Първоначално изпратено от gunnar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеНе знам как си го изчислил, но за мен 6% не покриват адекватно риска от инвестиция в БГ компания. Освен това, допускаш че пазарната цена е справедлива, но ако компанията е подценена, то цената на финансирането с акции излиза по-висока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеЗащо гледаш СК на акция? Наели са си оценител и той им оценява имотите на ХХ млн. лв. От друга страна няколко стотин акционери оценяват фонда на УУ млн. лв. Кое ти се струва по-вярно? За мен пазарът е по-точен, а това, че си ги водят на ХХ няма значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЦената на финансиране с акции напоследък доста се промени, за АДСИЦи с лесно предвидими резултати в момента е макс 6%.
Коментар
-
Доста гадаете, а то вече е измислено. Гледайте Феърплей АДСИЦ, те измислиха тази схема още преди години, и сега им предстои да тестват пазара - ползвайте увеличението на ФПП като лакмус за това какво ще се случи и тук. Запише ли се всичко там и на аукционите за правата, тук ще се замислят и ще вдигнат и те мизата
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНа мен най - ще ми хареса 20 млн. нови акции на 1 лв.(пазарната я приемам около 1.70 лв.), сериозна отстъпка, ще си използвам всичките права, даже ще си докупя. Големият дискаунт спрямо пазарната е предпоставка за 100% записване.
Тези, които не искат, ще могат да си продадат правата за 20-30-50 ст. и това ще е добър доход за тях.
Въпрос на гледна точка и стратегия на всеки инвеститор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеНе е оферта, защото не можеш да плащаш главницата, понеже имаш задължение да плащаш дивидент с 90% от печалбата, и така пак опираш до увеличение на капитала. Иначе си прав, по-евтино е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПодобно увеличение би намалило собствения капитал на акция от 3 на 2 лв, което ще е сериозна спирачка за ръст на цената в бъдеще.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЗашо да не е оферта, ако можеш да вземеш кредит на 3%, а цената на финансиране с акции е поне 10% и нагоре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЗашо да не е оферта, ако можеш да вземеш кредит на 3%, а цената на финансиране с акции е поне 10% и нагоре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПодобно увеличение би намалило собствения капитал на акция от 3 на 2 лв, което ще е сериозна спирачка за ръст на цената в бъдеще.
Коментар
-
Konsultant
Тук след сплита 3:1, следва намаляване на номинала и евентуално емитиране на нови акции.
Причините са две:
1. Възможност за плащане на дивидент;
2. Емитиране на нови акции.
Малце горчиво ми стана, че нямаше изпреварващо инфо за спиране на търговията ..?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеНали разбираш, че когато дружеството е АДСИЦ тегленето на кредити не е оферта, ако нямаш намерение да продаваш активи, в нашия случай да речем някоя от сградите. Освен това цената по-малко ги бърка големите акционери, защото те ще си запишат новите акции най-вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНа мен най - ще ми хареса 20 млн. нови акции на 1 лв.(пазарната я приемам около 1.70 лв.), сериозна отстъпка, ще си използвам всичките права, даже ще си докупя. Големият дискаунт спрямо пазарната е предпоставка за 100% записване.
Тези, които не искат, ще могат да си продадат правата за 20-30-50 ст. и това ще е добър доход за тях.
Въпрос на гледна точка и стратегия на всеки инвеститор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеИмам акции и нямам никакъв интерес увеличението да е на 1,50. Подобна цена разводнява капитала и е в полза на евентуалните нови акционери. Ако цената ще е под да кажем 2,40, по-добре да вземат кредит.
Коментар
Коментар