IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Увеличаване на плащанията по главницата, за да няма финалното погасително плащане от 10 милиона, би направило дивидентите след около 80-те стотинки от Бриколажа, доста "постни". Пък и все пак трябва да се плаща тази "излишна" 3% лихва до края, вместо тя да влиза в дивидента. Въпрос на гледна точка, когато решиха да строят в Техпарка имаше много недоволни, а сградата се оказа перлата в имотния портфейл на дружеството.
    Направо съм меко казано учуден, че инвеститори искат да инвестират на 2.95 % сигурна лихва - точно това представлява изплащането на кредитите. Инвестирам от около 10 години във ФНИБ и доходността е около 12 % годишно. Къде се сравнява това с 2.95 % ? То да реинвестираш дивидента обратно във фонда може да получиш в пъти повече.
    А и погасяване на кредитите би тябвало да означава да няма никакъв дивидент за 2025 г. или 2026 г.

Но уважам мнението на всеки и ако се вземе решение да се погасят кредитите съм ок и с това.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
      Моето мислене е следното. По добре сигурни пари СЕГА, отколкото бъдещи дивиденти напред.
      Отделно. Главницата края на 2029.съвпада и с ликвидацията на фонда, т. Е. Така или иначе следва да се продаде актива, и съответно да се изчисти кредита. То и няма да може да се продаде без това де...
      Ще питаме в понеделник за яснота.
      Ликвидация може и да няма, ако 75% от акционерите гласуват срещу нея. Ако ми носи акцията 7% дивидентна доходност, то защо да купувам и отдавам имоти под наем и да си имам главоболия с наемателите?! Институционалните инвеститори вероятно мислят същото. Атерата и Брефа не са акции за спекуланти, те си имат почти непоклатим стабилен фундамент, а не шменти капели обороти и псевдопечалби и нищо реално напрактика!

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
        Странно как всеки чува това, което иска. На последния уебинар мисля, че казаха точно обратното, цялата сума от продажбата на Бриколаж ще бъде разпределена, което според мен е най-логично. А кредитите ще бъдат оптимизирани, което пък може да значи увеличаване на плащанията по главницата за да бъде редуцирано последното плащане.
        Увеличаване на плащанията по главницата, за да няма финалното погасително плащане от 10 милиона, би направило дивидентите след около 80-те стотинки от Бриколажа, доста "постни". Пък и все пак трябва да се плаща тази "излишна" 3% лихва до края, вместо тя да влиза в дивидента. Въпрос на гледна точка, когато решиха да строят в Техпарка имаше много недоволни, а сградата се оказа перлата в имотния портфейл на дружеството.

Коментар

• Моето мислене е следното. По добре сигурни пари СЕГА, отколкото бъдещи дивиденти напред.
          Отделно. Главницата края на 2029.съвпада и с ликвидацията на фонда, т. Е. Така или иначе следва да се продаде актива, и съответно да се изчисти кредита. То и няма да може да се продаде без това де...
          Ще питаме в понеделник за яснота.

Коментар

• Странно как всеки чува това, което иска. На последния уебинар мисля, че казаха точно обратното, цялата сума от продажбата на Бриколаж ще бъде разпределена, което според мен е най-логично. А кредитите ще бъдат оптимизирани, което пък може да значи увеличаване на плащанията по главницата за да бъде редуцирано последното плащане.

Коментар

• И аз съм за предсрочно погасяване на кредитите с част от парите от “Бриколаж” и от други евентуални продажби. На последния уебинар мениджмънта заяви точно такива намерения. Предполагам, че в понеделник ще ги препотвърдят.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
                Аз съм категорично против да се изплаща предсрочно кредит с парите от Бриколаж. Трябва да върнат към акционерите и всеки да си прецени какво да прави с тях. Има паричен поток да се плащат главина и лихви, които си идват от съответния актив.
                Ами въпрос на гледна точка е - забравяш един доста важен детайл и той е, че има финално плащане по заема от 10 милиона в края на 2029, т.е. не изплащаме целия кредит само с вноските през периода. Та да, може да дадат например 80 стинки дивидент и кво? Догодина, ако няма нови наематели и няма нови продажби, ще имаш 10 стинки дивидент, като ти се махнат разходите за лихви, а ако ги няма лихвите, ще си към 25 стинки дивидент - като погледне някой рейшо от 2% дивидентна доходност е едно, а от 5% е малко по-различно, нали, като говорим за АДСИЦ. Та както казах, въпрос на гледна точка - парите така или иначе ще стигнат при теб в рамките натези 4-5 години - вярно е, че 2,95% лихва не е изобщо драматична, но все пак е по-добре да я няма изобщо, защото нямаме кредити. В този ред на мисли аз съм ЗА да се покрие целият кредит и да изчистим всякакви рискове пред компанията
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

За разлика от теб, който никога не си написал нещо разумно, Гручо е на другия полюс.
                  Аз за себе си нищо не съм твърдял и никой не съм се опитвал да въвеждам в заблуда. Седи си чети библията.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Ама разбира се, грюу не е изрекъл никога е една лъжа във форума. Неговите писаници са си като библейско сказание. Четеш и верваш.
                    За разлика от теб, който никога не си написал нещо разумно, Гручо е на другия полюс.

Коментар

Груйчо както винаги точен и конкретен, за разлика от други съфорумници!
                      Ама разбира се, грюу не е изрекъл никога е една лъжа във форума. Неговите писаници са си като библейско сказание. Четеш и верваш.

Коментар

• Аз съм категорично против да се изплаща предсрочно кредит с парите от Бриколаж. Трябва да върнат към акционерите и всеки да си прецени какво да прави с тях. Има паричен поток да се плащат главина и лихви, които си идват от съответния актив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          така, дремя си и да направя малко рекапитулация на отдадените етажи - доколкото виждам, ТехноЛогика са заели останалата половина от 11 етаж и целите 9 и 10 етаж, т.е. в момента имаме налични само половината 5 и целите 3 и 2 етаж или около 7000 квадрата. Което не е малко де, но една 80% запълваемост си е повече от прекрасна - поздравления! сега да се напънат и да дозапълнят всички сгради и вече няма да има нужда от уебинари

Другото, което е важно, че само този наемател компенсира напълно наема от Бриколажа. Всъшност, само паркоместата го компенсират изцяло, ако броим заетите в трите ни сгради. А и се очакват още наематели, плюс метрото неотменно се строи, минахме брейк ивъна с приходите, тази година влиза и сумата от Бриколажа, с които най-вероятно изцяло ще се погасят оставащите към 22 милиона (в края на годината ще са толкова) главница по Синерджи, че даже и ще останат за поне 30 стинки дивидент за 2025, които ще се дадат 2026 - много ли е, малко ли, всеки сам си преценЯ.

И така, в края на 2025 ще имаме (най-вероятно) един изцяло чист откъм заеми актив на реална стойност към 7-7.50 лева на папир с трите сгради и останалите дребни имоти, който ще даде 30 стинки дивидент (с включен остатък от Бриколаж) и ще прави към 25 стинки (при сегашната запълняемост) дивидент само от наемите - ми как да не удари 5-цата още тази година, а Още едно време им виках гаранция-Франция, ама не ме слушаха

Това си е лично мнение, не е препоръкЪ и т.н. - времето винаги отсява плявата от зърното
                          Груйчо както винаги точен и конкретен, за разлика от други съфорумници!

Коментар

• така, дремя си и да направя малко рекапитулация на отдадените етажи - доколкото виждам, ТехноЛогика са заели останалата половина от 11 етаж и целите 9 и 10 етаж, т.е. в момента имаме налични само половината 5 и целите 3 и 2 етаж или около 7000 квадрата. Което не е малко де, но една 80% запълваемост си е повече от прекрасна - поздравления! сега да се напънат и да дозапълнят всички сгради и вече няма да има нужда от уебинари

Другото, което е важно, че само този наемател компенсира напълно наема от Бриколажа. Всъшност, само паркоместата го компенсират изцяло, ако броим заетите в трите ни сгради. А и се очакват още наематели, плюс метрото неотменно се строи, минахме брейк ивъна с приходите, тази година влиза и сумата от Бриколажа, с които най-вероятно изцяло ще се погасят оставащите към 22 милиона (в края на годината ще са толкова) главница по Синерджи, че даже и ще останат за поне 30 стинки дивидент за 2025, които ще се дадат 2026 - много ли е, малко ли, всеки сам си преценЯ.

И така, в края на 2025 ще имаме (най-вероятно) един изцяло чист откъм заеми актив на реална стойност към 7-7.50 лева на папир с трите сгради и останалите дребни имоти, който ще даде 30 стинки дивидент (с включен остатък от Бриколаж) и ще прави към 25 стинки (при сегашната запълняемост) дивидент само от наемите - ми как да не удари 5-цата още тази година, а Още едно време им виках гаранция-Франция, ама не ме слушаха

Това си е лично мнение, не е препоръкЪ и т.н. - времето винаги отсява плявата от зърното
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Още една положителна изненада - 10 % от сградата в една сделка. Поздравления!
                              Мисля, че печалбата от основната дейност на дружеството вече оправдава настоящата цена на акцията. А дивидентът от Бриколаж ще е бонус, който разбира се ще бъде постепенно калкулиран в цената до получаването му.

Не е препоръка.

Коментар

Да Лиске, грозденцето ти е кисело, защото отлетя нависоко и мечтите ти за слизане ще си останат само мечти!
                                ще си говорим когато трябва Пено

Коментар

Working...
                                X