Валски прав си за това. Но пък за 5-те % не е ли длъжен притежателя на акциите да уведоми промяната а не ФНИ? И отделно както и 1984 казва, не е ли по-коректно да се спре сега отколкот да има някакви луди "флуктоации" ако изобщо може да се очаква това, с кои разбрал кой не и после да трябва да се обяснява. Смисъл сега някоий помислил нещо (че вече е решено) накупи до левче, не че няма да му свършат парите докато стигне защото ще го обуят ама после някоий ще трябва и да му разваля сделките в случай, че има и кой да се съгласи на това. Затова съм склонен да се съглася, че е ОК да се спре сега. Но пък не е по правилник както ти вече показа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
При другите 2 компании също имаше спиране на търговията преди ОСА,вероятно така е коректно за да има равнопоставеност между присъстващи и отсъстващи-предполага се, че гласуването може да повлияе на цената.Ама и при тази бясна търговия
Решението за спиране е на съвета на директорите на БФБ.Last edited by 1984; 19.02.2016, 10:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеЗащо да е така? Просто се спира докато се види какво ще е решението на ОСА-то и после може да се удължи до края на другата седмица да речем или ако се отхвърли, просто да си продължи търговията от сегашната ситуация. И защо да не зависи нищо след като все пак около 70% е фрий флоута нали така? Успех на всички
Чл. 65. (1) Съветът, при условията на чл. 91 от ЗПФИ, има право да вземе решение за спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти в следните случаи:
3. при подаване на заявление към ЦД за вписване на промяна в номиналната стойност на финансовите инструменти;
Де факто такава промяна няма още.
Мениджмънта за втори път прави гаф - след липсата на инфо в законо установения срок за промяна на акционерното участие,а после така и не се разбра дали този фонд има над 5 % или общо в Уникредит са толкова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеKoлкото и да е формално ,все пак мислех ,че ще изчакат решението на ОСА .
Пък сега се създава впечатление ,че нищо не завси от него.
То си е така ,нали
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеKoлкото и да е формално ,все пак мислех ,че ще изчакат решението на ОСА .
Пък сега се създава впечатление ,че нищо не завси от него.
То си е така ,нали“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеЕмитент: Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София (5BU)
На основание чл. 65, ал. 2, във връзка с чл. 65, ал. 1, т. 3 от Част IV Правила за търговия от Правилника за дейността на Българска Фондова Борса – София АД, Временно да бъде спряна търговията с емисията акции, издадена от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София (5BU), ISIN код BG1100001053, за срок до три работни дни, считано от 19.02.2016 г.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Емитент: Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София (5BU)
На основание чл. 65, ал. 2, във връзка с чл. 65, ал. 1, т. 3 от Част IV Правила за търговия от Правилника за дейността на Българска Фондова Борса – София АД, Временно да бъде спряна търговията с емисията акции, издадена от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София (5BU), ISIN код BG1100001053, за срок до три работни дни, считано от 19.02.2016 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениемерси, ама на мен въпросът ми е относно броя акции - вече имам 100, 200, 300, х....
новата цена ясно че ще е друга, но тия 200-300-х... дето сега ги имам ще си останат ли 200-300-х или ще са 100-200-х/2 ?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеНовата цена ще я определи отново негово величество пазара.
новата цена ясно че ще е друга, но тия 200-300-х... дето сега ги имам ще си останат ли 200-300-х или ще са 100-200-х/2 ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеедин тъп въпрос - след т.нар. сплит ако имам 200 акции после в платформата ще виждам 100, но отразени на новата цена или?
също - кога се очаква да бъде тоз сплит? сега на 22ри ли ще се обсъжда?
благодарско за снимките на човека който ги е направил ! дори и с неперфектно качество се вижда достатъчно
Новата цена ще я определи отново негово величество пазара.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
един тъп въпрос - след т.нар. сплит ако имам 200 акции после в платформата ще виждам 100, но отразени на новата цена или?
също - кога се очаква да бъде тоз сплит? сега на 22ри ли ще се обсъжда?
благодарско за снимките на човека който ги е направил ! дори и с неперфектно качество се вижда достатъчно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеСложи очилата де.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар