IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Форуърд приходите, ако мога така да се изразя, които ще се отразят най-добре в Кю2'25 ще са около 3,5 милиона на Кю - поне това показват личните ми изчисления на база подписаните и обявени договори. Реалните разходи са около 10,5 милиона на година с включени плащания по главница, т.е. за догодина, в все плащанията по кредити и т.н., пак би следвало само от чистата дейност, без да броя новите договори и без да броя продажбите на имоти, а само влезлите в сила до момента договори, да докараме чисто около 10 стинки дивидент. Това при 70% запълняемост и все още налични дългове - да смятам ли колко ще се получава чистата доходност при 100% запълняемост и без дългове Но има време до 2029, нямаме бърза работа - нека все така да си се трупат нещата, пък то ще си стане
    Грую, благодаря. Отзивчив както винаги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Форуърд приходите, ако мога така да се изразя, които ще се отразят най-добре в Кю2'25 ще са около 3,5 милиона на Кю - поне това показват личните ми изчисления на база подписаните и обявени договори. Реалните разходи са около 10,5 милиона на година с включени плащания по главница, т.е. за догодина, в все плащанията по кредити и т.н., пак би следвало само от чистата дейност, без да броя новите договори и без да броя продажбите на имоти, а само влезлите в сила до момента договори, да докараме чисто около 10 стинки дивидент. Това при 70% запълняемост и все още налични дългове - да смятам ли колко ще се получава чистата доходност при 100% запълняемост и без дългове Но има време до 2029, нямаме бърза работа - нека все така да си се трупат нещата, пък то ще си стане
      bRef->2,26> >+>3,84> <4,10>4,39-4,92

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
        аз не съм особено впечатлен от отчета.

говориха за 3 милиона приходи ку4 , а са 2.8.

отделно , мисля, е има грешка на страница 18, разходите не са 3.8 милиона
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Ако се запознаеш с целия, а не с части от отчета може да го срещнеш :-)
          E, не с лошо де, нали затова поне в тази теам си помагаме и не ъпкаме и даунваме като ненормални, т.е. новото нормални по разни други балонирани теми. Ето:

Първоначално изпратено от страница 18 от Счетоводна политика и обяснителни бележки

10. Провизия за дължими дивиденти
          Съгласно Закона за дружествата със специална инвестиционна цел и за дружествата за секюритизация (ЗДСИЦДС), влязъл в сила от 16 март 2021 г., Фондът разпределя като дивидент не по-малко от 90% от печалбата за финансовата година, коригирана с ефектите от всички сделки с инвестиционни имоти, извършени през годината и коригирана допълнително с платените главници и лихви по банкови кредити, невключени в отчета за всеобхватния доход. Тези ефекти включват нетната печалба/(загуба) от оценката на инвестиционните имоти по справедлива стойност, които не подлежат на разпределение, като например признатите печалби и загуби от преоценка на инвестиционни имоти за текущия период, както и кумулативните печалби и загуби за отписаните през отчетния период имоти до достигане на тяхната цена на придобиване, включваща първоначални и последващи разходи за придобиване в резултат на законовите промени.
          На база на финансовите резултати на Фонда за 2024 г., ръководството е анализирало задължението за разпределяне на дивиденти от икономическа и правна гледна точка и прилагайки разпоредбите на закона, Фондът е определил провизия за дивидент в полза на акционерите В резултат на направения анализ е установен положителен финансов резултат за разпределение след извършване на корекциите определени с изискванията на ЗДСИЦДС.
          Дивидентът като изменение в неразпределената печалба през 2024 г., включва провизия за дивидент в размер на 90% от преобразувания финансов резултат за 2024 г. и е на обща стойност 260 хил. лв. (брутен дивидент на акция: 0.0075 лв. за 2024 г.) или 90% от печалбата за съответната финансова година, коригирана съгласно изискванията на ЗДСИЦДС.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение

Привет, къде видя тези 0.007 ст дивидент.?
            Ако се запознаеш с целия, а не с части от отчета може да го срещнеш :-)

Коментар

Според отчета има 0,007 лв за дивидент, и след решението на УС го "нагласяват" да стане 0,10 Ст ;-)

Привет, къде видя тези 0.007 ст дивидент.?

Коментар

• Приятна изненада за мен с предложението за дивидент.
                Това в отчета също е интересно - "Предстои и финализирането на преговори за отдаване на нови площи." В края на годината мисля, че е реалистично 90 % заетост на Synergy.

Коментар

• аз не съм особено впечатлен от отчета.

говориха за 3 милиона приходи ку4 , а са 2.8.

отделно , мисля, е има грешка на страница 18, разходите не са 3.8 милиона

Коментар

• На практика решават да разпределят част от неразпределената печалба, като един вид компенсация за миналата “нулева”, откъм дивидент, година. Всичко е точно.

Пореден пример за коректно отношение към акционерите.
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.
                      чакай, че всъщност това е най-важното - вече сме на лелеяния от много време брейк ивън и официално, т.е. оттук натаък всичко, което идва, ще е директно дивидент (почти)! Затова и се получават тези дребни суми за дивидент дори и от този отчет. А чакаме нови договори, плюс, както е посочено и в отчета, ефект от вече сключените, но не влезли още в реално владение наематели, което ще се види в Кю2. И като добавим, че малкият кредит е почти заминал, а големият може да бъде махнат във всеки момент с парите от Бриколаж и ти става едно весело. Май ще трябва да организирам нова екскурзия за децата

Коментар

Напълно подкрепям.
                        Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)
                        Подкрепям!!!!

Коментар

Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.
                          Не се притеснявай, просто го донатъмъняват за 10 стинки - 260К са предвидени за дивидент от годината по закон, останалото е допълнително и съвсем в реда на очакванията, Поздравления от мен

Коментар

• Старите акционери в дружеството са видели много неща тук и не само хубави от мениджмънта, много примери за 20 г. могат да се дадат. Някои с нетърпение очакват 2029-а и се надяват на липса на изненади за този не кратък оставащ период.
                            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Не разбирам какво те притеснява? Имат близо 1 ст. задължение за дивидент /преди одита/ за 2024 г. и предлагат още 10-тина от неразпределена печалба от минали години. Кеш има, неразпределена печалба от минали години - също.

Коментар

Напълно подкрепям.
                                Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)
                                недей, щеше да се наложи да ти продам моите за тази "сериозна сума" - именно това, че ще се ликвидира 2029 е основната причина да съм тук от 2021 насам - нещата са казани точно и ясно, следва и да се изпълняват. И поне досега се изпълняват с лекичко забавяне в 2023, но реално почти напълно по план и вярвам, че тази година ще ударим 5-цата!

Коментар

Working...
                                X