IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от __cupid__ Разгледай мнение
    Съмнявам се да имат толкова, защото ако беше така трябваше да ги има в списъка с акционерите над 5%.
    Виж линка
    ЗУПФ са били с 3 милиона, което е на ръба, но е под 5%. Отделно ДПФ с имали милион и половина.
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Освен Доверие с около 3.5 милиона акации сякаш други не съм засичал.
      А може би последния купувач са те ?
      Поосвободиха наскоро бая кешец от фармата....при това доста профитно.

Прав си че не може да се направи кой знай какво по въпроса с цоцкането.
      Фиксирано си е отдавна.
      Пък и с какви очи, особено като имаме за "светъл" пример какво правят останалите мажовци с дребосъците на бфб, вкл. и прехваления чичка.

Но пък може тукашните с остена бая да се стимулират в една или друга желана от нас насока на идващото ОСА.
      Лошото е че нашата рабата убава, ама БГ-ска. Само разтегляме локуми.
      Инак досега да сме се съюзили и да сме те оторизирали нотариално да ни представляваш и да почнеш да ги разпердушинваш там в Софето...

Коментар

• http://www.x3news.com/?x3id=78410

Коментар

Всъшност сега се разрових
          http://www.investor.bg/files/bulleti...db0d8abeb7.pdf
          Тук са били доста. Само Алианц по него време са имали 4.5 милиона.
          Съмнявам се да имат толкова, защото ако беше така трябваше да ги има в списъка с акционерите над 5%.

Коментар

• http://extri.bg/show/download.php?id=214796

от протокола за представените гласове излиза, че са не само Доверие, ами и Пенсионноосигурителен институт, ЦКБ Сила, Съгласие..освен ако не са излезнали от юли 2013 досега...

Коментар

• Първоначално изпратено от __cupid__ Разгледай мнение
              АЙ ЕН ДЖИ УНИВЕРСАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД - 6.53%
              Всъшност сега се разрових
              http://www.investor.bg/files/bulleti...db0d8abeb7.pdf
              Тук са били доста. Само Алианц по него време са имали 4.5 милиона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                Имате ли идея кои пенсионни фондове са тук?
                АЙ ЕН ДЖИ УНИВЕРСАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД - 6.53%

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                  Освен Доверие с около 3.5 милиона акации сякаш други не съм засичал.

Коментар

И аз Остава да ти пожелая наистина да станеш мажо и да я направиш
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                      Аз пък искам ликвидация...
                      И аз Остава да ти пожелая наистина да станеш мажо и да я направиш

Коментар

• [QUOTE=Alonso;1059574995]
                        Съвсем пък отделен е въпроса, че реално тези възнаграждения си фигурират в устава и не са нещо ново за да е правилно точно сега да правим панаир за тях
                        Повечето съакционери са изнервени от факта че всичко друго скача, само не и Брефа, но не можем да си кривим душата че МНИ нямат вина, че уникредит и естонците от години продават и натискат цената тук. През тези години си вземахме добри проценти като дивидент, а това че спекулантите са влизали с надеждата да правят стотици проценти капиталова както в хима, а това не се е случило си е лично техен проблем.

Няма значение дали си спекулант или дългосрочен - политиката на оперативното управление следва да защитава интересите на акционерите. Тук най - големият актив е пари на депозит. МНИ не е мажоритар за да цоцка на воля и се надявам някой да му вземе биберончето или да свършат нещо смислено. Аз имам търпение

Коментар

• Аз пък искам ликвидация...
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                            За другите не знам , но казвам защо за мен не е добре - при положение , че купува МНИ това затвърждава статуквото. На тях не им трябват 75% стигат им и около 20% ( не вярвам на ОСА да се съберат 100%), защото за усилията , които полагат по управление на фонда 1.2 млн. са си перфектен доход - 15 - 20 % от капитала получават колкото останалите 80%. За малките най - доброто , което може да стане тук е превземане или поне стабилен нов акционер и рязка смяна в политиката по управление на дружеството.
                            Не е препоръка имам
                            За мен има 3 типа трейдъри:
                            Първия тип са тези които търгуват за да прибират разни комисионни. Някои фондове и т.н.
                            Втория тип са комарджиите като нас. Купуват или продават с някаква надежда нещо да се случи или с други думи да се падне черно или червено на рулетката
                            Третият тип трейдъри, които са най-малко и съответно такъв тип са според мен над 90% от успешните, купуват с някаква ясна цел и план, така че печалбата им да е гарантирана. Пример за такъв е Бъфет.
                            Та е важно от кой тип е купувача по тази позиция.
                            По принцип не е важен толкова процента който притежаваш от дадена компания, колкото колко голям е процента на тази компания в собственият ти портфейл.
                            Юридически, е достатъчно да имаш само 1 акция за да можеш да заведеш сега едно дело за последната им сделка в бизнеспарка и да я блокираш за 2-3 години. С една акция можеш да не ги принудиш и една химикалка да си купят без да те питат Въпроса е че никой с една акция няма да тръгне да се занимава с това, но чисто хипотетично е възможно някой с инвестиция от 100-200 000 лева да е достатъчно мотивиран да си търси правата ако счита че е ощетен. Има доста такива случаи, но при този вариант обикновено се стига до "споразумение" както стана например със Северкопа.
                            Съвсем пък отделен е въпроса, че реално тези възнаграждения си фигурират в устава и не са нещо ново за да е правилно точно сега да правим панаир за тях
                            Повечето съакционери са изнервени от факта че всичко друго скача, само не и Брефа, но не можем да си кривим душата че МНИ нямат вина, че уникредит и естонците от години продават и натискат цената тук. През тези години си вземахме добри проценти като дивидент, а това че спекулантите са влизали с надеждата да правят стотици проценти капиталова както в хима, а това не се е случило си е лично техен проблем. Аз не се притеснявам, даже се надявам на по-ниски цени за да си купувам още и още

Коментар

Разсъждавам
                              Всички казвате че не е добре ако купуват МНИ. Защо да не е добре ?
                              По принцип се възприема като положителен сигнал когато вътрешен човек купува.
                              Дори и да са те, едва ли ще вложат просто така едни милиони?
                              Дори и да изкупят всички акции на естонците и уникредит, това няма да им е достатъчно да вземат решения на ОСА за които се искат 75%. Пак ще са зависими от миноритарите. Тоест каквото и да си е наумил купувача, без миноритарите не може да го направи. Който не е запознат с процедурите, може да ползва за справка развитието на ЕЛАРГ. Мисля че трябва да се запознаете малко по подробно с юридическата страна в едно АД.
                              5% собственост дават някои допълнителни права, но по принцип е достатъчна и 1 акция за да може човек да има юридически претенции в случай че счита че е ощетен от ръководството.
                              За другите не знам , но казвам защо за мен не е добре - при положение , че купува МНИ това затвърждава статуквото. На тях не им трябват 75% стигат им и около 20% ( не вярвам на ОСА да се съберат 100%), защото за усилията , които полагат по управление на фонда 1.2 млн. са си перфектен доход - 15 - 20 % от капитала получават колкото останалите 80%. За малките най - доброто , което може да стане тук е превземане или поне стабилен нов акционер и рязка смяна в политиката по управление на дружеството.
                              Не е препоръка имам

Коментар

• +1

Коментар

Working...
                                X