Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Различни хора, различни харесвания. Моят избор съм го направил отдавна, като дори не мисля да си сменям основното жилище в близките 20-ина години....
Коментар
-
Понякога се чудя, кое е по-зле за един град. 50% чернилки или 100% бели селяндури с произход ВР, РК и КН, които излизат нощем да си хвърлят мизериите в дерето, за да не ги видят денем съседите, че хвърлят нещо.
На мен чернилките не са ми пречили по никакъв начин, докато съм живял там. От българските селяндури обаче си патя ежедневно.
И все пак, за шест стотака ойро препоръчвам това пред каквито и да било хапартаменти :
Castle (green-acres.fr)
цената на квадратя е като у София, само че с бонус - 20 декара земя.Last edited by Пешко К.; 02.06.2021, 14:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Казах, че за този квартал - Paris 1 arrondi - 20к на квадрат са много.
То центъра на Париж е странно понятие - читавите (и скъпи ) квартали не са баш там.
Иначе в цяла Европа няма бели по улиците - това е най-големия плюс на София, имигрантите бягат от тук.
На мен чернилките не са ми пречили по никакъв начин, докато съм живял там. От българските селяндури обаче си патя ежедневно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Прочети пак за данъците от линка на Ялокин и ела пак.... Не е само прогресивното облагане на доходите....
Този имот има смисъл само ако имам едни 100-ина милиона плюс и щерката/или любовницата е очарована от ''романтичният'' афроПариж....
Освен това ''колегата'' Пешко / малии има шанс да ме земат за брокер стискайте палци !!/ каза, че тва не е най-скъпото място в града. Аз не знам кое как е там щото не съм ходил от около 20 години , но си спомням че Лувъра не беше баш в центъра....е и че немаше още тогава бял човек по улиците....
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...gn6&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Освен това ''колегата'' Пешко / малии има шанс да ме земат за брокер стискайте палци !!/ каза, че тва не е най-скъпото място в града. ...
То центъра на Париж е странно понятие - читавите (и скъпи ) квартали не са баш там.
Иначе в цяла Европа няма бели по улиците - това е най-големия плюс на София, имигрантите бягат от тук.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Примерна кауза? Да купя апартамент и да подпомогна бедните брокерки?
В тая кочина не виждам каква смислена кауза може да има - ако засадя дръвчета, ще ги унищожат. Да изчистя Южния Парк - на същия ден вече ще е заринат с боклуци. Какво да направя?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
За по-голямо удобство съм написал в дясната колона транзакционните разходи в БГ :А 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3% Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT) Land Registry Salary 0.10% 0,01% Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
1.50% - 5% (+ 20% VAT)3% (+ 20% VAT)
3% (+ 20% VAT)
Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?
У нас предполагам повечето хора декларират приходите или най-малкото деклараторите се увеличават защото прихода от този данък расте. И разбира се е задължително да се премахне 3-месечното авансово плащане и деклариране....
Коментар
-
Дори след данъците имаш по-добра доходност, отколкото в София. Не забравяй и 10те процента данък в България, които ми е ясно че повечето тук не декларират и не плащат, но иначе се пишат за големи инвеститори.
Сградата ще стана на 500 години и няма да е мръднала нито като устойчивост, нито като външен вид. "Новото-ново" в Гоцето не вярвам да е с максимална годност повече от 30-40 години, когато вече сградата ще е опасна за обитаване.
Аз пък разбрах, че апартът на Левчо едва ли струва повече от 150к на база Париж. И че брокерските фантасмагории край нямат.
Този имот има смисъл само ако имам едни 100-ина милиона плюс и щерката/или любовницата е очарована от ''романтичният'' афроПариж....
Освен това ''колегата'' Пешко / малии има шанс да ме земат за брокер стискайте палци !!/ каза, че тва не е най-скъпото място в града. Аз не знам кое как е там щото не съм ходил от около 20 години , но си спомням че Лувъра не беше баш в центъра....е и че немаше още тогава бял човек по улиците....
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, не ти отива да говориш наизуст.
Виж какви са транзакционните разходи във Франция: https://www.globalpropertyguide.com/...e/Buying-Guide
И колко ще плащаш за издръжка на негрите като го отдаваш: https://www.blevinsfranks.com/news/a...perty%20abroad.
По твоята логика излиза че тук е по изгодноА 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3% Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT) Land Registry Salary 0.10% 0,01% Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
1.50% - 5% (+ 20% VAT)3% (+ 20% VAT)
3% (+ 20% VAT)
Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
стига мрънка
дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
В тая кочина не виждам каква смислена кауза може да има - ако засадя дръвчета, ще ги унищожат. Да изчистя Южния Парк - на същия ден вече ще е заринат с боклуци. Какво да направя?
Коментар
-
P.S. За Paris 1 малко множко са 20к на квадрат.
Коментар
-
Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
Хората са казали - който учи/ е учил, ще сполучи! И те така.
- 1 like
Коментар
-
Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Трябва да е най-изгодното място щото сме най-голямата дупка на Вселената, тука трябва да му дават имотите с бонус 100К отгоре да се отърват, но само при гарантиран наем от минимум 1000Е месечно, иначе защо да гази лайната?
- 1 like
Коментар
Коментар