Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Зарежи църквата сега.Ако ти харесва ставаш църковен служител.Там повярвай ми също има много привилегии и се живее в охолство.Нека оставим църквата настрана и да не се месим в божиите дела.
Това кой колко е учил,е вече личен избор Не може всички да са еднакво учени,или талантливи.Въпроса е в това да има справедливо облагане спрямо големия доход.Като не искаш да плащаш и учиш толкова,си работиш по скромна професия с по малко стрес,отговорности и напрежение и си живееш живота,тихо и спокойно.Това което ти обвсних е ,че при прогресивния данък се заличава неравенството и се намалява,по точно,не се заличава,но се намалява,има баланс.Докато в твоя пример има само богати и само бедни.Пак казвам не може да искаш всички да са еднакво целеустремени,и да станат специалисти и висококвалифицирани,в същото време останалите да са наказани са живеят в нищета .Има си базис.За корупцията ти писах.Виновни сме си ние.Коруоцията се бори,ама не с песни и лиготии Това де извоюва,Свобода никой даром няма са ти даде Това и Апостола го е казал.Ти искаш да се скараш на Шиши и хоп от утре всичко е тип топ.Не става излизаш на улицата наравно с оня дето рови по кофите к заедно се борите срещу Шиши.
църквата се е задържала много повече от всички династии, строеве, режими в световната история и опита и е много показателен, за който може да смята.
неравенството НЕ МОЖЕ да се заличи с прогресивен данък, а напротив може да се демотивира прогресивния и работлив човек -както беше в социализма и това обрече този режим..защо да си давам зор, като еди кой си цял ден кюти на бюрото и накрая взимаме еднакви пари, еднаква отпуска, еднаква почивка, еднаква пенсия.
равенството е мечта и в главите на по-мързеливата част от населението и по-глпавата - говоря равенството на благата без значение кой колко и как се труди.
хората трябва да бъдат равни само на едно място - пред закона.
при нас няма равенство пред закона, а ти си тръгнал да правиш равенство на доходите - това обезсмисля конкуренцията, обезсмисля свободната инициатива и е инструмент в устите на популистите, с който да промиват мозъците на избирателите си, че после да са по-равни от тях.
мани тия глупости.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Аз например договарям нетна заплата и не ме касае утре колко ще бъде данъка. Независимо от размер на приспаднатите разходи за данъци, осигуровки и всичко останало(посочена е отделно сумата - тавана на осигурителния доход) е посочен нетно колко ше получиш по банков път в посочена от теб сметка. Разбира се това засега е възможно в частния сектор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
значи аз бачкам яко за 5К и ми взимат 2К и оставам с 3K, а някой дето не е учил взима 2К и плаща 200 кинта и ползва моите данъци...
няма по-справедлив данък от процента, не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
изкарал съм 5000 плащам 500
ти си изкаррал 2000 плащащ 200
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
С други думи хабер си нямаш от света и просто преписваш случайни фрагменти от вестници.
Първо вземи 10 долара у виж как се въртят в Америка,и после виж как става номера в Европа.Имаш заек в първия пример,във втория костенурка.Сравняваш заека с костенурката.Виж аз харесвам зайците,костенурките също Дори по скоро костенурките,но все оак да ги срваняваме трудно.Last edited by nkavrakov1982; 27.01.2021, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
значи аз бачкам яко за 5К и ми взимат 2К и оставам с 3K, а някой дето не е учил взима 2К и плаща 200 кинта и ползва моите данъци...
няма по-справедлив данък от процента, не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...
Това кой колко е учил,е вече личен избор Не може всички да са еднакво учени,или талантливи.Въпроса е в това да има справедливо облагане спрямо големия доход.Като не искаш да плащаш и учиш толкова,си работиш по скромна професия с по малко стрес,отговорности и напрежение и си живееш живота,тихо и спокойно.Това което ти обвсних е ,че при прогресивния данък се заличава неравенството и се намалява,по точно,не се заличава,но се намалява,има баланс.Докато в твоя пример има само богати и само бедни.Пак казвам не може да искаш всички да са еднакво целеустремени,и да станат специалисти и висококвалифицирани,в същото време останалите да са наказани са живеят в нищета .Има си базис.За корупцията ти писах.Виновни сме си ние.Коруоцията се бори,ама не с песни и лиготии Това де извоюва,Свобода никой даром няма са ти даде Това и Апостола го е казал.Ти искаш да се скараш на Шиши и хоп от утре всичко е тип топ.Не става излизаш на улицата наравно с оня дето рови по кофите к заедно се борите срещу Шиши.
Коментар
-
Мача е свирен вече.Ще видиш,че нещата ще си дойдат на място,по друга линия.Посоката вече е определена.
- 2 Харесвания
Коментар
-
То след 30,те никой не е очаквал.Всичко е почнало от нищото .Има една приказка,като спре търговията почва войната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Като отдавах преди време разни имоти, за по-желаните понякога исках да ми разкажат защо са напуснали предишните си наемодатели, телефона на поне един наемодател а при 2 и повече контакта имаха по-голям шанс за наемането и по-ниска цена, това беше моркова. За някои не беше проблем, други гледаха странно и си заминаваха. Получаваше се добър кастинг.
А и договорът ако е правилно написан с клаузи рискът ти намалява. И не на последно място като Дури - подбор на наематли и/или отдаване на компании които плащат наема на работещите си, такива ще се появят в Бг скоро, даже ги има, но лошото е че си настаняват служители в собствени сгради (или с договор с нечия сграда) и набиват повечето там.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Темата е нищена много пъти.Изкарваш 5 бона заплата плащаш данък като за доход от 5 бона.Аз изкарвам 2 бона,и си плащам моя данък спрямо моя доход.Кой какво е учил,за какво е учил,колко е учил вече е въпрос на гледна точка.В богатите държави като Швейцария хората приветстват високите данъци,защото така имат повече обществени блага.Така е .Въпроса на цивилизационно развитие.Няма да ме разбереш,защото мислиш в бг рамка.Бъди по разчупен и мисли за общото благо .После повече помощи,ако си без работа,социални надбавки да има в по големи размери и така.Сега един яде стекове със зелена салата,а до него другия рови в кофата.Не става.Нека си хапва стека,ама и другия да може да си купи пържолка,макар и по евтина.Това е нормална държава,и добър живот.
Корупцията вече е друга бира.Днеска нали видя на протеста,пак бяха смях и песни и приказки чудесни.
няма по-справедлив данък от процента един за всички = плосък не значи еднакъв като сума, а като дял от припечеленото(!), не е случайно, че църквата от как я има прибира десятък.
моя принос за обществото пак е по-висок от твоя, но не се налага да давам 2000, че шиши, домуса и сие да си ги разделят през обществени поръчки без търг...Last edited by bertram; 27.01.2021, 23:48.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...tite-se-pazari
Единственото в което се съмнявам е че няма да стане точно така, само Китай изключвам от това число. За капиталовите пазари от развиващите се и източни страни говоря, Путин има право, но рублата и турската лира са вече изпапкани допълнително.
- 1 like
Коментар
-
Единственото в което се съмнявам е че няма да стане точно така, само Китай изключвам от това число. За капиталовите пазари от развиващите се и източни страни говоря, Путин има право, но рублата и турската лира са вече изпапкани допълнително....и в адванс.Last edited by bulgarian lev; 27.01.2021, 23:31.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеНе е необходимо да правиш договори за да ги извадиш ако са некоректни платци единствено е въпрос на време месец два три и тн в зависимост от законовите промени
Но рано или късно ще ги извадиш след това ще искаш предплата съответният брой месеци и така леко по леко примката ще се стегне около некоректните
Както казах и предишният пост всяка мярка в защите на наемателите всъщност работи против тях. Накрая ще стане така без 6-месечен наем напред да не можеш да си намериш квартира
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнениеКарък контролирай си банкерите малко. Забравят за ЕПК императивите.
https://www.investor.bg/novini/130/a...-lihvi-320799/
Коментар
Коментар