IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наръчник да сключим имотна сделка без брокер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jeong Разгледай мнение

Благодаря за това пояснение, останалото ми беше известно но процедурата по самото изповядване не.

mitko2848

Документите нямам проблем да си ги извадя, всъщност вече съм го правил преди и имам представа как се вадят, единствения проблем е на какъв кандуидат купувач ще попднеш, защото мошеници много а доколкото разбирам купувача е този който избира нотариуса тоест ако онзи там е негов човек, като подпишеш петте документа и уж тръгнеш с кандидат купувача да ти преведе парите нотариуса мож спокойно да се подпише и подпечата документите и да ги входира, иди после обяснявай че не си получил пари на арменския поп.
    Ясно ми е че риска го има при всички случаи защото не се знае и на какъв брокер или адвокат ще попаднеш, най общо казано трябва да си ползваш главата, но мие интересно при горнич сценарии(Да не дава Господ) има ли правилен ход или си обречен?
    В договора за покупко продажба ти пише, че влиза в сила след като получиш парите по сметката, ако не ги получиш не е изпълнено условието на договора и съответно не влиза в сила. Никой от големите нотариуси в София няма да си рискува името и работата за някакви смешни за него пари от продажбата на един имот. Не е задължително купувача да си избере нотариус, можеш и ти да си избереш. Аз работя с Ивайло Иванов на булевард Христо Ботев и съм доволен от него и всички сделки си ги правя там. Потърси го в интернет или пили на лично да ти дам точен адрес и телефон, ако нямаш читав нотариус около теб

Коментар

• Ако търсия да си купиш, започни с търсене на имот, който не се предлага от брокер, защото ако отсреща има брокер ще иска кда представлява и теб и да ти взема и на теб комисионни. Примерно в Реалистимо има опция за търсене на имоти от собственици, така че може да почнеш от там, както и от фейсбук.
      Един път намерил имота, тогава вече може да мислиш как да започнеш организацията около документите и всички други неща свързани с продажбата и покупката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
        самия нотариус е юрист
        от самолет се вижда, че и трабант не си купувала в тоя живот
        То оставаше и да не е
        А брокера юрист ли е ? Завърши 8 клас поне, защото ще си останеш неграмотна.Нито можеш да четеш,нито да пишеш.И това,че си продаде колибата 2021 преди ръна не значи че си някаква "имотаджийка"
        Last edited by danetha; 02.10.2024, 12:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

е, ти светеше ли им в клона
          правих си СМЕТКА в банката откъдето са му отпуснали кредита, за да стане превода ВЕДНАГА. КАПИШ?
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Абсурд!!! Кой ще ти преведе пари и после ще отидете при нотариус. Всеки нотариус има юрист при него, който е написал нотариалният акт, поискал е всички документи и ги е проверил. Лично нотариуса изчита сделката пред страните и те се подписват в 5 екземпляра. Когато продавача види парите по сметката си лично потвърди превода нотариуса полага подписа, печата и входира към институциите.

Без това потвърждение 5те екземпляра са просто едно хвърчащо лисче.
            След около 5-7 дни актовете са изведени и се дават на страните.

Много хора пишат тук на отплесия без да имат пресен опит.
            Моята последна покупка бе от края на май месец, преди това имах още две покупки. Всичко беше при различни нотариуси, но реда един и същ.
            Благодаря за това пояснение, останалото ми беше известно но процедурата по самото изповядване не.

mitko2848

Документите нямам проблем да си ги извадя, всъщност вече съм го правил преди и имам представа как се вадят, единствения проблем е на какъв кандуидат купувач ще попднеш, защото мошеници много а доколкото разбирам купувача е този който избира нотариуса тоест ако онзи там е негов човек, като подпишеш петте документа и уж тръгнеш с кандидат купувача да ти преведе парите нотариуса мож спокойно да се подпише и подпечата документите и да ги входира, иди после обяснявай че не си получил пари на арменския поп.
            Ясно ми е че риска го има при всички случаи защото не се знае и на какъв брокер или адвокат ще попаднеш, най общо казано трябва да си ползваш главата, но мие интересно при горнич сценарии(Да не дава Господ) има ли правилен ход или си обречен?

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Знаеш ли каква е ролята на брокера в сделката? Да извади 3 документа след като му дадеш пълномощно, които струват няма и 100 лева. И в зависимост от това дали купувача е с кеш или с кредит брокера в случая с кеша си взима комисионната при нотариално изповядване, а в случая със заема още на предварителен договор. Същите документи можеш да си ги извадиш сам за няколко дни+ да си свалиш примерен предварителен договор от интернет безплатно. Нужните ти документи са следните- семейно положение и данъчна оценка- вадят се от общината, скица на имота и удостоверение за тежести- нотариуса може да ти ги извади ако не ти се ходи в агенция по вписвания и кадастър. И да снимаш имота и да си пуснеш обява в имот.бг - това е- нищо сложно и нищо струващо хиляди левове брокерска комисионна( общо 6% от цената на имота- 3 от купувача и 3 от продавача.). Както ти каза и колегата сделката става факт след като цялата сума от продажбата на имота ти постъпи по банкова сметка посочена от теб.
              Има още един документ, който трябва да осигури продавача. Ново е. От тази година. Който е правил сделки го знае:-)

Коментар

Ми не е баш така що се отнася до мат'ряла. Много от хората се притесняват да продават без брокер защото вярвам знаете пълно е с мошеници а всеки ден слушаме за имотни измами, човек не знае на кого ще попадне. Аз самия в момента съм пред тази дилема дали да продавам сам или да ползвам услугите на агенция защото също си имам моите си притеснения от гореспоменатите фактори(Дори имам пусната тема във форума с въпроси но никой не ме е удостоил все още с отговор).
                Тук в наръчника на автора на темата чета "Ползвайте услугите на юрист(Адвокат), само че ако комисионната на един брокер е 3-4 процента, то на адвоката е 20%, да там пише че имало безплатни консултации, но за без пари смятай какво ще ти свършат изобщо, плюс на мен не ми трябва някой да ми обяснява съдържанието на документи а да ми гарантира че при изповядването на сделката ще си получа парите.

Знаеш ли каква е ролята на брокера в сделката? Да извади 3 документа след като му дадеш пълномощно, които струват няма и 100 лева. И в зависимост от това дали купувача е с кеш или с кредит брокера в случая с кеша си взима комисионната при нотариално изповядване, а в случая със заема още на предварителен договор. Същите документи можеш да си ги извадиш сам за няколко дни+ да си свалиш примерен предварителен договор от интернет безплатно. Нужните ти документи са следните- семейно положение и данъчна оценка- вадят се от общината, скица на имота и удостоверение за тежести- нотариуса може да ти ги извади ако не ти се ходи в агенция по вписвания и кадастър. И да снимаш имота и да си пуснеш обява в имот.бг - това е- нищо сложно и нищо струващо хиляди левове брокерска комисионна( общо 6% от цената на имота- 3 от купувача и 3 от продавача.). Както ти каза и колегата сделката става факт след като цялата сума от продажбата на имота ти постъпи по банкова сметка посочена от теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз ходих ЛИЧНО с купувача и БАНКЕРКАТА че бяха с кредит да ми внесат парите по сметка. Докато не получих СМС не излязох от клона - 10 мин макс. После при нотариуса да се подпишем....
                  Измамата става с ФАЛШИВИ ПЪЛНОМОЩНИ или пък за купувача са рисковете да не получи нищо. Документите на имота, ака нот. акт, скици, дан, оценка даваш само да ги погледнат - НИКАКВИ КОПИЯ или снимки с телефон.
                  НЕ ПОДПИСВАШ НИЩО преди нотариуса. Само хвърчащо листче че са ти дали капаро
                  Абсурд!!! Кой ще ти преведе пари и после ще отидете при нотариус. Всеки нотариус има юрист при него, който е написал нотариалният акт, поискал е всички документи и ги е проверил. Лично нотариуса изчита сделката пред страните и те се подписват в 5 екземпляра. Когато продавача види парите по сметката си лично потвърди превода нотариуса полага подписа, печата и входира към институциите.

Без това потвърждение 5те екземпляра са просто едно хвърчащо лисче.
                  След около 5-7 дни актовете са изведени и се дават на страните.

Много хора пишат тук на отплесия без да имат пресен опит.
                  Моята последна покупка бе от края на май месец, преди това имах още две покупки. Всичко беше при различни нотариуси, но реда един и същ.

Коментар

Аз ходих ЛИЧНО с купувача и БАНКЕРКАТА че бяха с кредит да ми внесат парите по сметка. Докато не получих СМС не излязох от клона - 10 мин макс. После при нотариуса да се подпишем....
                    Измамата става с ФАЛШИВИ ПЪЛНОМОЩНИ или пък за купувача са рисковете да не получи нищо. Документите на имота, ака нот. акт, скици, дан, оценка даваш само да ги погледнат - НИКАКВИ КОПИЯ или снимки с телефон.
                    е, ти светеше ли им в клона
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Измами има всякакви,особедно в бананови държави като БГ.Наема си юрист ,не взимат много,и си спестява всякакви такива главоболия и най-вече рискове.
                      самия нотариус е юрист
                      от самолет се вижда, че и трабант не си купувала в тоя живот
                      препоръка е

Коментар

Измами има всякакви,особедно в бананови държави като БГ.Наема си юрист ,не взимат много,и си спестява всякакви такива главоболия и най-вече рискове.

Коментар

• Брокера как ще ти гарантира, че ще си получиш парите? Те не минават през тях. Или се разбираш с нотариуса, за вписване след потвърждение на плащането, или предварително плащане. А ако е с кредит, тогава банката гарантира и си издава документ за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Как няма да си получиш парите!!! Никой нотариус няма да предвижи сделката ако лично не му потвърдите, че парите са в сметката Ви.
                            Направо сте се филмирали.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ми не е баш така що се отнася до мат'ряла. Много от хората се притесняват да продават без брокер защото вярвам знаете пълно е с мошеници а всеки ден слушаме за имотни измами, човек не знае на кого ще попадне. Аз самия в момента съм пред тази дилема дали да продавам сам или да ползвам услугите на агенция защото също си имам моите си притеснения от гореспоменатите фактори(Дори имам пусната тема във форума с въпроси но никой не ме е удостоил все още с отговор).
                              Тук в наръчника на автора на темата чета "Ползвайте услугите на юрист(Адвокат), само че ако комисионната на един брокер е 3-4 процента, то на адвоката е 20%, да там пише че имало безплатни консултации, но за без пари смятай какво ще ти свършат изобщо, плюс на мен не ми трябва някой да ми обяснява съдържанието на документи а да ми гарантира че при изповядването на сделката ще си получа парите.

Как няма да си получиш парите!!! Никой нотариус няма да предвижи сделката ако лично не му потвърдите, че парите са в сметката Ви.
                              Направо сте се филмирали.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Какви са тези глупости адвокати да вземат по 20% ахаха Нещо не сте разбрали.

И разбира се ,че брокер не ви трявба,нито при покупка,нито при продажба,а само юрист.Брокерите не са юристи.Много от тях нямат и средно образование !!!
                                Вземат вземат нагледал съм се на такива случаи.
                                Пример : Преди години след катастрофа пострадал взема обезщетение с помоща на адвокат, последния прибра 20% от обезщетението при това беше бесен че му се изплатиха по банка вместо на ръка.
                                Един познат се опита като вас да използва услугите на адокат при продажба на имот, онзи лъгал, мазал, хънкал.мънкал, някак прикоткал човека и го одра пак с 20% от стойността на сделката.
                                Не мога да сложа всички под общ знаменател и съм сигурен че има и свестни но то е като при брокерите не можеш да знаеш та дори и познат да ти е пак няма как да си сигурен.
                                Да истина е че брокерите не са юристи и е смешно като отидеш в агенция и те посрещне някой 20 годишен пубер.
                                Проблемите в тая сфера са много както вие казахте, държавата не прави нищо за да регулира сектора и даде сигурност както на бизнеса, така и на продавачите и купувачите, накратко в търговията с имоти всяка коза е за свой свой крак, абсолютна джунгла.

Коментар

Working...
                                X