холд. От другите си игри имам и сериозни плюсове с Агрия. Атера (айде Атера не чак толкова , че там продадох бързо, но и целта беше бърза врътка) и Телелинк, и сериозни минуси с Неохим и ПИБ, както и няколко позиции, от които излязох на 0, като Импулс. Такъв ръст за периода бие всякакви индекси - както родните, така и водещите по света, при почти нулев риск (според моите разбирания). И ако това е неуспешна инвестиция - ок, нека е така.
П.С. Дали отчитам като грешка продажбата на акциите ми в Спиди -и да, и не, аз никого не отричам пропуските си. Не ги оставих по една основна причина - очаквах почти нулева търговия с тях и акцията да стане бутикова, което да направи трудно излизането с нещо различно от 100 бройки. Горе-долу се оказа така, но пък не отчетох, че авторите на "то просто се случи" също ще купят там и ше го играят тип фондовете на тим в едни други акции. Което никога и по никакъв начин не прави Спиди лоша акция и за секунда - желая успехи на всички там и дано видят и още по-високи ниваdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Тцъ, нйе, просто държа да се казват нещата с истинските им имена - аз никога не съм се крил и никога не съм се правил на велик инвеститор, но фактите са си факти, и то без да имам слушалка и да съм седял на коленце Конкретно в твоя случай, определено се ядосах, защото хем не си яхтсмен, хем говориш тотално неверни неща - и там, и тук бях хулен и оплюван колко малоумно съм се нашил, как някои правели стотици проценти възвращаемост, а простият Грую пак е нацелил куц кон и чака нереално висока цена на търговото и т.н. Е, оказах се прав почти до стотинка с търговото, както се оказвам прав и тук. А дали ще се окажа прав и на онова място - времето ще покаже! И отново да отбележа, че освен ръст, се гледа и съотношението риск/доходност, както и какъв процент от портфейла ти е във въпросната инвестиция. Ето, аз показвам, че за 3,5 години имам над 100% общ ръст на портфейла само с играта си тук с елементарната стратегия бай енд холд. От другите си игри имам и сериозни плюсове с Агрия. Атера (айде Атера не чак толкова , че там продадох бързо, но и целта беше бърза врътка) и Телелинк, и сериозни минуси с Неохим и ПИБ, както и няколко позиции, от които излязох на 0, като Импулс. Такъв ръст за периода бие всякакви индекси - както родните, така и водещите по света, при почти нулев риск (според моите разбирания). И ако това е неуспешна инвестиция - ок, нека е така.
П.С. Дали отчитам като грешка продажбата на акциите ми в Спиди -и да, и не, аз никого не отричам пропуските си. Не ги оставих по една основна причина - очаквах почти нулева търговия с тях и акцията да стане бутикова, което да направи трудно излизането с нещо различно от 100 бройки. Горе-долу се оказа така, но пък не отчетох, че авторите на "то просто се случи" също ще купят там и ше го играят тип фондовете на тим в едни други акции. Което никога и по никакъв начин не прави Спиди лоша акция и за секунда - желая успехи на всички там и дано видят и още по-високи нива
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Груец, напълно те разбирам, че търсиш похвали,внимание и поздравления ! Относно Спиди, да беше ми отговорил в съответната тема, не съм имал намерение да манипулирам никого ! И на 80 да си я продал е все тая, виж сега къде е акцията ! Брефа, нито е първата, нито последната акция, която реализира добър ръст ! Никой не е плюл така по компанията както го правиш ти другаде, където си изтървал влака ! Хайде със здраве и успех !
П.С. Дали отчитам като грешка продажбата на акциите ми в Спиди -и да, и не, аз никого не отричам пропуските си. Не ги оставих по една основна причина - очаквах почти нулева търговия с тях и акцията да стане бутикова, което да направи трудно излизането с нещо различно от 100 бройки. Горе-долу се оказа така, но пък не отчетох, че авторите на "то просто се случи" също ще купят там и ше го играят тип фондовете на тим в едни други акции. Което никога и по никакъв начин не прави Спиди лоша акция и за секунда - желая успехи на всички там и дано видят и още по-високи ниваNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Груец, напълно те разбирам, че търсиш похвали,внимание и поздравления ! Относно Спиди, да беше ми отговорил в съответната тема, не съм имал намерение да манипулирам никого ! И на 80 да си я продал е все тая, виж сега къде е акцията ! Брефа, нито е първата, нито последната акция, която реализира добър ръст ! Никой не е плюл така по компанията както го правиш ти другаде, където си изтървал влака ! Хайде със здраве и успех !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАхахахаха, ето ги бре, пак изпълзяха яхтсмените - вие ли бре, вие, дето не мжоете да преживеете, че някой без слушалка може да прави пари извън обозначените и помпани от вас дружества, с които лъжете новаците? Ай сиктир, айде да видим кога си прав Батя:
- тук ли, когато твърдиш, че цена от 18 милиона евро без ДДС, плюс още 600 000 евро наем, е добра за парцела от страна на любимия ти чичикак, дето не му ставаш от коленцето
Или тук, когато твърдиш, че цената ще е около тази на оценката в отчета, т.е. 2 пъти по-ниска
Кво да ти кажа - гадничко е някой да ви изобличава яхтсмените и в крайна сметка даже да е на плюс. И то не малък плюс - те това го пиша специално и за Здравко, щото той също слезе на нивото да лъже и манипулира, че съм излязъл на 50 лева в Спиди, при положение че излязох на 80-81 лева пролетта на 2021 и бях единственият, който обяви предварително, че търговото ще е на 80 лева, а не както "тракаха елките" на прецаканите яхтсмени около 57 или 65 лева. Нека си говорим истината - форумът помни - макар че няма да се Очудя и тук да се почне с малоумшините как съм излязъл на 2 лева, когато Фсичкуту яхтсмен яко е купувало
И още нещо - от над 3 години това ми е единствената акция на БФБ, като изключим някои дребни врътки, които пак вкарвах тук - влизах от 1,78 нагоре, като средната ми е около 2 лева. От всички акции на БФБ, включени във водещите индекси, единствената, която ще я бие като доходност за този период от около 3,5 години в понеделник, когато цената се ъпдейтне, ще е само една, дето просто се случила. И тук някакви нови аматьорчета ми обясняват как това било нормално, то СиП бил качил, пък биткойна, пък Нвидиа, пък.....
П.С. Пиша ти от лично закупения от мен апартамент и оценен за почти милион лева, закупен без чужда помощ, само с моите, как беше "средни възможности" - и това не е доход от акции, просто бизнес. А с 10% от печалбата си тук мога да отведа семейството си на околосветско пътешествие, ама засега тя е виртуална, тъй като не продавам, така че не се брои, затова съм букнал само едни немски базари за момента и едно ходене до италиянски Бабо Натале до края на година, после ще мисля за други дестинации
Здраве и успехи ти желая и "не гредай в чуждата паничка" - нали така беше лафчето, дето сега е модерно из ийст коуста
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ох, милото.. сън не е спало да рови и смята за да докаже ГРЕШКАТА си, че не само Шели бие Брефа по доходност!
груйчо, крайно време е да се примириш, че има доста по-добри от теб на инвестиционна тематика. Така ще ти олекне и ще живееш в мир със себе си. Все пак ти си адвокатче и призванието ти е да си обслужващ персонал за инвеститори и бизнесмени.. не опитвай да се надскачаш! Съсредоточи се там където си силен.. да решаваш досадни юредически проблеми, за което ти се плаща хонорарчеLast edited by petyob; 14.10.2024, 13:30.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Хохохо, аматьорчето опрделено е някой друг. Когато цифрите говорят, дори и батките следва да замълчат - давам конкретно за периода от 3,5 години, след продажбата ми в Спиди и началото ми тук:
1. Бианор - 2,50 - 6,00 лева + 1 лев дивидент - 180% ръст
2. Агрия - 8 - 20 лева + 1,60 лева дивидент - 170% ръст
3. Доверие - 5 лева - 8,20 лева - 64% ръст
4. ПИБ - 1,70 - 4.10 лева - 140% ръст
5. Билборд - 0,22 - 0,55 лева - 150% ръст
6. Бреф - 1,80 - 4,08+0,24 - 140% ръст
Какво да ти кажа - от една страна имаш силно спекулативни акции или някакъв дребосък с дребни сделки тип Билборд, а доскора и Бианор, а от другата имаш изключително стабилна акция, която е АДСИЦ. И сравняваш двете неща като риск/доходност? Дори и ти би следвало да се засрамиш!
груйчо, крайно време е да се примириш, че има доста по-добри от теб на инвестиционна тематика. Така ще ти олекне и ще живееш в мир със себе си. Все пак ти си адвокатче и призванието ти е да си обслужващ персонал за инвеститори и бизнесмени.. не опитвай да се надскачаш! Съсредоточи се там където си силен.. да решаваш досадни юредически проблеми, за което ти се плаща хонорарче
- 2 Харесвания
Коментар
-
Заемите трябва де се погасят при първа възможност, ако остане - символичен дивидент и още по-добре - обратно изкупуване и отписване на изкупените акции. Смятам да допълня докато достигна средна покупна цена 2 лв., а текущите цени не ми харесват. Като няма дивидент все някои ще решат да продадат и цената ще се "нормализира"!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Груец, лихвите по кредитите са около 800 х. на година. Нямам представа защо искате тези пари да се дават на банката, а да не ги взимаме ние като дивиденти. Също така дивиденти се раздават от печалба, а не от ликвидация. Тоест, ако не се върнат тези пари на банката, просто ще имаме да кажем 15 млн спящи на 0% и ще се плащат лихви за кредит. Според мен от това по-малоумно няма. Отделно трябва да се проучи и въпросът с таксата на МНИ. По спомен тя е на база активи. Дали пък и МНИ няма да взимат такса затова, че държим толкова милиони "на влог".
Апропо, на никого ли не му прави впечатление, че имотът тук е купен за 6 милиона евро, а е продаден за 18, докато този във Варна беше купен за 4, а беше продаден за 6,8 милиона евро - не мога да не ги поздравя за добрата сделкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Глупости - кредитите са на 2,95%, което е нищо за сегашната обстановка. така, тук има две неща, които не се вземат предвид:
- взели сме 10% задатък - 4 милиона лева, които влизат сега, т.е. чакайате поне 10 стинки дивидент за 2024, които ще се платят догодина (с разходите по кредитите сме на брейк ивън). Знаете какво е задатък - той си остава за нас, ако Доверие Брико решат да не купят парцела след година
- по големия кредит имаме да платим 10 милиона накрая, през 2029, а и големите удръжки по парите по сметки са в последните години за обслужващото дружество, т.е. тази сделка в настоящия момент е топ
Иначе казано, ако не решат да погасят кредит и с тези 4 милиона задатък още сега, то имае 10 стинки дивидент, които ще ни платят догодина. Ако решат да платят кредити, дивидентът ще е символичен или няма да го има
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от beta181 Разгледай мнение
едва ли не, е лоша новина
Много си е добра новината даже !... просто вероятно не е чак толкова добра, колкото някои си мислят или се опитват да я изкарат поне в частта дивидент
Коментар
Коментар