IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...evropa-347480/

Явно офисът още не е умрял като място за работа.

В Дъблин паднаха всички COVID мерки (в други държави също) и в офисът има бая народ, въпреки че не е задължително да се ходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Първо прогнозираше цени х6 и то ГАРАНИРАНО (от теб) Сега доста намаляш мизата 3лв и то с лек уплах
      Мдааа и тук върви някаква декапитализация... след като няколкото камилчета се вкарат в акции за да отразят новината е време цената да се ориентира към корекция...

Коментар

• Перфектна сделка според мен с продажбата на Бриколаж Варна. Надявам се на продажба и на парцелите в Младост, Велико Търново и апартаментите в Боровец през тази година. И на нови наематели рабира се. И аз очаквам сериозен дивидент за 2022 г.
        Неприято, но очаквано развитие с Модис.
        Нямаше кворум днес. Другото събрание на 10-ти Март.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева.
          Първо прогнозираше цени х6 и то ГАРАНИРАНО (от теб) Сега доста намаляш мизата 3лв и то с лек уплах

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Пиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).

Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!

Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):

1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).

2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят

3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
            3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
            3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
            3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
            3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
            3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка

И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.

Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1

Варненските играчи те очакват с цветя, където кажеш с предлагане от по 100ев./кв. , а дааа по възможност по отдалечени от атвора парцели...

УНИКАЛЕН оценител Груев,- къде ли му е офиса??? не казвам че цената е лоша, но Груевото сравнение кипи от напрежение!!!

Коментар

• Пиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).

Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!

Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):

1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).

2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят

3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
              3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
              3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
              3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
              3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
              3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка

И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.

Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                Тези рантутници от МНИ трябва да бъдат изгонени! Ще опоскат дружеството! Само от тази продажба МНИ ще гушне около 660 хиляди, а оставащата в дружеството печалба е много по-малка от евентуалните приходи от загубените наематели! И аз спирам да пиша като 15%, защото тези здраво ме ядосаха.

Свиквайте с проповядваните от Груйчо "ниски" и къде къде по коректни МНИ, като обслужващи....
                имам контролирано количество, не е като да нямам, -но не прекалявам

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                  Тези рантутници от МНИ трябва да бъдат изгонени! Ще опоскат дружеството! Само от тази продажба МНИ ще гушне около 660 хиляди, а оставащата в дружеството печалба е много по-малка от евентуалните приходи от загубените наематели! И аз спирам да пиша като 15%, защото тези здраво ме ядосаха.
                  Аз спрях да купувам (на БФБ), а не да пиша Има по-голям ефект... Не че масово на мажоритарите им пука...

Коментар

• Тези рантутници от МНИ трябва да бъдат изгонени! Ще опоскат дружеството! Само от тази продажба МНИ ще гушне около 660 хиляди, а оставащата в дружеството печалба е много по-малка от евентуалните приходи от загубените наематели! И аз спирам да пиша като 15%, защото тези здраво ме ядосаха.
                    Last edited by penman; 21.02.2022, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Това е началото на процеса по ликвидация, заради който аз държа голямо количество акции тук - тъй като смятам, че ликвидационната стойност е над 5лв. на акция по текущи цени. Цената на продажбата ми се струва много добра. Надявам се да продължим с продажбите без да чакаме 2029 г. Разбира се при наличие на добри оферти. А за Младост едва ли ще чакаме още дълго, като гледам истерията на пазара на недвижими имоти в София. Опразването на камбаните е лоша новина очевидно. Може би е дошъл моментът мениджмънтът да потърси купувач за там.
                      Ооооо, бъди убеден, че търсят купувач и на земите на околовръстното, и на Созопол, и на бизнес парка, и на Камбаните. Само че - НЯМА такива или поне тези не могат да намерят! Има за този парцел само! Това е класическа грешка като при търговията с акции - като закъсаш за пари продаваш това, което може да се продаде!!! А след това портфейла ти остава само с боклуци, които НЯМАТ продаване! Модис въобще не ми се коментира! Изпразниха бизнес парка, новата кула си седи празна, сега и Камбаните... машала, евала, аферим! Ще спра да пиша тук, че съм доста нервиран! Така и племенникът ми може да управлява!!!
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Съгласен, но пък без продажбата може би въобще нямаше да се доберем до дивидент за 2022 г. Разбира се още е рано за подобни предположения - дано да имаме поводи за радост и от нови договори за наем, но продажбата ще спаси положението за държащите заради дивидента.
                        Е, да. И според мен не бива да изпадаме в краен песимизъм. Положителната новина (добрата печалба, намаляването на кредитната задлъжнялост), компенсира до голяма степен отрицателната (загубата на голям наемател), която пазарът и друг път съм казвал, че отдавна е калкулирал в сегашната цена. Ще видим утре каква ще е реакцията на пазара. Предвид събитията в Украйна, може да се очаква всичко.
                        Last edited by Чичо Манчо; 21.02.2022, 19:10.
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Нещо от сорта 8400-8500 хил.лв. беше. Или печалба от рода на 4800-4900 лв, но и според мен дивидентът няма да се повиши особено заради преобразуването и ефекта от плащанията по кредитите.
                          Съгласен, но пък без продажбата може би въобще нямаше да се доберем до дивидент за 2022 г. Разбира се още е рано за подобни предположения - дано да имаме поводи за радост и от нови договори за наем, но продажбата ще спаси положението за държащите заради дивидента.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

За мен съобщението като цяло е ЛОША новина! Лишаваме се от сигурни наеми за 7 години! Продаваме читаво, но за сметка на това оставаме с гробища на имоти, които не носят доходност! 33% запълняемост, на другата сграда 25%.! Виж, ако бяхме продали Камбаните или Созопол, или Бизнес парка, или земята на околовръстното е друго нещо. Така ще се продадат читавите, ще паднат сигурните доходи и наеми и накрая ще останем с някакви непродаваеми и празни сгради и пустеещи терени!

П.П. Да не говорим, че може би го продават толкова рано защото ги е страх като се сринат наемите дали няма да се наложи увеличение на капитала защото след 40 дни започва якото плащане по кредита. Не съм смятал, но може би без тази продажба парите от наеми нямаха да стигат за кредита, за дивидент въобще и дума да не става!
                            Това е началото на процеса по ликвидация, заради който аз държа голямо количество акции тук - тъй като смятам, че ликвидационната стойност е над 5лв. на акция по текущи цени. Цената на продажбата ми се струва много добра. Надявам се да продължим с продажбите без да чакаме 2029 г. Разбира се при наличие на добри оферти. А за Младост едва ли ще чакаме още дълго, като гледам истерията на пазара на недвижими имоти в София. Опразването на камбаните е лоша новина очевидно. Може би е дошъл моментът мениджмънтът да потърси купувач за там.

Коментар

Лоша и добра новина. Лошата е очаквана - ако щеше да има подновяване, трябваше вече да се е случило. Продажбата ще повлияе много добре за намаляване на кредитната задлъжнялост, а и ще увеличи печалбата за 2022 сериозно, съответно и дивидента. Някой спомня ли си на каква цена е придобит активът, за да сметнем с колко ще се вдигне евентуално дивидентът за догодина?
                              Нещо от сорта 8400-8500 хил.лв. беше. Или печалба от рода на 4800-4900 лв, но и според мен дивидентът няма да се повиши особено заради преобразуването и ефекта от плащанията по кредитите.
                              Last edited by Чичо Манчо; 21.02.2022, 18:42.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                                УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното:
                                ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на Търговски център „Доверие - Бриколаж“ с адрес гр. Варна, район Младост, п.к. 9000, „Западна промишлена зона”. Базовата продажна цена на имота възлиза на 6 800 000 евро (шест милиона и осемстотин хиляди евро) без ДДС. Очаква се сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 година. Договорът за наем на "МОДИС БЪЛГАРИЯ" ЕООД, изтичащ в края на март 2022 г., няма да бъде подновен за нов наемен срок, в следствие на което заетостта на сградата Камбани Грийн Офиси, собственост на Дружеството след края на първото тримесечие 2022 г. ще възлиза на 33.26 %.

Изпълнителния директор Чавдар Иванов Донков
                                За мен съобщението като цяло е ЛОША новина! Лишаваме се от сигурни наеми за мин. 5 години, а най-вероятно и за 7! Продаваме читавото, но за сметка на това оставаме с гробища на имоти, които не носят доходност! 33% запълняемост, на другата сграда 25%.! Виж, ако бяхме продали Камбаните или Созопол, или Бизнес парка, или земята на околовръстното е друго нещо. Така ще се продадат читавите, ще паднат сигурните доходи и наеми и накрая ще останем с някакви непродаваеми, празни сгради и пустеещи терени!

П.П. Да не говорим, че може би го продават толкова рано защото ги е страх като се сринат наемите дали няма да се наложи увеличение на капитала защото след 40 дни започва якото плащане по кредита. Не съм смятал, но може би без тази продажба парите от наеми нямаха да стигат за кредита, за дивидент въобще и дума да не става!

П.П. 2 И пак нищо общо с думите на Брешков! Уж наематели имаха и разговори за продажби на неносещи приходи имоти, а то се оказва, че всъщност ГУБЯТ наематели, а продават хубавото. И като за капак - увеличение на таксите, да не се минат случайно МНИ-то с тази продажба! Ето затова нямаме борса! Защото шепа хора крадат полузаконно от глупаците, решили да инвестират! Не е случайно и това, че са едни 30% под номинал за толкова години!!!
                                Last edited by 15%; 21.02.2022, 19:32.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X