Първоначално изпратено от maximilian
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Май ще я караме с по 2к-3к на ден от тук на сетне.както се опасявах?
Иначе казано - 200 пъти над споменатото 2-3к, -причиняващо въпросните опасения,
Следователно, Няма защо да се опасяваш чак пък толкоз
Още повече, че броят артии е над нормалното (според мен) за бфб
Kato отчиташ дневната ликвидност, сравнявай и с борсовата !!!
Не е препоръка
ps, да не би да искаш, всеки ден да е нагоре.?! - Постоянни ежедневни, ежечасни движения нагооре не съществуват в устойчиво състояние. Опасявай се, ако няма и стъпки назад.Last edited by precakanoto; 09.07.2019, 18:14.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнениеДупка ама с договор за наем. Нищо чудно да я напълнят докато стане готова.IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНаливат...
IM d best
- 1 like
Коментар
-
Като се сравняват АДСИЦи трябва да се отчете:
- валутата - в долари навсякъде лихвите са по-високи/въпреки че някои АДСИЦи, плащащи в долари имат имоти в Европа/
- ливърижда - колко са заемите спряво собстевния капитал. И реално тук идва проблема, защото в Европа АДСИЦ-ите минават на преоценка на 6 месеца или година/вече всеки може да види какви са допусканията при тази оценка и дали е съгласен с тях/, а в САЩ първо нямат тази годишна преоценка и второ всяка година начисляват задължително амортизации и това доста затруднява сметката
като гледам в САЩ гледат NOI - net operaing income и го делят на някакъв cap rate, та да получат оценка, която сравняват с пазарната капитализация
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Явно в САЩ е друго законодателството и разпределят освен печалбата от наеми и положителни преоценки
Няма друга причина цената да падат при 11% дивидент
Може да е и ликвидационен дивидент (от разпродажба на активи), което е доста по-различно от дивидент от текущ доход, защото златната кокошка не е заклана
Някакъв дейтайл имаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Gerov Разгледай мнение
За последен път безплатно ето няколко идеи Apollo Commercial Real Estate Finance 9.9%, Armour Residential REIT 12%, Global Net Lease 11%
За съжаление имам само от Глобъл, но съм доволен на 3-та поредна година доход
И пак да напомня 4.8% звучи доста бедно за неликвидна компания, още повече че недвижимите имоти скочиха с над 50% последните 3 години. Защо и техните активи и NAV не са скочили поне с 30%? Нещо не е наред в тази картина, както и договора с Бош?
Успех и се оправяйте сами!
Няма друга причина цената да падат при 11% дивидент
Може да е и ликвидационен дивидент (от разпродажба на активи), което е доста по-различно от дивидент от текущ доход, защото златната кокошка не е заклана
Някакъв дейтайл имаLast edited by mpy_yordanov; 05.07.2019, 12:01.
- 4 Харесвания
Коментар
-
За последен път безплатно ето няколко идеи Apollo Commercial Real Estate Finance 9.9%, Armour Residential REIT 12%, Global Net Lease 11%
И пак да напомня 4.8% звучи доста бедно за неликвидна компания, още повече че недвижимите имоти скочиха с над 50% последните 3 години. Защо и техните активи и NAV не са скочили поне с 30%? Нещо не е наред в тази картина, както и договора с Бош?
Успех и се оправяйте сами!
Коментар
-
Успех и се оправяйте сами!Last edited by petyob; 05.07.2019, 02:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Миналата година едно момче обясняваше как "справедливата" цена на земеделската земя в Търговище и Шумен е 3000 лв/дк., сега ти ни обясняваш как 10-15% била нормална дивидентна доходност за Източна Европа. Ами айде кажи ни кои са тези АДСИЦ-и от източна Европа на 15% дивидент. За 6 години ще си "избием" инвестицията и ще си свиркаме после... Чудя се как Уорън Бъфет не се е сетил преди нас за тази златна възможност?
Успех и се оправяйте сами!Last edited by B.Gerov; 05.07.2019, 01:23.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сори, ако съм засегнал някой, явно е клуб за веселба и доволство тука! Нищо няма да трия, предполагам има цензура която може да го направи, а като не ти харесва истинита зарови си главата в пясъка
След само 2 седмици наблюдение разбрах защо на местния пазар няма чужди сериозни фондове, а само местни запалянковци и аматьори - фенове докрай без оглед на това какво се случва, ами успех!IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Изтрий сам глупостите, които си написал и си седни на мястото!
След само 2 седмици наблюдение разбрах защо на местния пазар няма чужди сериозни фондове, а само местни запалянковци и аматьори - фенове докрай без оглед на това какво се случва, ами успех!Last edited by B.Gerov; 04.07.2019, 22:33.
Коментар
Коментар