Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Форуърд приходите, ако мога така да се изразя, които ще се отразят най-добре в Кю2'25 ще са около 3,5 милиона на Кю - поне това показват личните ми изчисления на база подписаните и обявени договори. Реалните разходи са около 10,5 милиона на година с включени плащания по главница, т.е. за догодина, в все плащанията по кредити и т.н., пак би следвало само от чистата дейност, без да броя новите договори и без да броя продажбите на имоти, а само влезлите в сила до момента договори, да докараме чисто около 10 стинки дивидент. Това при 70% запълняемост и все още налични дългове - да смятам ли колко ще се получава чистата доходност при 100% запълняемост и без дълговеНо има време до 2029, нямаме бърза работа - нека все така да си се трупат нещата, пък то ще си стане
bRef->2,26> >+>3,84> <4,10>4,39-4,92
Коментар
-
Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнениеаз не съм особено впечатлен от отчета.
говориха за 3 милиона приходи ку4 , а са 2.8.
отделно , мисля, е има грешка на страница 18, разходите не са 3.8 милионаНо има време до 2029, нямаме бърза работа - нека все така да си се трупат нещата, пък то ще си стане
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Ако се запознаеш с целия, а не с части от отчета може да го срещнеш :-)
Първоначално изпратено от страница 18 от Счетоводна политика и обяснителни бележки
10. Провизия за дължими дивиденти
Съгласно Закона за дружествата със специална инвестиционна цел и за дружествата за секюритизация (ЗДСИЦДС), влязъл в сила от 16 март 2021 г., Фондът разпределя като дивидент не по-малко от 90% от печалбата за финансовата година, коригирана с ефектите от всички сделки с инвестиционни имоти, извършени през годината и коригирана допълнително с платените главници и лихви по банкови кредити, невключени в отчета за всеобхватния доход. Тези ефекти включват нетната печалба/(загуба) от оценката на инвестиционните имоти по справедлива стойност, които не подлежат на разпределение, като например признатите печалби и загуби от преоценка на инвестиционни имоти за текущия период, както и кумулативните печалби и загуби за отписаните през отчетния период имоти до достигане на тяхната цена на придобиване, включваща първоначални и последващи разходи за придобиване в резултат на законовите промени.
На база на финансовите резултати на Фонда за 2024 г., ръководството е анализирало задължението за разпределяне на дивиденти от икономическа и правна гледна точка и прилагайки разпоредбите на закона, Фондът е определил провизия за дивидент в полза на акционерите В резултат на направения анализ е установен положителен финансов резултат за разпределение след извършване на корекциите определени с изискванията на ЗДСИЦДС.
Дивидентът като изменение в неразпределената печалба през 2024 г., включва провизия за дивидент в размер на 90% от преобразувания финансов резултат за 2024 г. и е на обща стойност 260 хил. лв. (брутен дивидент на акция: 0.0075 лв. за 2024 г.) или 90% от печалбата за съответната финансова година, коригирана съгласно изискванията на ЗДСИЦДС.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
Привет, къде видя тези 0.007 ст дивидент.?
- 1 like
Коментар
-
Според отчета има 0,007 лв за дивидент, и след решението на УС го "нагласяват" да стане 0,10 Ст ;-)
Привет, къде видя тези 0.007 ст дивидент.?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
-
Напълно подкрепям.
Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)
Коментар
-
Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Старите акционери в дружеството са видели много неща тук и не само хубави от мениджмънта, много примери за 20 г. могат да се дадат. Някои с нетърпение очакват 2029-а и се надяват на липса на изненади за този не кратък оставащ период.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Напълно подкрепям.
Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар