Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bizn...-molovete.html
Тия 60 хиляди, и те са потенциални купувачи....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Отново пълна боза. Не е незаконно да си караш хоумофиса в България. Няма никакъв проблем да превеждаш парите си от чужбина, не попълваш грешни данни в декларацията, не декларираш сметките си, не носиш наказателна отговорност.
Не си хаби брокерската главичка да отричаш че подбуждаш хората към данъчни престъпления. Никой не ти вярва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по линя на НСИ данните - през нотариусите минава повече ново строителство. То е с доста по-високи данъчни оценки от старото и се изповядва 1:1 (в повечето случаи) - оттук получаваш едно средно завишение на цените на база реализираните сделки. С ипотеките е същото - ако повече имоти са с ипотека искат не искат натискат по реалната цена да мине сделката.
Все пак не мисля, че имотите ще се вдигат при липса на инфлация, при нас не е като в щатите да дават по 2к на месец на калпак и дори мигрантите няма да спасят положението. Ако успеят да вкарат пари в икономиката и да се завъртят може би ще стане нещо. Тенденцията според мен ще си проличи към Май месец- 2 месеца след като почнат да пукат някои кредити по мораториума.
Коментар
-
из новините
По мярката „60 на 40” са подкрепени 250 хил. работни места, по мярката за хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм са платени над 29 млн. лв. и са подкрепени над 27 хил. работни места, над 2000 работодатели, обясни Борисов. По думите му „60 на 40” е до март, но финансовият ресурс за нея е осигурен до септември.
намека, че е осигурен ресурс (както обичат да казват на парите усвояващите ги) до септември дава индикация, че не е невъзможно и мярката и мораториума да бъдат удължени с още няколко месеца поне докато не се ваксинират поне 1 милион граждани.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Извън България има повече възможности и повече сигурност. Сега ще видим на изборите какво ще стане ама като гледам БСП и високи данъци са 100%. Наемите са супер изгодни в момента. Виж например това https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6aplli&f1=1
От 800 евро, сега не могат да го дадат и 550. Другия месец ще е 400. Колко труд са вложили само да го постегнат, само и само да ми го дадат за 400 евро да го осера за месец-два.
Чудя се как още има бунаци да инвестират, реално ЗАГРОБВАТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ ЧИСТА ПАРА в имотиLast edited by bota156; 24.01.2021, 19:49.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Да предположим, че само "офертните" са се вдигнали с 10 процента. Ама и НСИ дава +9,4% за 12 месеца на съществуващите жилища в София. Е, след още 12 месеца пак ще е така - още +10% офертни и +9,4% по НСИ.
аз лично не се наемам да гадая какво ще е след 12 месеца в момент, когато нищо не е наред с държавата.
мораториум, 60/40 или 80/20, мерки от сега за утре, блокаж на пътуванията, постоянен страх от 'новия щам', и тн и тн
при тези условия всичко е възможно и пазарните принципи са на трупчета.
ще поживеем ще видим.
ПП не ме интересува та не съм се ровил НСИ освен да дава % изменение спрямо предходната година - дава ли и средната цена за кв.м по градове (области) - това вече ще е интересно като данни.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да предположим, че само "офертните" са се вдигнали с 10 процента. Ама и НСИ дава +9,4% за 12 месеца на съществуващите жилища в София. Е, след още 12 месеца пак ще е така - още +10% офертни и +9,4% по НСИ.
Коментар
-
Съвсем почна да разейваш темата. Престъпник, закононарушител.. това ли ти е най-силния аргумент че го сложи първи? Българите живеещи в чужбина може да не декларират. Обаче ако си караш хоум офиса тука ти не живееш в чужбина. Трети път ти го повтарям. Знам че разбираш много добре ама се мъчиш да убедиш някой наивник от чужбина че това е масова вълна и трябва да се действа. Такава ти е работата нали броки?
Поне им го кажи силно и ясно на всички да ти знаят тезата. Идеята ти на практика е клиента ти да живее в България на хоум офис в разрез на закона с надеждата от НАП НИКОГА да не разберат какво правиш. Кажи го с твои думи за няма неразбрали. Аз само ще добавя че при голяма кешова тразакция при попълването на декларацията с грешни данни отговорността е по НК а при липса на данни за доход следва автоматична проверка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
проблемът на много продавачи е, че гледат точно същата извадка и слушат историите на брокерите - колко и какви сделки са се реализирали съвсем скоро. В резултат на това имотите се застояват, но офертите не само, че не падат при някои индивиди, а даже се индексират спряко извадката, че да не се минат да го пласират леко. Точно тези 'пазарни сили' + мораториума върху ипотеките подпират като патерица офертните цени.Last edited by BONI; 24.01.2021, 19:27.
Коментар
-
Пич, ти явно не знаеш смисъла на думата престъпник. Дори човек да е закононарушител, не е задължително престъпник. Е, ти не знаеш и че българите живеещи в чужбина няма нужда да декларират сметките си тук, нито къде се декларират сметките, нито че може да се водиш местно лице в друга държава и НИКОГА няма да разберат колко време пребиваваш тук, нито че без проблем си превеждаш от УК сметката в България, нито че може да си данъчно задължено лице ЕДНОВРЕМЕННО и на двете места и да ползваш СИДДО и да не платиш нищо тук.
Гола вода си, въздух под налягане.
Поне им го кажи силно и ясно на всички да ти знаят тезата. Идеята ти на практика е клиента ти да живее в България на хоум офис в разрез на закона с надеждата от НАП НИКОГА да не разберат какво правиш. Кажи го с твои думи за няма неразбрали. Аз само ще добавя че при голяма кешова тразакция при попълването на декларацията с грешни данни отговорността е по НК а при липса на данни за доход следва автоматична проверка.
Коментар
-
По спомен края на март каръка се хвалеше, че справката му показвала 1170 евро. Вече има почти 10 процента отгоре и то за 10 месеца.
Last edited by bertram; 24.01.2021, 19:13.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Как да ти ги покаже като не е така Ето ,как се движи днешната справка по Кавръковите критерии, по спомен предишната преди да изтрият темата беше 1263 евро
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 88783 euro
Средна цена на кв.м: 1277 euro.
Коментар
-
Значи и ти си престъпник така ли? Това беше номера на моряците и ги щракнаха масово. Така поне знаем че не си купувал имот последните 3 години . Както казва Стоичков - не си стуваше занимавката.
Гола вода си, въздух под налягане.
Коментар
Коментар