IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Повишаването на наемите е неизбежно и е пряко свързано с повишаването на броя на наемателите и желаещите да бъдат наематели в готови жилища, където всичко им е сервирано на тепсия.
    Нека да го напиша на по-разбираем език. Хипотетично ако съм купил имот на половин цена спрямо настоящите и съм го довършил и обзавел по тогавашните цени и отдавам под наем на 5% / за по-лесно смятане/ на някогашните ми разходи и стойност на имота изглежда чудесна доходност. Но доходността трябва да се смята по настоящите цени на имотите и разходи за довършване / ремонт и обзавеждане. Само от цената доходността е спаднала на 2.5%, а за ремонта и подмяната на мебели и уреди който се налага на определено време на НОВИТЕ цени може да се окаже , че ще отидат всичките доходи от наеми за периода..... За какво ?! За да приведеш апарта в изходно положение при старта на наемоотдаването.
    Т.е. наемателя дефакто е живял безплатно през периода...., да не кажа и дори спонсорирано от наемодателя. Ако жилището му беше собствено наемателя щеяе да ги има тези разходи , за да живее в същото качество жилище.
    Логично е и си прав, че това трябва да се прекрати в даден момент и подобни тънки наемодатели да фалират....., но за момента реалността е че ги има и е безсмислено човек да се заробва с ипотечки на неизвестни лихви и балонизирани цени....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.05.2021, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Повишаването на наемите е неизбежно и е пряко свързано с повишаването на броя на наемателите и желаещите да бъдат наематели в готови жилища, където всичко им е сервирано на тепсия.
      +1 тук съм напълно съгласен с тезата ти

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Наемите са супер изгодни в момента. Мисля, че дори амортизацията не се покрива....Защо му е някой да купува жилище на тези безумни цени....
        Аз имам обяснение .
        Като вдигнах кръвно едно време и не пих 2 месеца спестих 3к лв.
        Сега доста колеги и те пестят по 1,5к и си викат що да не ги давам за хапартамент. Кат не мое за пийене, коз и 2 жрици метър.
        Иначе за "безумните" цени са виновни безумците
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

И аз се чудя за какво е цялата тази врява, плащай си рента и пей сърце.
          А някои дори и наем не плащат, само трябва да питат преди да си поканят някой вкъщи
          Е то от питане глава не боли, нали?

Коментар

Наемите са супер изгодни в момента. Мисля, че дори амортизацията не се покрива....Защо му е някой да купува жилище на тези безумни цени....

Коментар

И аз се чудя за какво е цялата тази врява, плащай си рента и пей сърце.
              А някои дори и наем не плащат, само трябва да питат преди да си поканят някой вкъщи

Коментар

Не знам дали местенето по квартири е най-удачния начин на живот след 40 годишна възраст. При такъв избор бих предпочел да живея в жилището на родителите ми. :-))

Коментар

• Първоначално изпратено от СтанчевА. Разгледай мнение
                  Вчера писах, че цените на строителните материали и по-скъпия труд оскъпяват крайния строителен продукт. Ми нормално е цените да отхвърчат с +30% нагоре. Ето например тези тапети миналата година струваха 5лв. ролката, а сега вече струват 8лв. Тапет 36130509 Мече, зайче и таралеж в светлобежово за 8,00 лв. - Дом на тапета (domnatapeta.bg) което например оскъпява почти двойно довършителните работи по една стая за отглеждане на деца например. Е как очаквате да паднат цените на имотите при това положение?

Коментар

• Вчера писах, че цените на строителните материали и по-скъпия труд оскъпяват крайния строителен продукт. Ми нормално е цените да отхвърчат с +30% нагоре. Ето например тези тапети миналата година струваха 5лв. ролката, а сега вече струват 8лв. Тапет 36130509 Мече, зайче и таралеж в светлобежово за 8,00 лв. - Дом на тапета (domnatapeta.bg) което например оскъпява почти двойно довършителните работи по една стая за отглеждане на деца например. Е как очаквате да паднат цените на имотите при това положение?

Коментар

• Ако продължите да вмъквате постоянно обиди и заядливи подмятания/обръщения в мненията си, ще получите бан.
                      Важи и за всички останали, които го правят.
                      रादोस्त

Коментар

Ми не е по половин КАД, а са 715К, скоро 1 М.... Не знаех. че и в Канада са дървени.... Мислех, че за тамошният климат трябва нещо по-стабилно....
                        там и блоковете са дървени. И като стане пожар, не гасят блока (щото нема смисъл), ами мокрят околните та да не замине целия град.
                        Last edited by X_Y; 17.05.2021, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от СтанчевА. Разгледай мнение

Мани това, ми като знам че реално инвестират в едни дървени бараки... За дървени бунгала дават по 1/2 мелеон CAD?!?!
                          Ми не е по половин КАД, а са 715К, скоро 1 М.... Не знаех. че и в Канада са дървени.... Мислех, че за тамошният климат трябва нещо по-стабилно....
                          Last edited by X_Y; 17.05.2021, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                            Всичко ще пасва 1:1
                            Ми настанявай се...имам 50 9×19, за самонастаняващи се.

Коментар

Правителството в Каталуния е обвинявано, че възприема мек подход към бездомниците, а много собственици на имоти, които откриват, че домовете им са „окупирани“, са изправени пред тежки решения. „Правната система е толкова бавна и скъпа за собствениците на имоти, че често е по-лесно да платят на бездомниците няколко хиляди евро, за да си тръгнат“, казва Стъклин.
                              Само ще заменим Барселона със София.
                              Това ви е последната надежда, ама понеже правосъдието у нас е бавно и тромаво искам да видя смелчагата който ще се настани в БГ имот след като собственика разбере за това....ако го намерят де. щото като бездомник може да е отишъл навсякъде по земята...

Коментар

Правителството в Каталуния е обвинявано, че възприема мек подход към бездомниците, а много собственици на имоти, които откриват, че домовете им са „окупирани“, са изправени пред тежки решения. „Правната система е толкова бавна и скъпа за собствениците на имоти, че често е по-лесно да платят на бездомниците няколко хиляди евро, за да си тръгнат“, казва Стъклин.

Само ще заменим Барселона със София.
                                Всичко ще пасва 1:1

Коментар

Working...
                                X