If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Днес отново голям обем, някой да знае купувача един ли е( поне на големите бройки)? Възможно ли е да има враждебно изкупуванв, как мислите?
Не е препоръка, имам
Ако имаш предвид, че дивидента за 2012 беше почти двойно по-голям от печалбата за разпределение, то "бонуса" беше за сметка на неразпределената печалба от минали години. И понеже вече в баланса срещу това перо стои "нула" не мисля, че ще има изненади с дивидента за 2013 г.
Не казвам, че ще бъде повече /все пак не съм мажоритар/. Казвам, че може да бъде повече. Например разпределяне на 100% от печалбата, която се явява малко повече от 2,5 ст.
Това, че са заделили толкова в отчета, съвсем не означава, че ще разпределят толкова. Погледни миналата година колко са заделили и колко са дали, все пак това се решава на ОСА
Ако имаш предвид, че дивидента за 2012 беше почти двойно по-голям от печалбата за разпределение, то "бонуса" беше за сметка на неразпределената печалба от минали години. И понеже вече в баланса срещу това перо стои "нула" не мисля, че ще има изненади с дивидента за 2013 г.
напълно си прав. но такъв пасивен мениджмънт спаси доста подобни компании по време на кризата. тези, които не бързаха да строят и развиват закупените имоти упяха да оцелеят, останалите си заминаха или още ближат рани.
сега обаче мисля, че е момент, в който трябва компании като бреф (с кеш и хубави парцели по околовръстното) да се активизират и да развиват активно проекти, вместо да чакат да им попаднат малки сделки. цените на строителство са все още привлекателно ниски. дали не трябва малко по-агресивно?
Сделката за мен е добра, а земите на фонда /особено тези на околовръстното / са направо безценни. Убеден съм, че някой ден ще "изригнат" с тях и се надявам останалия кеш да го набутат там колкото може по-бързо. Дет се вика на такива места семки да продават, ще правят милиони!
Основния и не малък проблем тук е ИЗТОЧВАНЕТО на фонда от ОД!!!
Сделката за мен е добра, а земите на фонда /особено тези на околовръстното / са направо безценни. Убеден съм, че някой ден ще "изригнат" с тях и се надявам останалия кеш да го набутат там колкото може по-бързо. Дет се вика на такива места семки да продават, ще правят милиони!
П.П. Тони, не си прав за дивидента. Това, че са заделили толкова в отчета, съвсем не означава, че ще разпределят толкова. Погледни миналата година колко са заделили и колко са дали, все пак това се решава на ОСА
приемам забележката - може и да си прав, ще видим на оса
П.П. Тони, не си прав за дивидента. Това, че са заделили толкова в отчета, съвсем не означава, че ще разпределят толкова. Погледни миналата година колко са заделили и колко са дали, все пак това се решава на ОСА
ако не се лъжа, точно тази сграда е една от първите построени в бизнес парка. т.е сигурно е на 10 години. според информацията от сделката, цената я изчислявам на 766 евро/кв.м, вместо на 708, както е обявено.
като човек, който не се занимава чак толкова с имоти си мисля, че може да съдим колко е добра сделката не само според цената, но и според фирмите наематели, срока и наемните нива в техните договори. а сигурно и събираемостта играе роля. иначе четох, че търсенето на офис площи клас А тепърва ще нараства предимно заради it и outsourcing компаниите. мен по-скоро ме притеснява, че на бреф им остават едни около 20 милиона, които просто продължават да си стоят неизползвани.
И мен ме притеснява не правенето на нищо с тези пари. Говори само за мързелив, без идеен мениджмънт. Дано поне пенсионните фондове да са щастливи с резултатите на фонда.
ако не се лъжа, точно тази сграда е една от първите построени в бизнес парка. т.е сигурно е на 10 години. според информацията от сделката, цената я изчислявам на 766 евро/кв.м, вместо на 708, както е обявено.
като човек, който не се занимава чак толкова с имоти си мисля, че може да съдим колко е добра сделката не само според цената, но и според фирмите наематели, срока и наемните нива в техните договори. а сигурно и събираемостта играе роля. иначе четох, че търсенето на офис площи клас А тепърва ще нараства предимно заради it и outsourcing компаниите. мен по-скоро ме притеснява, че на бреф им остават едни около 20 милиона, които просто продължават да си стоят неизползвани.
Като човек занимаващ се вече 10 години с недвижими имоти и строителство, мнението ми е, че цената е смешно малка. Себестойността днес да построиш такава сграда е минимум 700-800 евро на квадрат.
Прибавате и метрото, което ще е готово след 1 година.
За мен тази сделка е повече от перфектна.
Нямам акции и скоро няма и да имам. Но някой ден целият ми портфейл ще бъде тук.
Поздрави и успех на всички !!!
мда е това ли измислиха като прегледаха 80 проекта за ЦЯЛА ГОДИНА и срещу хонорар от над 1млн лева. Че то за 5 години възнаграждения на МНИ и ето ни една такава сграда за 5млн!!! Вижте направете нещо поне с другите 20милки
пазара днес много ясно показа колко е въодушевен от новината! Сигурно пак МНИ(с пари от възнаграждението) купуваше днес при тези сериозни продажби.
общо площ: 3 240 кв.м
материален интерес: 4 889 575 лева
т.е покупната цена на квадрат офисна площ излиза около 1500 лева
а това са и наемателите в тази сграда http://www.businesspark-sofia.com/bg.../buildingid/45
не е трудно да се провери кои са текущите наематели точно на тези помещения. изключваме 345, Credit Agricole и Piraeus, които са търговски площи на партера...
Като човек занимаващ се вече 10 години с недвижими имоти и строителство, мнението ми е, че цената е смешно малка. Себестойността днес да построиш такава сграда е минимум 700-800 евро на квадрат.
Прибавате и метрото, което ще е готово след 1 година.
За мен тази сделка е повече от перфектна.
Нямам акции и скоро няма и да имам. Но някой ден целият ми портфейл ще бъде тук.
Поздрави и успех на всички !!!
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
общо площ: 3 240 кв.м
материален интерес: 4 889 575 лева
т.е покупната цена на квадрат офисна площ излиза около 1500 лева
а това са и наемателите в тази сграда http://www.businesspark-sofia.com/bg.../buildingid/45
не е трудно да се провери кои са текущите наематели точно на тези помещения. изключваме 345, Credit Agricole и Piraeus, които са търговски площи на партера...
и пак, доста средства остават за инвестиране. мислех си, че готвят някаква по-мащабна сделка
Коментар