Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Докато смяташ колко точно си похарчил, трудно ще си намериш жена.
По-добре си вземи булка от Филипините или Тайланд, послушни и евтини били.
Направи 2-3 деца, че тези имоти трябва да се ползват
Ти имаш ли репродукция, пич?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз също съм харчил по тях, с резултат О.
За тези пари, някой мъже си намират половинка, говоря хипотетично, излизат 3 месеца, той черпи и плаща винаги и после стават двойка. И има харесване и привличане.
По-добре си вземи булка от Филипините или Тайланд, послушни и евтини били.
Направи 2-3 деца, че тези имоти трябва да се ползват
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За мен важат точките 3, 5 и 7. Никой не е перфектен. Колко пара съм потрошил по жени, не е истина.
Аз също съм харчил по тях, с резултат О.
За тези пари, някой мъже си намират половинка, говоря хипотетично, излизат 3 месеца, той черпи и плаща винаги и после стават двойка. И има харесване и привличане.
Коментар
-
Обикновено, има няколко характеристики на старите ергени:
1) живеят при мама;
2) стиснати, икономични, не искат да черпят девойките;
3) закостенели;
4) с лоша хигиена и неприветливи;
5) с някакъв друг проблеми;
6) нямат пари и жените не ги искат;
7) други
А има мъже, които с години търсят, но все не могат да намерят. Дори много добре тренирани мъже (в продължение на 20 г) и те имат проблеми и трудно намират.
Просто такава е реалността в БГ. Хубавото е, че при мъжът срокът на годност е по-дълъг и може да стане баща и на 45г или малко след това.
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
airbnb гилдията се напечели и сега иска да кешира богато.
друг е въпросът колко от апартаментите ще успеят да се пласират на цените, които собствениците търсят.
Коментар
-
- Там разстоянието до парка не е 500, а 50 метра (а ако си на първа линия и 10 метра)
ако за теб 500м ходене е нещо ... и 50 ще бъдат много след някоя и друга година
- От хубавата страна на парка е, директно до алеята и не ти трябва да джапаш през калта, за да стигнеш дотам
за едни е кал, а за други земя - въпрос на гледна точка
- Не те дели с парка отвратителното, шумно и мръсно кръстовище Ибсен/Козяк/Черни Връх
само докато спи градския човек не е в трафика
- Откъм чистота и тишина е абсолютно несравнимо
нека станат улиците и ще видиш, че ще е същото
- Билата ти е до входната врата
В мола има била
- Добро училище и детска градина също
за училището ще ти пиша накрая
- Има ТЕЦ
газ с твое котле е по-ефективно
- На пешеходно разстояние си и от долната част на парка, че и до НДК ако щеш
но си по-далеч от планината ... въпрос на гледна точка
- Ресторанти има по-добри около Маринелата, която ти е недалеч
виж точка 1 за ходенето, а за човек, който се притеснява, че жена му ще иде в мола не ти е фактор.
- Една метростанция до центъра по-малко
1 минута
- Молът пак ти е близо, ако се наложи да ходиш там (за мен близостта на мол е недостатък заради шума и лудницата от автомобили около него)
не ти се налага да ходиш разбрахме
- Няма тези задръствания, Козяк е готина улица, не е като да излизаш от Вадите. Съответно и с колата е по-лесно и безпроблемно.
вадите са зле ако си дивото - там все още не е ок
- Болница Лозенец (с басейна вътре и още куп екстри)
точката за ходенето
- Охраната: Около посолството районът е може би най-охраняваният и сигурен в София
провери колко обира има в района и не си плащай сот - излишни 20 кинта на месец са
- Хора и съседи с много по-висок социален статус, липса на провинциална паплач
пенсионери, които са далеч от акъла ти и ти от техния
- Самите сгради са изпипани, защото живеещите там не са случайни хора, вкл. и шефовете на строителите НИКМИ живеят там.
има сгради и сгради
- И накрая: Американецът щом е решил да си прави посолство там, значи си има своите предимства. Иначе щеше да направи посолството във
Вадите
приказката за жабата (но виж точка едно)
по отношение на училището - разликат в цената ще ти даде образованието на детето ти в сейнт джордж примерно.
не казвам, че южен парк не е по-добър квартал
казвам, че е по-важно да се насочиш към съществените неща в живота, а гледането къде живеел шефа на никми или американеца няма да те докара до нищо по-съществено от това да станеш един кисел стар ерген на който всички му пречат щото не са ТОП
просто ми е смешно човек, който вади 300К за апартамент да цепи стнката на две за други неща - говори много.
успех с Ю.П.
1) живеят при мама;
2) стиснати, икономични, не искат да черпят девойките;
3) закостенели;
4) с лоша хигиена и неприветливи;
5) с някакъв друг проблеми;
6) нямат пари и жените не ги искат;
7) други
А има мъже, които с години търсят, но все не могат да намерят. Дори много добре тренирани мъже (в продължение на 20 г) и те имат проблеми и трудно намират.
Просто такава е реалността в БГ. Хубавото е, че при мъжът срокът на годност е по-дълъг и може да стане баща и на 45г или малко след това.
Поздрави
Коментар
-
просто ми е смешно човек, който вади 300К за апартамент да цепи стнката на две за други неща - говори много.
успех с Ю.П.
А ти явно не си попадал на жена, която да те изстисква финансово. Каквито и доходи да имаш, една такава може да те докара до просешка тояга много бързо. Това с мола го казах с ирония и на шега, но във всяка глупост има и по малко истина.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение.....
- Там разстоянието до парка не е 500, а 50 метра (а ако си на първа линия и 10 метра)
ако за теб 500м ходене е нещо ... и 50 ще бъдат много след някоя и друга година
- От хубавата страна на парка е, директно до алеята и не ти трябва да джапаш през калта, за да стигнеш дотам
за едни е кал, а за други земя - въпрос на гледна точка
- Не те дели с парка отвратителното, шумно и мръсно кръстовище Ибсен/Козяк/Черни Връх
само докато спи градския човек не е в трафика
нека станат улиците и ще видиш, че ще е същото
В мола има била
за училището ще ти пиша накрая
- Има ТЕЦ
газ с твое котле е по-ефективно
но си по-далеч от планината ... въпрос на гледна точка
виж точка 1 за ходенето, а за човек, който се притеснява, че жена му ще иде в мола не ти е фактор.
1 минута
- Молът пак ти е близо, ако се наложи да ходиш там (за мен близостта на мол е недостатък заради шума и лудницата от автомобили около него)
не ти се налага да ходиш разбрахме
- Няма тези задръствания, Козяк е готина улица, не е като да излизаш от Вадите. Съответно и с колата е по-лесно и безпроблемно.
вадите са зле ако си дивото - там все още не е ок
точката за ходенето
- Охраната: Около посолството районът е може би най-охраняваният и сигурен в София
провери колко обира има в района и не си плащай сот - излишни 20 кинта на месец са
пенсионери, които са далеч от акъла ти и ти от техния
- Самите сгради са изпипани, защото живеещите там не са случайни хора, вкл. и шефовете на строителите НИКМИ живеят там.
има сгради и сгради
- И накрая: Американецът щом е решил да си прави посолство там, значи си има своите предимства. Иначе щеше да направи посолството във
Вадите
приказката за жабата (но виж точка едно)
по отношение на училището - разликат в цената ще ти даде образованието на детето ти в сейнт джордж примерно.
не казвам, че южен парк не е по-добър квартал
казвам, че е по-важно да се насочиш към съществените неща в живота, а гледането къде живеел шефа на никми или американеца няма да те докара до нищо по-съществено от това да станеш един кисел стар ерген на който всички му пречат щото не са ТОП
успех с Ю.П.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
жонка,
колкото повече те чета толкова повече се убеждавам, че ти не си за този свят (визирам софия)- ти си за Ню Иорк, Лондон или Париж
там има хора, които вадят еквивалента на 200+К кеш да си купят нещо (по тамошния стандарт милион нагоре) и нямат кола и разчитат на градския транспорт.
зоната, за която ти писах е само на 500м от кв. Южен ПАрк така наречения ..
- Има ТЕЦ
- И накрая: Американецът щом е решил да си прави посолство там, значи си има своите предимства. Иначе щеше да направи посолството във Вадите
- Покрай Американеца и общината се старае доста и улиците изглеждат прилично. Аз лично като мина парк Кошарите, в частта между парка и Хепито имам чувството, че се намирам в западноевропейска държава. Такива места в София се броят на пръстите на едната ръка.
Всичко горно си има цена и тя е около 800-1000 Евро средно на квадрат на този етап (над цената за Вадите). Дали си струва е въпрос на личен избор и предпочитания. Аз лично съм склонен да платя тази разлика, при положение, че във Вадите цените бяха от порядъка на 700 Евро, а в Южния Парк едни 1500 примерно. При сегашната комбинация 1300-2000+ обаче не се чувствам комфортно.
PS: Аз повтарям, че според мен Вадите не са лоши като локация. Никак даже. Просто там нещата са опустошени фатално, типично по български. Можеше да се вземат поуки от Ман. Ливади и да не се стига до тези абсурди. За съжаление картинката се повтаря. И все пак, ако трябваше да избрам, щях да предпочета Вадите пред Ливадите и пред всички Западни и Северени райони. Дори пред Гоце Делчев и Стрелбище например.Last edited by ejonny2376; 30.03.2021, 16:17.
Коментар
-
Недай си боже да заживее човек с някоя кака в такава близост с мол. Цената на квадратен метър ще скочи двойно.
Силвър Ситито е проект с хубава обвивка и изгнил отвътре (образно казано). Лили Иванова и тя имаше там апартамент, но изчезна яко дим. Доколкото съм чувал, инвеститорът сериозно е прецакал живущите. Някакви безумни такси за поддръжа чрез фирми на "свои хора", басейнът им си го доплащаш и то солено. Самите сгради не са никак качествени и вече почват да избиват проблемите и следствията от това. Емилиян Станев е улица, по която движението вечерно време и рано сутрин става невъзможно - освен, че стърчат кратери навсякъде, реално това е единствената що-годе нормална улица и целият квартал минава по нея. Кръстовището не е правилно регулирано, да не говорим за безразборно напаркиралите тарикати-посетители на мола. Става един автомобилен ад, нерви и чакане. Ако нямаш кола и разчиташ на метрото (до което да ходиш пеша) май е по-добрият вариант за там. Но шумът и мръсотията са навсякъде.
На ул. Вера Мутафчиева има един малък участък, където нещата са направени като хората ( и на мен ми харесва). Това са само няколко (2-3) блокчета. Проблемът с влизането и излизането обаче си остават.
Оттам нагоре Вадите са буквално скандални и според мен непригодни за нормално живеене.
колкото повече те чета толкова повече се убеждавам, че ти не си за този свят (визирам софия)- ти си за Ню Иорк, Лондон или Париж
там има хора, които вадят еквивалента на 200+К кеш да си купят нещо (по тамошния стандарт милион нагоре) и нямат кола и разчитат на градския транспорт.
зоната, за която ти писах е само на 500м от кв. Южен ПАрк така наречения ..
- 2 Харесвания
Коментар
-
вадите са си строителна площадка в момента, но има места не толкова лоши - но пак казвам много зависи от това кой какво търси
примерно - силвър сити с изложение към витоша
парка ти е зад гърба
витоша пред теб
мола е на 5 минути с хубав ресторант (последния етаж) , джиджав скъп фитнес (за такива като жонката), метро -(за манияците на тема метро)
да кажем, че силвъра им е скъп в пряка близост зад него вдигнаха не знам колко вече блокчета.
хубав етаж, изглед към витоша и за дължително поне 2 парко места
локацията не е толкова зле.
Силвър Ситито е проект с хубава обвивка и изгнил отвътре (образно казано). Лили Иванова и тя имаше там апартамент, но изчезна яко дим. Доколкото съм чувал, инвеститорът сериозно е прецакал живущите. Някакви безумни такси за поддръжа чрез фирми на "свои хора", басейнът им си го доплащаш и то солено. Самите сгради не са никак качествени и вече почват да избиват проблемите и следствията от това. Емилиян Станев е улица, по която движението вечерно време и рано сутрин става невъзможно - освен, че стърчат кратери навсякъде, реално това е единствената що-годе нормална улица и целият квартал минава по нея. Кръстовището не е правилно регулирано, да не говорим за безразборно напаркиралите тарикати-посетители на мола. Става един автомобилен ад, нерви и чакане. Ако нямаш кола и разчиташ на метрото (до което да ходиш пеша) май е по-добрият вариант за там. Но шумът и мръсотията са навсякъде.
На ул. Вера Мутафчиева има един малък участък, където нещата са направени като хората ( и на мен ми харесва). Това са само няколко (2-3) блокчета. Проблемът с влизането и излизането обаче си остават.
Оттам нагоре Вадите са буквално скандални и според мен непригодни за нормално живеене.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Аз, съм от тези които го хейтятЛошото при тези квартали е ,че им трябват поне едни 20-25 г. за да станат прилични и се получава, че трябва да чакаш до пенсия за това, а дотогава се гърчиш
Не, не ми ги хвали особено на тези цени
примерно - силвър сити с изложение към витоша
парка ти е зад гърба
витоша пред теб
мола е на 5 минути с хубав ресторант (последния етаж) , джиджав скъп фитнес (за такива като жонката), метро -(за манияците на тема метро)
да кажем, че силвъра им е скъп в пряка близост зад него вдигнаха не знам колко вече блокчета.
хубав етаж, изглед към витоша и за дължително поне 2 парко места
локацията не е толкова зле.
- 1 like
Коментар
-
А какво остава за стария сграден фонд? Като се разхождам из Иван Вазов оглеждам старите тухли - 1/3 е празно и занемарено. Натрупани боклуци по терасите, изкъртени стари олющени дограми навсякъде. Или напълно необитаеми имоти, или по някой пенсионер на преклонна възраст вътре. Кой ще живее в тези имоти?
В момента много малък процент от празните имоти са излезли на пазара. Явно собствениците чакат цените да стигнат Париж и Лондон и тогава да продават. Това няма никога да се случи - София не привлича с нищо чужденци, а младите хора от провинцията са на свършване.
Според мен след 20 години картинката ще е наистина плачевна. Мечтаните ръстове на повишителите са химера - дори краткосрочно това да се случи, в дългосрочен план реалната (не номиналната) стойност на имотите ще върви силно надолу.
Но за София не е толкова плачевно положението.
Коментар
-
Наскоро, гледах един архитект по БНТ. Той каза, че притокът на нови софиянци към София намалява доста. В дълбката провинция вече няма млади хора, които да идват към СФ, да са фактор на пазара на НИ и да са платежоспособни.
В тази връзка няма да има особен смисъл да се инвестира за наеми в СФ и не знам кой ще им купува скъпите нови строителства.
Аз съм виждал санирани блокове в Германия, тип ЕПК, и изглеждат страхотно. Същото важи и за следвоенното строителство, след ВСВ.
В момента много малък процент от празните имоти са излезли на пазара. Явно собствениците чакат цените да стигнат Париж и Лондон и тогава да продават. Това няма никога да се случи - София не привлича с нищо чужденци, а младите хора от провинцията са на свършване.
Според мен след 20 години картинката ще е наистина плачевна. Мечтаните ръстове на повишителите са химера - дори краткосрочно това да се случи, в дългосрочен план реалната (не номиналната) стойност на имотите ще върви силно надолу.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар