IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Според мен кредитите трябва да се върнат възможно най-скоро. Лихвата им никак не е малка, а алтернативата на парите е да стоят по банкови сметки с 0% доходност.
    Глупости - кредитите са на 2,95%, което е нищо за сегашната обстановка. така, тук има две неща, които не се вземат предвид:
    - взели сме 10% задатък - 4 милиона лева, които влизат сега, т.е. чакайате поне 10 стинки дивидент за 2024, които ще се платят догодина (с разходите по кредитите сме на брейк ивън). Знаете какво е задатък - той си остава за нас, ако Доверие Брико решат да не купят парцела след година
    - по големия кредит имаме да платим 10 милиона накрая, през 2029, а и големите удръжки по парите по сметки са в последните години за обслужващото дружество, т.е. тази сделка в настоящия момент е топ

Иначе казано, ако не решат да погасят кредит и с тези 4 милиона задатък още сега, то имае 10 стинки дивидент, които ще ни платят догодина. Ако решат да платят кредити, дивидентът ще е символичен или няма да го има
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Tова си го мислех, но не знаех, че съм го написал.
      хаха

Човек, от къде го измисли тоя "Nickname"
      Ще има да се обяснявам(е), че нямам(е) сестра....

От колко време си във форума, т.е. си се регистрирал...

P.S. Ако не друго поне с теб явно има за какво да си говорим извън инвестициите....

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
        За пръв път от над 3 години имам нов чип лидер в портфейла - BREF. Поздравления за мениджмънта и все така нагоре!
        Ти си с много и не си лаладжия - успех и все така да ни радва
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Хохохо.. показа отново какво аматьорче с празни претенции си груйчо! И ДОХ, и Агрия, и ПИБ.. и Бианор.. и Билборд.. сума акции са направили много над 100-те %, които ще даде Бреф за периода. Кютай си на адвокатската службица и не се бутай да си го мериш с батковците в бранша, че лъсваш и ставаш смешен пак
          Хохохо, аматьорчето опрделено е някой друг. Когато цифрите говорят, дори и батките следва да замълчат - давам конкретно за периода от 3,5 години, след продажбата ми в Спиди и началото ми тук:

1. Бианор - 2,50 - 6,00 лева + 1 лев дивидент - 180% ръст
          2. Агрия - 8 - 20 лева + 1,60 лева дивидент - 170% ръст
          3. Доверие - 5 лева - 8,20 лева - 64% ръст
          4. ПИБ - 1,70 - 4.10 лева - 140% ръст
          5. Билборд - 0,22 - 0,55 лева - 150% ръст
          6. Бреф - 1,80 - 4,08+0,24 - 140% ръст

Какво да ти кажа - от една страна имаш силно спекулативни акции или някакъв дребосък с дребни сделки тип Билборд, а доскора и Бианор, а от другата имаш изключително стабилна акция, която е АДСИЦ. И сравняваш двете неща като риск/доходност? Дори и ти би следвало да се засрамиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

"Малко" си се размечтал колега....

Казвам го добранамерено. И аз има тук, но айде да не ставаме като акционерите в други акции и да сме си реалисти стъпили на земята.

1.) НЯМА как цялата продажна стойност да се разпредели като дивидент. Разпределя се печалбата от продадения актив, т.е. трябва да извадите стойността на която е закупен (+разходите по придобиване). След това да приспаднете комисионната за управляващото дружество. Данък печалба и др. И едва тогава получавате остатък за (евентуално) разпределяне.

2.) Трябва да се има предвид МЕГА-ХИПЕР МАЛОУМНИЯ закон който се прие (все още чакам някой някъде някога да обясни чии интерес обслужи този закон и най-вече ЗАЩО ИНВЕСТИЦИОННАТА ОБЩНОСТ СЕ ПРИМИРИ С НЕГО), че плащанията по заеми (вкл. ГЛАВНИЦА !?!?!?!??!!?) намаляват печалбата за разпределение. Т.е. от това което остане по т.1 по-горе, трябва да се приспаднат вноски по кредита от Пощенска...

3.) и най-важното, което ми се струва, че може да се сте пропуснали - дори и ако има дивидент от разпределение от тази сделка, той ще се разпределии не за тази, а за следващата година. Т.е. ако очаквате дивидент (дори да е бленуваното 1 левче), трябва да се чака през 2026 г. Защото сделката е обявяват сега, но реално тя ще бъде след 1 година (в края на 2025 г.).

Та за съжаление, не е чак толкова за "разпъване на акордеона" тази продажба....
            едва ли не, е лоша новина

Коментар

Казвам го добранамерено. И аз има тук, но айде да не ставаме като акционерите в други акции и да сме си реалисти стъпили на земята.

1.) НЯМА как цялата продажна стойност да се разпредели като дивидент. Разпределя се печалбата от продадения актив, т.е. трябва да извадите стойността на която е закупен (+разходите по придобиване). След това да приспаднете комисионната за управляващото дружество. Данък печалба и др. И едва тогава получавате остатък за (евентуално) разпределяне.

2.) Трябва да се има предвид МЕГА-ХИПЕР МАЛОУМНИЯ закон който се прие (все още чакам някой някъде някога да обясни чии интерес обслужи този закон и най-вече ЗАЩО ИНВЕСТИЦИОННАТА ОБЩНОСТ СЕ ПРИМИРИ С НЕГО), че плащанията по заеми (вкл. ГЛАВНИЦА !?!?!?!??!!?) намаляват печалбата за разпределение. Т.е. от това което остане по т.1 по-горе, трябва да се приспаднат вноски по кредита от Пощенска...

3.) и най-важното, което ми се струва, че може да се сте пропуснали - дори и ако има дивидент от разпределение от тази сделка, той ще се разпределии не за тази, а за следващата година. Т.е. ако очаквате дивидент (дори да е бленуваното 1 левче), трябва да се чака през 2026 г. Защото сделката е обявяват сега, но реално тя ще бъде след 1 година (в края на 2025 г.).

Tова си го мислех, но не знаех, че съм го написал.

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
                Супер сделка! Поздравления за мениджмънта!
                Интересна е хипотезата ако погасяването на кредитите стане в началото 2026 г. и е частично, например за 13-14 мил. лв. Остатъчната главница по кредитите тогава би била около 23 мил. лв. И се разпредели печалбата от продажбата за 2025 г.
                Ще останат само 9-10 мил. кредити, а може някой да хареса и парцела в Младост.

Позравления и за хората, които дълги години си държат и увеличават акциите!
                Тук има един тънък момент и важно как мениджмънта на БРЕФ ще го отиграе....

При реализиране на сделката в края на 2025 г., има вариант да направят (дано не го направят, НО.... ) погасяването по кредита още същата година.
                Тогава предвид споменатия от мен МЕГА-ХИПЕР МАЛОУМНЕН ЗАКОН, с това плащане могат да намалят нетния резултат за разпределение и от сделката образно казано (изключвам другите направления за формиране на нетен резултат за разпределение) да не остане за дивидент...

Поне ще имаме възможност да проверим доколко мениджмънта мисли за нас

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение

Те са длъжни да разпределят печалбата, но не пречи да разпределят и повече.

Аз лично бих бил против да се връща кредит. С тия ниски лихви...

FCF има, наемите се увеличават. А дивидент, защо да няма извънредно общо събрание?
                  Според мен кредитите трябва да се върнат възможно най-скоро. Лихвата им никак не е малка, а алтернативата на парите е да стоят по банкови сметки с 0% доходност.

Коментар

• За пръв път от над 3 години имам нов чип лидер в портфейла - BREF. Поздравления за мениджмънта и все така нагоре!

Коментар

Те са длъжни да разпределят печалбата, но не пречи да разпределят и повече.

Аз лично бих бил против да се връща кредит. С тия ниски лихви...

FCF има, наемите се увеличават. А дивидент, защо да няма извънредно общо събрание?

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
                        18 000 000 Евро = 35 204 904 лева
                        Общ брой акции 34 641 925.

Дали ще има дивидент?

Коментар

• 18 000 000 Евро = 35 204 904 лева
                          Общ брой акции 34 641 925.

Дали ще има дивидент?

Коментар

• Супер сделка! Поздравления за мениджмънта!
                            Интересна е хипотезата ако погасяването на кредитите стане в началото 2026 г. и е частично, например за 13-14 мил. лв. Остатъчната главница по кредитите тогава би била около 23 мил. лв. И се разпредели печалбата от продажбата за 2025 г.
                            Ще останат само 9-10 мил. кредити, а може някой да хареса и парцела в Младост.

Позравления и за хората, които дълги години си държат и увеличават акциите!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                              и се чудя... има ли някой, дето е ОК, че не е най-най-най???
                              За статистиката питам... щото всичките ми приятелки си имат гаджета...
                              Аз....и се чудя какъв е тоя спор по тази тема ...спора трябва да е в темата за ДОХ....убава ли е тая сделка или не е убава....
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                                От казаното дотук разбирам, че Груйчето е богат (щото има апартамент за почти един мипион лева), а Батя е готин (щото има гадже)...

и се чудя... има ли някой, дето е ОК, че не е най-най-най???

За статистиката питам... щото всичките ми приятелки си имат гаджета...
                                Така е по върховете на пазара.
                                Конкретно тук , по върховете на корекцията.
                                Last edited by Майстора233; 14.10.2024, 01:04.

Коментар

Working...
                                X