Първоначално изпратено от hamorphis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bonboniada Разгледай мнение
Аз пък забелязвам нещо по-различно съдейки при мен. Хоум офисът ми помага да се съсредоточа и да съм по-систематизирана, бърза и ефективна в задачите си. Няма излишен шум и причини за разсейване. Затова вярвам, че за в бъдеще все повече фирми ще бъдат гъвкави и ще предоставят всеки месец поне по 1-2 дни за работа от вкъщи за тези, които желаят. Не отричам, че офис обстановката също ми липсва. А засега да се молим тази криза да отмине...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Хоум офисът не е вариант, изследвания показват, че при повечето хора се отчита добра ефективност при 1 до 2 работни дни от вкъщи, при по - продължителен период се забелязва падане на ефективността. И за двете страни - работодател и работник, не е вариант, негативи много, в извънредна ситуация до 1-2 месеца може да се изтърпи, повече е неприемливо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Хоум офисът не е вариант, изследвания показват, че при повечето хора се отчита добра ефективност при 1 до 2 работни дни от вкъщи, при по - продължителен период се забелязва падане на ефективността. И за двете страни - работодател и работник, не е вариант, негативи много, в извънредна ситуация до 1-2 месеца може да се изтърпи, повече е неприемливо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
аха, хората ще се научат, че може и да не летят да не ходят на почивки, ресторанти, ще разберат, че нямат нужда от паркове .... абе "таман го научих магарето да не яде, а то взе че умря?!"
Хоум офисът не е вариант, изследвания показват, че при повечето хора се отчита добра ефективност при 1 до 2 работни дни от вкъщи, при по - продължителен период се забелязва падане на ефективността. И за двете страни - работодател и работник, не е вариант, негативи много, в извънредна ситуация до 1-2 месеца може да се изтърпи, повече е неприемливо.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Бриколажите не ги виждам да фалират, щом 2008 издържаха и сега трябва да са ок. Но дори и да фалират все ще има наемател. Практикер нали фалира и пак се вдигна и то в същата сграда. Дори и да изчезнат въобще, парцелът на този поне в София ще се реализира много добре във всяка ситуация.
Офисите клас А няма да изчезнат. Хоум офис е хубава опция, но няма да замени офисите. Дори при напълно дистанционна компания, 80% от колегите ми ходят в офис почти всеки ден защото искат.
Рискът е да загубим наемател в офисите или да се свият площите. Също така наемателите ще могат да договарят по-добри условия. Силата ще е на тяхна страна, та приходите може да спаднат.
Но пък и цената на акцията е за спаднали приходи, все пак сме -20% за месец. Може и по-надолу да слезе ама левче надали ще стане, все пак кризите минават, а нито офисите клас А нито земята са станали по-евтини с времето.
Хубавото е, че за новата сграда няма кредит още и БРЕФ има пари от набраните, може би забавянето е добро в крайна сметка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнение
Има и друг поглед. Работниците ще си искат офиса, защото ще видят, че хоум офис не си е работа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеИма и друг поглед. Сега фирмите като се научат да работят дистанционно, за какво ще са им офиси?
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеИма и друг поглед. Сега фирмите като се научат да работят дистанционно, за какво ще са им офиси?
- 4 Харесвания
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеХубав поглед, спомних си преди време Alonso ми обясни колко милиона струвал парцелът във Варна, така че и той е ценен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Не е мое мнение. С един приятел обменяхме идеи. Според него ще е добре Бриколаж да се откаже, защото парцела на Цариградско е около и над 15 декара. Това е повече от площта на новата сграда в София тех, която е на 10 декара.
Подозирам, че Бриколаж имат право да удължават до безкрай (защото магазин не се мести токутака от топ локация с паркинг) и БРЕФ ще се радват Бриколаж да се махне оттам и да освободят парцела. Подозирам, че БРЕФ нямат право на друго освен на индексация на цената на наема...
Сега премерих в Гугъл земя и броколажа във Варна, пак там, 17 дка. На бих казал добро място.
Според мен Бриколажа дори да е на някаква загуба няма да изпусне тези два магазина, защото дългосрочно са с добра локация. Друго е да ходиш на Околовръстното за Ботевград например.
Аз лично се притеснявам повече от наемателите на офис сгради. Ако договора е с някое представителство в България от типа "Велика светона компания България ЕООД".
Но може и заради корона вируса да се търсят офис площи, ако трябва служителите да са в клетки 2 на 2 метра, всяка със свой прозорец и коридор до входа...
Лошото е че не знаем детайли по договорите. Ако договорите са със сериозна фирма, а не с нейно бг поделение или с някои поддоставчик, който е лесно да фалира, тогава е окс, ще плащат до края на срока като попове.
За бриколаж според мен няма да има проблем.
Хубаво е че тук има 22 млн. кеш. Може да направят евтиното (груб строеж) и да не взимат кредит за обзавеждането
Не е препоръка имам акции и не съм продавал, но не съм и купувал.
За строежът не знам до къде са договорите, но вече със сигурност може да се договори нещо по - изгодно.
Наистина защо не евентуални бъдещи разпоредби и промяна на отстоянията в офисите, което да доведе дори до търсене на нови площи, би било добър коректор и ще стабилизира пазара, също е нужно, понеже такава работно среда не е нормална и натоварва, един до друг, като в компютърна зала от началото на века.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение..притеснително е как се справя "Бриколаж", за да не се появи едно "несъстоятелност" и тогава отива дебелия дивидент.
Подозирам, че Бриколаж имат право да удължават до безкрай (защото магазин не се мести токутака от топ локация с паркинг) и БРЕФ ще се радват Бриколаж да се махне оттам и да освободят парцела. Подозирам, че БРЕФ нямат право на друго освен на индексация на цената на наема...
Сега премерих в Гугъл земя и броколажа във Варна, пак там, 17 дка. На бих казал добро място.
Според мен Бриколажа дори да е на някаква загуба няма да изпусне тези два магазина, защото дългосрочно са с добра локация. Друго е да ходиш на Околовръстното за Ботевград например.
Аз лично се притеснявам повече от наемателите на офис сгради. Ако договора е с някое представителство в България от типа "Велика светона компания България ЕООД".
Но може и заради корона вируса да се търсят офис площи, ако трябва служителите да са в клетки 2 на 2 метра, всяка със свой прозорец и коридор до входа...
Лошото е че не знаем детайли по договорите. Ако договорите са със сериозна фирма, а не с нейно бг поделение или с някои поддоставчик, който е лесно да фалира, тогава е окс, ще плащат до края на срока като попове.
За бриколаж според мен няма да има проблем.
Хубаво е че тук има 22 млн. кеш. Може да направят евтиното (груб строеж) и да не взимат кредит за обзавеждането
Не е препоръка имам акции и не съм продавал, но не съм и купувал.
Коментар
Коментар