IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Лоша и добра новина. Лошата е очаквана - ако щеше да има подновяване, трябваше вече да се е случило. Продажбата ще повлияе много добре за намаляване на кредитната задлъжнялост, а и ще увеличи печалбата за 2022 сериозно, съответно и дивидента. Някой спомня ли си на каква цена е придобит активът, за да сметнем с колко ще се вдигне евентуално дивидентът за догодина?
    Нещо от сорта 8400-8500 хил.лв. беше. Или печалба от рода на 4800-4900 лв, но и според мен дивидентът няма да се повиши особено заради преобразуването и ефекта от плащанията по кредитите.
    Last edited by Чичо Манчо; 21.02.2022, 18:42.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
      УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното:
      ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на Търговски център „Доверие - Бриколаж“ с адрес гр. Варна, район Младост, п.к. 9000, „Западна промишлена зона”. Базовата продажна цена на имота възлиза на 6 800 000 евро (шест милиона и осемстотин хиляди евро) без ДДС. Очаква се сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 година. Договорът за наем на "МОДИС БЪЛГАРИЯ" ЕООД, изтичащ в края на март 2022 г., няма да бъде подновен за нов наемен срок, в следствие на което заетостта на сградата Камбани Грийн Офиси, собственост на Дружеството след края на първото тримесечие 2022 г. ще възлиза на 33.26 %.

Изпълнителния директор Чавдар Иванов Донков
      За мен съобщението като цяло е ЛОША новина! Лишаваме се от сигурни наеми за мин. 5 години, а най-вероятно и за 7! Продаваме читавото, но за сметка на това оставаме с гробища на имоти, които не носят доходност! 33% запълняемост, на другата сграда 25%.! Виж, ако бяхме продали Камбаните или Созопол, или Бизнес парка, или земята на околовръстното е друго нещо. Така ще се продадат читавите, ще паднат сигурните доходи и наеми и накрая ще останем с някакви непродаваеми, празни сгради и пустеещи терени!

П.П. Да не говорим, че може би го продават толкова рано защото ги е страх като се сринат наемите дали няма да се наложи увеличение на капитала защото след 40 дни започва якото плащане по кредита. Не съм смятал, но може би без тази продажба парите от наеми нямаха да стигат за кредита, за дивидент въобще и дума да не става!

П.П. 2 И пак нищо общо с думите на Брешков! Уж наематели имаха и разговори за продажби на неносещи приходи имоти, а то се оказва, че всъщност ГУБЯТ наематели, а продават хубавото. И като за капак - увеличение на таксите, да не се минат случайно МНИ-то с тази продажба! Ето затова нямаме борса! Защото шепа хора крадат полузаконно от глупаците, решили да инвестират! Не е случайно и това, че са едни 30% под номинал за толкова години!!!
      Last edited by 15%; 21.02.2022, 19:32.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
        УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното:
        ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на Търговски център „Доверие - Бриколаж“ с адрес гр. Варна, район Младост, п.к. 9000, „Западна промишлена зона”. Базовата продажна цена на имота възлиза на 6 800 000 евро (шест милиона и осемстотин хиляди евро) без ДДС. Очаква се сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 година. Договорът за наем на "МОДИС БЪЛГАРИЯ" ЕООД, изтичащ в края на март 2022 г., няма да бъде подновен за нов наемен срок, в следствие на което заетостта на сградата Камбани Грийн Офиси, собственост на Дружеството след края на първото тримесечие 2022 г. ще възлиза на 33.26 %.

Лоша и добра новина. Лошата е очаквана - ако щеше да има подновяване, трябваше вече да се е случило. Продажбата ще повлияе много добре за намаляване на кредитната задлъжнялост, а и ще увеличи печалбата за 2022 сериозно, съответно и дивидента. Някой спомня ли си на каква цена е придобит активът, за да сметнем с колко ще се вдигне евентуално дивидентът за догодина?

Коментар

• УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

КК или "Калпав и крадлив" мениджмънт
            Май си прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              https://www.investor.bg/bylgariia/45...sgradi-346355/

Над 91% заетост! А къде сме ние!?!?! До 50% не можем да докараме! Нямаме нито 1 сграда с поне доближаващи се параметри, но за сметка на това искат увеличение на възнагражденията! Тези хора се самозабравиха !
              КК или "Калпав и крадлив" мениджмънт

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                https://www.investor.bg/bylgariia/45...sgradi-346355/

Над 91% заетост! А къде сме ние!?!?! До 50% не можем да докараме! Нямаме нито 1 сграда с поне доближаващи се параметри, но за сметка на това искат увеличение на възнагражденията! Тези хора се самозабравиха !
                Дааа, слабо се справят. Дано няма някоя операция Шменти капели...

Коментар

• https://www.investor.bg/bylgariia/45...sgradi-346355/

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Кирил Петков: Държавата ще съфинансира разклонението на третия лъч на столичното метро
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Груетс, кво шъ праим, няма да има метро!? Съсипа я и тая акция!

Коментар

• https://www.investor.bg/novini-i-ana...sechie-345133/

Добра статия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Една стара новина ми попадна, нали се дърляхме за парцела на Бриколаж и колко струва

Полската група за инвестиции в недвижими имоти GTC планира да построи нова офис сграда в София, която ще разполага с 9200 кв.м за отдаване под наем. Това става ясно от консолидирания финансов отчет на фирмата за първата половина на 2021 година.

През юни дружеството Джи Оу Си, чрез което компанията оперира в България, е купило терен 2417 кв.м в "Младост 4" - в близост до станцията на метрото за "Бизнес парк София" и на малка дистанция от своя Advance Business Center II на ул. "Самара" 4.

Новият парцел е с лице към бул. "Александър Малинов", като най-близката пресечка е ул. "Самара" - срещу Академията на МВР. Според Имотния регистър продавач е дружеството "АПД инвестмънтс" с краен собственик Петър Дудоленски, а платената цена - 8.8 млн. лева (4.7 млн. евро).

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа Общото РЗП е 9200 (или това е офис частта, не се разбира много ясно), т.е. идва по 500 евро на квадрат на новата сграда само за имота - добре ли е?

Отделно, при същите явно са се преместили Модис по някое време - може би затова и напускат Камбаните (или не, ще видим). нямам идея какво и колко са наели и защо - разширяване, местят там някакви отдели, местят се изцяло там? Ако някой има инфо, да драсне, ще съм благодарен. Аз все си мисля, че ще останат в Камбаните, но може и да греша.

Няма да мога да пиша в темата до края на април, така съм решил, затова пожелавам успех на всички и много профит дотогава (по възможност от тази позиция )
                          Модис имат 3 офиса - Камбаните, Advance Business Center II, и в Пловдив. Мисля, че детската градина има шанс да задържи Модис, даже може и да е възможно те да са го поискали, защото те освободиха офис за детската градина. А ако не ги задържи ще привлече нови наематели. Мисля и че двете сгради Бизнес Парк и Камбаните са подходящи за търсене на сделка като тази на SAP.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Ще липсаш на форума Груйо! Благодаря за пожеланията и съответно аз също искам да ти пожелая успех във всичко, което ти предстои до края на април!
                            Ще паднат рекламите на инвестора, поради липса на трафик във форума.
                            Това е в сферата на майтапа :-)
                            успех с делата и намирай още малко клиенти за акциите на брефа, за да не изчесне и тук ликвидността.
                            и дано дивидента да не пада под 6 ст догодина

Коментар

Една стара новина ми попадна, нали се дърляхме за парцела на Бриколаж и колко струва

Полската група за инвестиции в недвижими имоти GTC планира да построи нова офис сграда в София, която ще разполага с 9200 кв.м за отдаване под наем. Това става ясно от консолидирания финансов отчет на фирмата за първата половина на 2021 година.

През юни дружеството Джи Оу Си, чрез което компанията оперира в България, е купило терен 2417 кв.м в "Младост 4" - в близост до станцията на метрото за "Бизнес парк София" и на малка дистанция от своя Advance Business Center II на ул. "Самара" 4.

Новият парцел е с лице към бул. "Александър Малинов", като най-близката пресечка е ул. "Самара" - срещу Академията на МВР. Според Имотния регистър продавач е дружеството "АПД инвестмънтс" с краен собственик Петър Дудоленски, а платената цена - 8.8 млн. лева (4.7 млн. евро).

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа

...
                              ...
                              ...

Няма да мога да пиша в темата до края на април, така съм решил, затова пожелавам успех на всички и много профит дотогава (по възможност от тази позиция )
                              Ще липсаш на форума Груйо! Благодаря за пожеланията и съответно аз също искам да ти пожелая успех във всичко, което ти предстои до края на април!
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа Общото РЗП е 9200 (или това е офис частта, не се разбира много ясно), т.е. идва по 500 евро на квадрат на новата сграда само за имота - добре ли е?

Отделно, при същите явно са се преместили Модис по някое време - може би затова и напускат Камбаните (или не, ще видим). нямам идея какво и колко са наели и защо - разширяване, местят там някакви отдели, местят се изцяло там? Ако някой има инфо, да драсне, ще съм благодарен. Аз все си мисля, че ще останат в Камбаните, но може и да греша.

Локацията на бизнес парка и ринг мол-а въобще не е лоша...

Коментар

Working...
                                X