IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наръчник да сключим имотна сделка без брокер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jeong Разгледай мнение
    Много от хората се притесняват да продават без брокер защото вярвам знаете пълно е с мошеници а всеки ден слушаме за имотни измами, човек не знае на кого ще попадне.
    само че ако комисионната на един брокер е 3-4 процента, то на адвоката е 20%
    Какви са тези глупости адвокати да вземат по 20% ахаха Нещо не сте разбрали.

И разбира се ,че брокер не ви трявба,нито при покупка,нито при продажба,а само юрист.Брокерите не са юристи.Много от тях нямат и средно образование !!!

Първоначално изпратено от Jeong Разгледай мнение
    Аз самия в момента съм пред тази дилема дали да продавам сам или да ползвам услугите на агенция защото също си имам моите си притеснения от гореспоменатите фактор
    Агенцията нищо няма да направи за вас.Ще дойдат да снимат, а могат и да краднат от други техни колеги снимките,ще ви задат няколко въпроса относно м2,изложение и т.н. за да си полълнат даните,после пускат автоматично десетки обяви къде ли не,слагат номер 1231248984 на вашата и това е.И ще ви вземат "скромните" 3% за едно нищо.
    При продажба абсолютно много лесно може да ги игнорирате и сам да си пуснете обява.Трябва ви само предплатена карта в началото и юрист накрая
    Last edited by danetha; 01.10.2024, 19:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
      Основният проблем е в продавачите- масово не могат една обява да си пуснат в имот.бг и да си извадят няколко документа, а и често цената им е над брокерските обяви. Та ако имаха малко акъл щяха да си спестят 5-10 хиляди комисионна+ да спестят същата комисионна на купувача. При наемите по същия начин седят нещата- масата наематели са " скъсани" ( нямат пари и елементарна финансова култура, но поръчват на брокерите да им търсят апартамент под наем срещу комисионна вместо да разцъкат за 5 минути имотните сайтове и да си намерят сами. Но за съжаление така седят нещата и работим с това което имаме
      Ми не е баш така що се отнася до мат'ряла. Много от хората се притесняват да продават без брокер защото вярвам знаете пълно е с мошеници а всеки ден слушаме за имотни измами, човек не знае на кого ще попадне. Аз самия в момента съм пред тази дилема дали да продавам сам или да ползвам услугите на агенция защото също си имам моите си притеснения от гореспоменатите фактори(Дори имам пусната тема във форума с въпроси но никой не ме е удостоил все още с отговор).
      Тук в наръчника на автора на темата чета "Ползвайте услугите на юрист(Адвокат), само че ако комисионната на един брокер е 3-4 процента, то на адвоката е 20%, да там пише че имало безплатни консултации, но за без пари смятай какво ще ти свършат изобщо, плюс на мен не ми трябва някой да ми обяснява съдържанието на документи а да ми гарантира че при изповядването на сделката ще си получа парите.

Last edited by Jeong; 01.10.2024, 19:07.

Коментар

Основният проблем е в продавачите- масово не могат една обява да си пуснат в имот.бг и да си извадят няколко документа, а и често цената им е над брокерските обява Та ако имаха малко акъл щяха да си спестят 5-10 хиляди комисионна+ да спестят същата комисионна на купувача. При наемите по същия начин седят нещата- масата наематели са " скъсани" ( нямат пари и елементарна финансова култура, но поръчват на брокерите да им търсят апартамент под наем срещу комисионна вместо да разцъкат за 5 минути имотните сайтове и да си намерят сами. Но за съжаление така седят нещата и работим с това което имаме
        Проблема не е в продавачите !
        Проблема и в тази тема казвам,е в нискокачествения матрял,които е държавата !
        Държавата няма никакви регулации в сектора !
        По Белите държави за да си брокер(пък и какъв да е) се искат много неща и не всеки може да стане такъв,докато в БГ единственото условие е да си много добър лъжец
        Тук като пример бих дал,наскоро осъдиха два брокера в Канада на година и половина затвор + 70к глоба,че са дигнали с 50к изкуствено цена на къща.....
        Къде са те,къде сме ние. И къде аджеба е проблема,смятам този пример го показва идеално.Затова и маса народ ще реве и ще се самоубива даже,когато тестето с карти в мафиотската държава рухне
        Тук едно доуточнение.Главните виновници не са брокерите.Над тях са банките и политиците.
        Last edited by danetha; 01.10.2024, 12:33.

Коментар

Основният проблем е в продавачите- масово не могат една обява да си пуснат в имот.бг и да си извадят няколко документа, а и често цената им е над брокерските обяви. Та ако имаха малко акъл щяха да си спестят 5-10 хиляди комисионна+ да спестят същата комисионна на купувача. При наемите по същия начин седят нещата- масата наематели са " скъсани" ( нямат пари и елементарна финансова култура, но поръчват на брокерите да им търсят апартамент под наем срещу комисионна вместо да разцъкат за 5 минути имотните сайтове и да си намерят сами. Но за съжаление така седят нещата и работим с това което имаме
          +1 към мнението.
          Да добавя, че има и много ФБ групи за имоти без брокери и наем на имоти без посредници.

Коментар

• Основният проблем е в продавачите- масово не могат една обява да си пуснат в имот.бг и да си извадят няколко документа, а и често цената им е над брокерските обяви. Та ако имаха малко акъл щяха да си спестят 5-10 хиляди комисионна+ да спестят същата комисионна на купувача. При наемите по същия начин седят нещата- масата наематели са " скъсани" ( нямат пари и елементарна финансова култура, но поръчват на брокерите да им търсят апартамент под наем срещу комисионна вместо да разцъкат за 5 минути имотните сайтове и да си намерят сами. Но за съжаление така седят нещата и работим с това което имаме

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Какъв е проблема да им кажеш да си слагат каквато искат комисионна. Аз по ниско от моята цена няма да го продавам. За тях цената е моята+3%
              При мен се навиха 3-4 брокера, идваха и да снимат.
              Хем ще си заслужат комисионната, хем ще си вземеш своето.
              Съгласен, това е правилния подход, всичко друго е излишно.

Коментар

• Освен цялата документална бумащина не виждам мн смисъл от тях... днешно време особено всеки се справя много добре и с тази дейнсот. Просто трябват здрави нерви и свободно време.
                I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
                  Имам 2 имота купени без брокер и един с брокер, но не на процент. Казах му, че давам определена сума без документ и това е.
                  Съгласи се. Годините бяха гладни за тях. Сега се нароиха хиляди брокита и в скоро време очаквам пак да минат на постно....
                  Сега продавам голям апартамент и съм писал - без брокер.
                  Нахални, та чак до нагли хитреци....На един му блокирам телефона, други двама се обаждат. От 3% слязоха на 1.5....Най -учтиво им споделям, че искам сам да си намеря правилните хора.
                  Една женица ми сподели... Няма да го продадеш - апартамента ти го знаем.... хубав е, ценово е в средата, но щом не даваш комисионна, влизаш в графата непродаваем - на всички клиенти, които стигат до нас се казва, че има проблем със собствеността, тежести, залози и т.н.
                  Прави са хората и те бял ляб ядат....
                  Аз не бързам....
                  За продаване и наем няма никакъв смисъл от тея! Ти ще го продадеш даже по-добре и по-бързо !
                  За купуване са налазили всичко,но както си казал,кълват на хонорар.
                  Ако купуваш от строител пак ги елиминираш.
                  Иначе за тел ти трябва предплатена карта,после хвърляш.
                  И задължително ползвайте услугите на юрист !
                  Last edited by X_Y; 20.09.2023, 10:26.

Коментар

Не е етично към купувача и не е морално в бизнеса....
                    ха ха.
                    Я ми посочи ЕДИН ЕДИНСТВЕН МОРАЛЕН БИЗНЕС. Повтарям МОРАЛЕН.
                    Докторите дето дават ХИПОКРАТОВА клетва за 10-на години откак ги направиха търговци и станаха долни търгаши на СМЪРТ
                    Last edited by bota156; 15.09.2023, 14:32.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Какъв е проблема да им кажеш да си слагат каквато искат комисионна. Аз по ниско от моята цена няма да го продавам. За тях цената е моята+3%
                      Не е етично към купувача и не е морално в бизнеса....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Защо?Както написах, стопкапарото ми беше върнато до стотинка...или ти просто така да се заяждаш за спорта
                        Ами капаро се връща двойно. И какво е това стоп капаро.Какво стопира и как държиш сделката.Явно никак.Ako ти се беше отказал дали щяха да го върнат.Даже нямаше и да го дадат на продавача.Уж си голям инвеститор а брокерастите те цакат.Толкоз ли си бос че ти требе брокераст?
                        Last edited by nradev1111; 15.09.2023, 01:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тебе те знаем че си отявлен щаран.
                          Защо?Както написах, стопкапарото ми беше върнато до стотинка...или ти просто така да се заяждаш за спорта

Коментар

Имам 2 имота купени без брокер и един с брокер, но не на процент. Казах му, че давам определена сума без документ и това е.
                            Съгласи се. Годините бяха гладни за тях. Сега се нароиха хиляди брокита и в скоро време очаквам пак да минат на постно....
                            Сега продавам голям апартамент и съм писал - без брокер.
                            Нахални, та чак до нагли хитреци....На един му блокирам телефона, други двама се обаждат. От 3% слязоха на 1.5....Най -учтиво им споделям, че искам сам да си намеря правилните хора.
                            Една женица ми сподели... Няма да го продадеш - апартамента ти го знаем.... хубав е, ценово е в средата, но щом не даваш комисионна, влизаш в графата непродаваем - на всички клиенти, които стигат до нас се казва, че има проблем със собствеността, тежести, залози и т.н.
                            Прави са хората и те бял ляб ядат....
                            Аз не бързам....
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

В обявата пишеш, че е без тежести и с чиста история, пък те нека си разправят каквото искат. Клиентите виждат и четат. Е, стига да е вярно де, че наистина имало много имоти на вторичния пазар с проблеми със собствеността

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз съм плащал стоп капаро, което няма общо със законния задатък и никакви комисиони не се начисляват. След, като продавача се отказа от сделката, брокерската фирма просто ми върна капарото в пълен размер, без никакви удръжки.
                                Тебе те знаем че си отявлен щаран.

Коментар

Working...
                                X