IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Деца?
    Тия с децата... ще се редим пред бюрото по труда...
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от bonboniada Разгледай мнение

Аз пък забелязвам нещо по-различно съдейки при мен. Хоум офисът ми помага да се съсредоточа и да съм по-систематизирана, бърза и ефективна в задачите си. Няма излишен шум и причини за разсейване. Затова вярвам, че за в бъдеще все повече фирми ще бъдат гъвкави и ще предоставят всеки месец поне по 1-2 дни за работа от вкъщи за тези, които желаят. Не отричам, че офис обстановката също ми липсва. А засега да се молим тази криза да отмине...
      Деца?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Хоум офисът не е вариант, изследвания показват, че при повечето хора се отчита добра ефективност при 1 до 2 работни дни от вкъщи, при по - продължителен период се забелязва падане на ефективността. И за двете страни - работодател и работник, не е вариант, негативи много, в извънредна ситуация до 1-2 месеца може да се изтърпи, повече е неприемливо.
        Аз пък забелязвам нещо по-различно съдейки при мен. Хоум офисът ми помага да се съсредоточа и да съм по-систематизирана, бърза и ефективна в задачите си. Няма излишен шум и причини за разсейване. Затова вярвам, че за в бъдеще все повече фирми ще бъдат гъвкави и ще предоставят всеки месец поне по 1-2 дни за работа от вкъщи за тези, които желаят. Не отричам, че офис обстановката също ми липсва. А засега да се молим тази криза да отмине...

Коментар

Хоум офисът не е вариант, изследвания показват, че при повечето хора се отчита добра ефективност при 1 до 2 работни дни от вкъщи, при по - продължителен период се забелязва падане на ефективността. И за двете страни - работодател и работник, не е вариант, негативи много, в извънредна ситуация до 1-2 месеца може да се изтърпи, повече е неприемливо.
          Аз също съм на мнение, че хоум офисът не е вариант за дълго време, до скоро въобще не му бях фен. Но при създалата се ситуация, смятам че е по-добре хоум офис, отколкото на опашка пред бюрото по труда.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

аха, хората ще се научат, че може и да не летят да не ходят на почивки, ресторанти, ще разберат, че нямат нужда от паркове .... абе "таман го научих магарето да не яде, а то взе че умря?!"

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Бриколажите не ги виждам да фалират, щом 2008 издържаха и сега трябва да са ок. Но дори и да фалират все ще има наемател. Практикер нали фалира и пак се вдигна и то в същата сграда. Дори и да изчезнат въобще, парцелът на този поне в София ще се реализира много добре във всяка ситуация.

Офисите клас А няма да изчезнат. Хоум офис е хубава опция, но няма да замени офисите. Дори при напълно дистанционна компания, 80% от колегите ми ходят в офис почти всеки ден защото искат.

Рискът е да загубим наемател в офисите или да се свият площите. Също така наемателите ще могат да договарят по-добри условия. Силата ще е на тяхна страна, та приходите може да спаднат.

Но пък и цената на акцията е за спаднали приходи, все пак сме -20% за месец. Може и по-надолу да слезе ама левче надали ще стане, все пак кризите минават, а нито офисите клас А нито земята са станали по-евтини с времето.

Хубавото е, че за новата сграда няма кредит още и БРЕФ има пари от набраните, може би забавянето е добро в крайна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнение

Има и друг поглед. Работниците ще си искат офиса, защото ще видят, че хоум офис не си е работа.
                При очертаващата се безработица щенията на работниците ще са с много по-малка тежест.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                  Има и друг поглед. Сега фирмите като се научат да работят дистанционно, за какво ще са им офиси?
                  Има и друг поглед. Работниците ще си искат офиса, защото ще видят, че хоум офис не си е работа.

Коментар

Има и друг поглед. Сега фирмите като се научат да работят дистанционно, за какво ще са им офиси?
                    аха, хората ще се научат, че може и да не летят да не ходят на почивки, ресторанти, ще разберат, че нямат нужда от паркове .... абе "таман го научих магарето да не яде, а то взе че умря?!"

Коментар

Чудя се как никой не се е сетил до сега, и какви са всичките тези офиси по цял свят

Коментар

Напълно съм съгласен. Последният месец ние специално работим дистанционно. Продуктивността се покачи, работата си е ОК. В началото имаше някои организационни предизвикателства, но това беше за около 2-3 дена.
                        Click image for larger version

Name:	COVID19_2020-03-30_18-41-06.jpg
Views:	1
Size:	78.0 КБ
ID:	3572628

Коментар

• Има и друг поглед. Сега фирмите като се научат да работят дистанционно, за какво ще са им офиси?

Коментар

Хубав поглед, спомних си преди време Alonso ми обясни колко милиона струвал парцелът във Варна, така че и той е ценен.
                            Tия оценки дето не се знае как се правят (от когo и как) по време на балонирани периоди, след това надали са същите при кризи. Цените на парцели и НИ по време на рецесия и криза също се променят в посока различна от това, на което се надяваме.

Click image for larger version

Name:	reality-check-warning-sign-square.jpg
Views:	1
Size:	55.2 КБ
ID:	3572368

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Не е мое мнение. С един приятел обменяхме идеи. Според него ще е добре Бриколаж да се откаже, защото парцела на Цариградско е около и над 15 декара. Това е повече от площта на новата сграда в София тех, която е на 10 декара.

Подозирам, че Бриколаж имат право да удължават до безкрай (защото магазин не се мести токутака от топ локация с паркинг) и БРЕФ ще се радват Бриколаж да се махне оттам и да освободят парцела. Подозирам, че БРЕФ нямат право на друго освен на индексация на цената на наема...

Сега премерих в Гугъл земя и броколажа във Варна, пак там, 17 дка. На бих казал добро място.

Според мен Бриколажа дори да е на някаква загуба няма да изпусне тези два магазина, защото дългосрочно са с добра локация. Друго е да ходиш на Околовръстното за Ботевград например.

Аз лично се притеснявам повече от наемателите на офис сгради. Ако договора е с някое представителство в България от типа "Велика светона компания България ЕООД".

Но може и заради корона вируса да се търсят офис площи, ако трябва служителите да са в клетки 2 на 2 метра, всяка със свой прозорец и коридор до входа...

Лошото е че не знаем детайли по договорите. Ако договорите са със сериозна фирма, а не с нейно бг поделение или с някои поддоставчик, който е лесно да фалира, тогава е окс, ще плащат до края на срока като попове.

За бриколаж според мен няма да има проблем.

Хубаво е че тук има 22 млн. кеш. Може да направят евтиното (груб строеж) и да не взимат кредит за обзавеждането

Не е препоръка имам акции и не съм продавал, но не съм и купувал.
                              Хубав поглед, спомних си преди време Alonso ми обясни колко милиона струвал парцелът във Варна, така че и той е ценен.

За строежът не знам до къде са договорите, но вече със сигурност може да се договори нещо по - изгодно.

Наистина защо не евентуални бъдещи разпоредби и промяна на отстоянията в офисите, което да доведе дори до търсене на нови площи, би било добър коректор и ще стабилизира пазара, също е нужно, понеже такава работно среда не е нормална и натоварва, един до друг, като в компютърна зала от началото на века.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

..притеснително е как се справя "Бриколаж", за да не се появи едно "несъстоятелност" и тогава отива дебелия дивидент.
                                Не е мое мнение. С един приятел обменяхме идеи. Според него ще е добре Бриколаж да се откаже, защото парцела на Цариградско е около и над 15 декара. Това е повече от площта на новата сграда в София тех, която е на 10 декара.

Подозирам, че Бриколаж имат право да удължават до безкрай (защото магазин не се мести токутака от топ локация с паркинг) и БРЕФ ще се радват Бриколаж да се махне оттам и да освободят парцела. Подозирам, че БРЕФ нямат право на друго освен на индексация на цената на наема...

Сега премерих в Гугъл земя и броколажа във Варна, пак там, 17 дка. На бих казал добро място.

Според мен Бриколажа дори да е на някаква загуба няма да изпусне тези два магазина, защото дългосрочно са с добра локация. Друго е да ходиш на Околовръстното за Ботевград например.

Аз лично се притеснявам повече от наемателите на офис сгради. Ако договора е с някое представителство в България от типа "Велика светона компания България ЕООД".

Но може и заради корона вируса да се търсят офис площи, ако трябва служителите да са в клетки 2 на 2 метра, всяка със свой прозорец и коридор до входа...

Лошото е че не знаем детайли по договорите. Ако договорите са със сериозна фирма, а не с нейно бг поделение или с някои поддоставчик, който е лесно да фалира, тогава е окс, ще плащат до края на срока като попове.

За бриколаж според мен няма да има проблем.

Хубаво е че тук има 22 млн. кеш. Може да направят евтиното (груб строеж) и да не взимат кредит за обзавеждането

Не е препоръка имам акции и не съм продавал, но не съм и купувал.

Коментар

Working...
                                X