Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
Това е така , но ти си мъж и разсъждаваш логически .
Жените не мислят по този начин, емоцията е водеща при тях .
И понеже повечето мъже са послушковци стигаме до Вариант 2.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от seeker33 Разгледай мнениеВ Младост 4 наемите на двустайните вече започват от 400лв. В скоро време ичаквам да видя и 300лв.
А ако има пазарлък , отчаян собственик може да плонжира и повече.
Кога ли ще въведат данък от 3% за второ жилище като в Англия.
Проста сметка:
Покупка на този апартамент:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...w6d&f1=1&fe7=1
Цена 115.000 Евро, няма нужа от ремонти, Обща сума с таксите (6,5%) 122.475. Собствени средства 20.000 Евро. Кредит с 3,5% лихва за 30 години. Месечна вноска 900 лева, отделно данък сгради, такса смет и подобни, които не ги броя.
Ето ви апартамент със сходна големина и качества:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xd8&f1=1&fe7=1
Наем 700 лева.
700 лева наем на месец, срещу 900 лева месечна вноска (от които 600 лева лихви, равносилни на наем) + данъци + 20000 Евро кеш + 30 години заробване към банката
И тук говорим за нисък клас имот с цена 1200 Евро на квадрат. Какво да кажем тогава за набалончените имоти с цени над 2000 Евро?
Искам брокерите тук да дават конкретни примерни с цифри като горния и да ми обяснят защо кредитът си струва повече от наема. Искам конкретни сметки и числа, не лакърдисване.
Съвсем скоро ще достигнем ситуацията, при която лихвената част от месечната вноска ще бъде повече, отколкото месечния наем.Last edited by ejonny2376; 21.04.2021, 14:19.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Вариант 1: Плащаш месечен наем от 1000 лева и имаш пълна свобода на действие (да се местиш където искаш и когато искаш), без финансови рискове.
Вариант 2: Плащаш 30к евро кеш (които вече трябва да си ги спестил), 1000 лева вноска (от които 2/3 лихви), поемаш риска да останеш на улицата с огромен дълг и се надяваш след 35 години евентуално да имаш собствена панелка в Люлин, която е възможно физически да не съществува дотогава, като за тези 35 години се обвързващ с този имот и не можеш да мръднеш от него.
Обясни ми кой разумен човек би направил глупостта да предпочете Вариант 2!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Вариант 1: Плащаш месечен наем от 1000 лева и имаш пълна свобода на действие (да се местиш където искаш и когато искаш), без финансови рискове.
Вариант 2: Плащаш 30к евро кеш (които вече трябва да си ги спестил), 1000 лева вноска (от които 2/3 лихви), поемаш риска да останеш на улицата с огромен дълг и се надяваш след 35 години евентуално да имаш собствена панелка в Люлин, която е възможно физически да не съществува дотогава, като за тези 35 години се обвързващ с този имот и не можеш да мръднеш от него.
Това е така , но ти си мъж и разсъждаваш логически .
Жените не мислят по този начин, емоцията е водеща при тях .
И понеже повечето мъже са послушковци стигаме до Вариант 2.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениемомци неперонци
кой е клиентът , когато отдаваМЕ нещо под наем ние или наемателят
кой е клиентът, когато продаваме нещо ние или купувачът
А ако има пазарлък , отчаян собственик може да плонжира и повече.
Кога ли ще въведат данък от 3% за второ жилище като в Англия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Тук няма да се съглася с теб. За мен перфектният наемател е "само за малко, докато спести за жилище". Плаща си като поп, има финансови резерви, не смее да мръдне за да не му поскъпне наема. Трупа десетина хиляди годишно в сметката (ако има късмет), а мечтаното жилище поскъпва почти с толкова. И така 10 години, докато се усети че гони хоризонта и е по-добре да изплаща собствено. Някои се усещат след 40-така даже.
- 1 like
Коментар
-
Нещата с брокерите в БГ са пълна скръб- една обява не могат да пуснат като хората с достатъчно снимки, разходи, доходност от имота и т.н. както е в белите страни. Взимат се не 3 процента а 6( 3 от продавача и 3 от купувача) и брокито ги представлява и двамата, нищо че имат съвсем различни интереси- продавача иска да продаде скъпо а купувача да купи евтино...... За наемите да не отварям дума- водят ти примерно елитни наематели " адвокати" , които всъщност са 20 годишни пропадняци....Last edited by X_Y; 21.04.2021, 13:00.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Евго, тогава нямаше хубави отношения не се лъжи ! Имаше страх и лицемерие !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Яката работа ... инвестираш в имоти на немски цени, нагъваш 30 години кайма "Народен", лютеница "Клевър" и хляб "ФФ вкус" (за да ти стигнат 600 лв. за 4 души на месец) и накрая "Ееееех, перонци, вече и за Радомир няма да се класирате, какво им е на 2000-те хиляди евро за квадрат в Овча купел?!?".
Аз лично не инвестирам в недвижими имоти, защото доходността е твърде ниска за мен. Ако нямах собствен апартамент, щях да живея под наем, но не бих си купил такъв отново.
Коментар
-
3500-4000 ккал ги докарвам, не съм слон, но се въртя около 100 кг и "тренирам" ежедневно все още. Сериозните спортисти ядат поне два пъти повече от описаното. И това е храна от магазина, нищо в нея не е висок клас, там разходите стават съвсем други, нито скъпо телешко ям, нито сьомга, нито пилешко от 30 лв килограма. Забележи, че за другите 3 члена от семейството давам доста по-скромни разходи, защото ако жена ти излезе претенциозна 50те лв дневно лесно стават 100.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Брокитата продължавате да не разбирате защо хората имащи пари не ги дават за ту'ли. Аз проблем да дам 1к или дори 2к лева за апартамент нямам - просто НЕ ИСКАМ, защото в софия НЯМА жилище което да струва толкова на фона на лайната, пияниците и олигофрените за съседи. Продължавай да правиш сметка на чуждите пари като циганче пред баничарница
НЕ СИ СТРУВА БОКЛУКА построен насред калта и мръсотията на София.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар