Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
За по-голямо удобство съм написал в дясната колона транзакционните разходи в БГ :А 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3% Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT) Land Registry Salary 0.10% 0,01% Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
1.50% - 5% (+ 20% VAT)3% (+ 20% VAT)
3% (+ 20% VAT)
Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?
У нас предполагам повечето хора декларират приходите или най-малкото деклараторите се увеличават защото прихода от този данък расте. И разбира се е задължително да се премахне 3-месечното авансово плащане и деклариране....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Дори след данъците имаш по-добра доходност, отколкото в София. Не забравяй и 10те процента данък в България, които ми е ясно че повечето тук не декларират и не плащат, но иначе се пишат за големи инвеститори.
Сградата ще стана на 500 години и няма да е мръднала нито като устойчивост, нито като външен вид. "Новото-ново" в Гоцето не вярвам да е с максимална годност повече от 30-40 години, когато вече сградата ще е опасна за обитаване.
Аз пък разбрах, че апартът на Левчо едва ли струва повече от 150к на база Париж. И че брокерските фантасмагории край нямат.
Този имот има смисъл само ако имам едни 100-ина милиона плюс и щерката/или любовницата е очарована от ''романтичният'' афроПариж....
Освен това ''колегата'' Пешко / малии има шанс да ме земат за брокер стискайте палци !!/ каза, че тва не е най-скъпото място в града. Аз не знам кое как е там щото не съм ходил от около 20 години , но си спомням че Лувъра не беше баш в центъра....е и че немаше още тогава бял човек по улиците....
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, не ти отива да говориш наизуст.
Виж какви са транзакционните разходи във Франция: https://www.globalpropertyguide.com/...e/Buying-Guide
И колко ще плащаш за издръжка на негрите като го отдаваш: https://www.blevinsfranks.com/news/a...perty%20abroad.
По твоята логика излиза че тук е по изгодноА 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3% Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT) Land Registry Salary 0.10% 0,01% Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
1.50% - 5% (+ 20% VAT)3% (+ 20% VAT)
3% (+ 20% VAT)
Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
стига мрънка
дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
В тая кочина не виждам каква смислена кауза може да има - ако засадя дръвчета, ще ги унищожат. Да изчистя Южния Парк - на същия ден вече ще е заринат с боклуци. Какво да направя?
Коментар
-
P.S. За Paris 1 малко множко са 20к на квадрат.
Коментар
-
Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
Хората са казали - който учи/ е учил, ще сполучи! И те така.
- 1 like
Коментар
-
Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Трябва да е най-изгодното място щото сме най-голямата дупка на Вселената, тука трябва да му дават имотите с бонус 100К отгоре да се отърват, но само при гарантиран наем от минимум 1000Е месечно, иначе защо да гази лайната?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Изпреварил си ме с точните цифри :-)))
Мислиш ли Жонката че не е наясно ?! Наясно е ,но от 9 кладенеца вода носи , за да докаже колко неизгодно е в София.....Дооообреее.... ние му верваме и не знаем как е по света.... Но пък дори в София да е по-неизгодно от Париж защо пък да не купувам тук ?! Защо София трябва да е най-изгодното място за покупка ?!
Поне разбрахме с помощта на Джони , че апарта на Левчо струва вече поне 5-600К на база Париж :-))))
Сградата ще стана на 500 години и няма да е мръднала нито като устойчивост, нито като външен вид. "Новото-ново" в Гоцето не вярвам да е с максимална годност повече от 30-40 години, когато вече сградата ще е опасна за обитаване.
Аз пък разбрах, че апартът на Левчо едва ли струва повече от 150к на база Париж. И че брокерските фантасмагории край нямат.Last edited by ejonny2376; 02.06.2021, 14:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Изпреварил си ме с точните цифри :-)))
Мислиш ли Жонката че не е наясно ?! Наясно е ,но от 9 кладенеца вода носи , за да докаже колко неизгодно е в София.....Дооообреее.... ние му верваме и не знаем как е по света.... Но пък дори в София да е по-неизгодно от Париж защо пък да не купувам тук ?! Защо София трябва да е най-изгодното място за покупка ?!
Поне разбрахме с помощта на Джони , че апарта на Левчо струва вече поне 5-600К на база Париж :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
2018 г. ми е рекордна по-приходи.
На каките аз плащам сметките, имам пари за кола, но не купувам за сега. Харча си яко за всичко, каквото преценя,
Например, имам пуловер за 180 евро (и доста маркови неща) и много купувам за племеника ми, правя ремонти на нашите НИ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, не ти отива да говориш наизуст.
Виж какви са транзакционните разходи във Франция: https://www.globalpropertyguide.com/...e/Buying-Guide
И колко ще плащаш за издръжка на негрите като го отдаваш: https://www.blevinsfranks.com/news/a...perty%20abroad.
По твоята логика излиза че тук е по изгодно
Поне разбрахме с помощта на Джони , че апарта на Левчо струва вече поне 5-600К на база Париж :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.06.2021, 13:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЕто ви един стойностен имот.
https://www.green-acres.fr/en/proper..._medium=banner
Забележете следните подробности:
Seller pays the agency fees
Estimated rental value: 4000 per month
62 m² of habitable surface area
Доколкото помня, Лева искаше 330к за кофтора в дофторски паметник. Този кофтор е уж 74 квадрата, но по български, т.е. да приемем че са с еднакви площи (макар че едва ли е повече от 55). За качествата на двете сгради пък няма смисъл даже да коментираме.
Т.е. апартът до Лувъра струва 3,8 пъти повече, а носи 5,33 пъти повече наем.
Изводи:
- Имотите в София са с поне 40% по-надценени отколкото тези в Париж
- При имотите в София ви лъжат в квадратурата най-нагло
- Имотите в София са налазени от нагли брокери
Хайде сега се сетете, ако си човек с много излишен кеш (както твърдите), защо ще налееш този кеш в имот в най-бедната и корумпирана държава в ЕС, за чиято столица никой западно от Белград даже не е и чувал? Това при положение, че имаш безкрайни възможности да инвестираш в бели държави и с по-добра доходност?
Песимистът предполагам сега ще каже, че Лувърът не е достатъчно елитна локация, за да се сравнява с докторски паметник и че е Гоцето е по-добра база за сравнение. А, и че тези сгради не били нови-нови (строени от Бай Мангау с материали, бракувани от западните производители като неизползваеми).
Хубавото е , че вече си разбрал, че цените в Париж започват от 20К, иначе имота е топ отсекъде - само с малко е минал 200 години, / къде в София такава улегнала сграда/.... Асансьора в оградата се дърпа от тълпа Алжирци и затва е безшумен ... дори не се вижда, а тва че на тези 4К ще ти вземат половината като данък е само детайл.... Те са иляди детайлите де....
Въобще топ имот отсекъде !!! Ако бех на твое место щях да копирам Крети и да го купя с ипотечка на 1.5% и да прибирам по 4% от наеми без да вложа 1 лев....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЕто ви един стойностен имот.
https://www.green-acres.fr/en/proper..._medium=banner
Забележете следните подробности:
Seller pays the agency fees
Estimated rental value: 4000 per month
62 m² of habitable surface area
Доколкото помня, Лева искаше 330к за кофтора в дофторски паметник. Този кофтор е уж 74 квадрата, но по български, т.е. да приемем че са с еднакви площи (макар че едва ли е повече от 55). За качествата на двете сгради пък няма смисъл даже да коментираме.
Т.е. апартът до Лувъра струва 3,8 пъти повече, а носи 5,33 пъти повече наем.
Изводи:
- Имотите в София са с поне 40% по-надценени отколкото тези в Париж
- При имотите в София ви лъжат в квадратурата най-нагло
- Имотите в София са налазени от нагли брокери
Хайде сега се сетете, ако си човек с много излишен кеш (както твърдите), защо ще налееш този кеш в имот в най-бедната и корумпирана държава в ЕС, за чиято столица никой западно от Белград даже не е и чувал? Това при положение, че имаш безкрайни възможности да инвестираш в бели държави и с по-добра доходност?
Песимистът предполагам сега ще каже, че Лувърът не е достатъчно елитна локация, за да се сравнява с докторски паметник и че е Гоцето е по-добра база за сравнение. А, и че тези сгради не били нови-нови (строени от Бай Мангау с материали, бракувани от западните производители като неизползваеми).
По твоята логика излиза че тук е по изгодно
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар