Очакван спад на приходите от само около 200 хил. лв. за второто тримесечие и възстановяване им през третото тримесечие. Това по мои сметки прави около 10.5-11 ст. дивидент за 2020 г. Това за напредналите преговори с нов наемател ми е убегнало, но ако е така го считам за изключително положителна новина.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Бях в движение и слушах със слаби прекъсвания от телефона...
Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеНещо интересно тук...? Ще го бъде ли BREF-a или да...?
Важно ще е развитиети през следващите месеци и риск номер 1 е затварянето отново на икономиката, което вече би имало крайни и фатални последици за много компании изобщо. Напълно разбираемо всеки ще зачака идните месеци да види развоят на ситуацията и това ще забави договори с потенциални наематели.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеНякой да не е слушал вече уебинара
чета че ще е на 20-ти
http://brefbg.com/bg/%d1%83%d0%b5%d0...d1%82%d0%b8-4/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнениеTwitter обявиха, че доста от служителите им могат да работят от вкъщи завинаги. Не се разбира дали ще освобождават офиси, но евентуално ако доста хора работят от вкъщи няма да се учудя и това да стане.
Има шанс доста компании да ограничат офисните си площи. Ако си наемал 2000 м2 например, взимаш 1000 м2 сега и правиш hot desk. Тоест в даден момент само определен брой хора може да са в офиса и да се редуват кой кога да идва.
Коментар
-
Twitter обявиха, че доста от служителите им могат да работят от вкъщи завинаги. Не се разбира дали ще освобождават офиси, но евентуално ако доста хора работят от вкъщи няма да се учудя и това да стане.
Има шанс доста компании да ограничат офисните си площи. Ако си наемал 2000 м2 например, взимаш 1000 м2 сега и правиш hot desk. Тоест в даден момент само определен брой хора може да са в офиса и да се редуват кой кога да идва.
- 1 like
Коментар
-
в началото на кризата писах, че може да трябват повече офиси, като площ, защото служителите вече няма да са един до друг, а в собствена клетка на повече разстояние, реално като преди опън спейс революцията
ето
Пирели отиват натам
https://www.investor.bg/po-sveta/453...miiata-303928/
така че двете тенденции,
отпадане на опън спейс
с Хоум офис
ще се борят и ще видим, коя ще победи
За София очаквам нова вълна пришълци от Бургас и Варна и Плевен и "Руси", така че знаете, всяка криза е катализатор
и тя ще е за развитието на София и Пловдив единият като офис център, другия като индустриален
Ще видим
не е препоръка, имам акции във ФНИБ АДСИЦ
- 1 like
Коментар
-
Недейте забравя, че не е както и ни е по кеф или удобно, а както големите корпорации кажат. В Америака беше 7% на хоум офис работниците, в пост-ковид-19 иконмикта ще скочат сигурно на 20%. Това е удобно на Бил Гейтс с неговоте МС Теамс, Зукърберт и той прави виртуални стаи, Зоом, муум и т.н. Накъдето големите поведат, натам отиват нещата, а не както някой предпочита. Ако щете от Зелена гледна точка, виждаме с просто око ползите, когато не се пътува до работа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Наслушах се на много хвалби по отношение на хоум-офиса. Изпитах го и на собствен гръб, и... Е ми не ми допадна особено. На този етап не считам, че традиционната работа от офис е сериозно застрашена, особено в България. Статията, която посочих преди малко, само затвърди мнението ми. Дори и там, в Америка, където и къщите им са по-големи, и битовите им условия са по-добри, и стандартът им е по-висок, и времето което се губи за придвижване до и от офиса са по-големи - дори там този начин на работа няма особено бъдеще. Който е можел да го върши от дома преди, ще го върши и след пандемията, но не всеки бизнес е подходящ за такъв тип работно място. Просто не е подходящ, по-стресиращ е и затова не е препоръчителен. Според мен е добре да има "граница" между проблемите в работата и атмосферата в семейството, между професионалния и семейния живот. Особено ако става въпрос за млади семейства и най-вече за такива с малки деца. Моите вече са големи, но имам наблюдавам какво става с колеги, чиито деца са още малки. Имам акции в BREF, така че нека мнението ми не се счита като препоръка за инвестиционни решения. Като цяло рискът в бранша с недвижими имоти расте, но да се бие камбаната и да се обявява края на офиса (като такъв) ми се струва леко преувеличено. Качествените имоти, на добри локации няма да останат празни. Лично мнение.Last edited by Чичо Манчо; 28.04.2020, 20:38.Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
-
И другата гледна точка по отношение на т.нар. "хоум офис"... Пандемията удължава работния ден на американците с три часа...Last edited by Чичо Манчо; 28.04.2020, 20:39.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bonboniada Разгледай мнение
Аз пък забелязвам нещо по-различно съдейки при мен. Хоум офисът ми помага да се съсредоточа и да съм по-систематизирана, бърза и ефективна в задачите си. Няма излишен шум и причини за разсейване. Затова вярвам, че за в бъдеще все повече фирми ще бъдат гъвкави и ще предоставят всеки месец поне по 1-2 дни за работа от вкъщи за тези, които желаят. Не отричам, че офис обстановката също ми липсва. А засега да се молим тази криза да отмине...
Всеки възприема различно работата от вкъщи, аз изцяло от нас не мога да работя, но и естеството на работата ми налага и пътувания и ми е крайно противопоказно да съм на едно и също място седмици наред.....ужас.... 1-2 дни работа от вкъщи е оптимум, много по - ефективно може да се систематизира и отметне доста работа, с лаптоп и интернет съм работил и от полето, и от гората, и от плажа, никаква разлика, даже неформалната среда по не ме натоварва. Все още спадам към групата "без деца", но игнорирам успешно всякакъв вид шумове и дразнители, работил съм на телефона и в дискотека, ако ме е споходило вдъхновение по някой казус.
Надявам се много фирми да използват ситуацията и да се реорганизират, за да се подобри ефективността, както и условията на служителите. А при "ФНИБ" ще се чакат нови договори с наематели и преподписване със стари.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар