Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Това как ти се струва?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xkg&f1=5&fe7=1
Обясни ми как подобен имот стои толкова дълго на пазара, а разни калпави двустайки в Гоцето с по 10 кв.м. спални се разграбват още на изкоп и на по-висока цена от това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
'разграбването на зелено' за разлика от цитираната от теб обвява не изисква 'изваждане' на половин милион лева кеш накуп.
при така нареченото разграбване има една сериозна група хора, които спекулират без да имат цялата сум за жилищата,които са разграбили.
скачат на мега ултра зелено и после търсят изхода с напредването на обекта с един приличен процент горница.
с напредването на обекта банките са по-склонни да отпускат кредити (х'уави кредити) на канарите и колелото се завърта.
Аз пък имам един познат, продава дрехи в центъра на София в негов магазин и допълнително заработва като брокер на НИ.
Владее брокерската терминология доста добре (дори повече от някои пишещи тук). И ми каза, че е купил апартаменти с кредити в СФ и ги пуска под наем. Комбинативен е и има топки този мъж. С парите е добре, то това личи външно.
- 1 like
Коментар
-
Това как ти се струва?
Обясни ми как подобен имот стои толкова дълго на пазара, а разни калпави двустайки в Гоцето с по 10 кв.м. спални се разграбват още на изкоп и на по-висока цена от това?. Ко не стигат парите ще основеш нова държава кат хан аспарух или па шеф на кралството ....
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
мисли бе 13TYPANDROL
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това как ти се струва?
Обясни ми как подобен имот стои толкова дълго на пазара, а разни калпави двустайки в Гоцето с по 10 кв.м. спални се разграбват още на изкоп и на по-висока цена от това?
при така нареченото разграбване има една сериозна група хора, които спекулират без да имат цялата сум за жилищата,които са разграбили.
скачат на мега ултра зелено и после търсят изхода с напредването на обекта с един приличен процент горница.
с напредването на обекта банките са по-склонни да отпускат кредити (х'уави кредити) на канарите и колелото се завърта.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Писах по-рано, че допускам че златото не е лош вариант в настоящата ситуация / когато всичко останало е в небето/, но принципно не е ок. В исторически план златото е греда и е далеч от имотите и акциите като представяне.... При това то е със затихващи функции и е заместено от койни например , които правят почти същият ефект, без разходите и рисковете / например какво ти гарантира че златото дето си купил е злато отвътре ?/
За мен лично не е опция... А сравнението с имотите не е добро, защото имотите не се купуват да се продадат някога, а да се живее в тях и съответно носят доход или спестяват разход. Сега представи си ситуацията, че 30 години си кътал злато и като отидеш да го продадеш се окаже че е позлатено олово, а онзи от който си го купил преди 30 години го няма :-)
Ми не знам за обявата какво да кажа.... За мен е шокираща цифра / отрязал парното да пести и иска 2600 евро/ , довършен е евтино = по-добре да не го беше пипал и купувача сам да си го ремонтира....Но сега ако е шок скоро това ще е нормалното на пазара защото Гошовци много и никой не е на зор....
ПП Може да си забравил но още миналата година имаше панелки в Гоцето и Стрелбище в подобен вид по 2000 евро квадрата....
- 1 like
Коментар
-
Хубавото при златото е, че си има цена на световните пазари и знаеш едно наполеонче точно колко струва. Има някакъв марж, има и разходи за съхранение, но поне нещата могат да се планират.
Впрочем при имотите маржът не е по-малък - един сейф не струва повече от разходите, данъците и поддръжката на имота, а комисионните и таксите по прехвърляне надминават в пъти маржовете при златото.
Как мога да преценя кой апартамент струва 2500, кой струва 2000 и кой само 1000 на квадрат, след като всеки самозабравил се чичак слага по 50% надценка на неговия имот, защото и Гошо от съседния вход бил сложил толкова?
Ето ти нещо на твоята любима улица. Тази цена как може да бъде взета насериозно? Все едно да поискам за наполеончето 1000 вместо за 600 лева.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...cu8&f1=1&fe7=1
За мен лично не е опция... А сравнението с имотите не е добро, защото имотите не се купуват да се продадат някога, а да се живее в тях и съответно носят доход или спестяват разход. Сега представи си ситуацията, че 30 години си кътал злато и като отидеш да го продадеш се окаже че е позлатено олово, а онзи от който си го купил преди 30 години го няма :-)
Ми не знам за обявата какво да кажа.... За мен е шокираща цифра / отрязал парното да пести и иска 2600 евро/ , довършен е евтино = по-добре да не го беше пипал и купувача сам да си го ремонтира....Но сега ако е шок скоро това ще е нормалното на пазара защото Гошовци много и никой не е на зор....
ПП Може да си забравил но още миналата година имаше панелки в Гоцето и Стрелбище в подобен вид по 2000 евро квадрата....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2021, 12:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ботич, ми не са малко пари, които са подложени на риск ... Някои хора ги изкарват за цял живот....Защо трябва да се предам и подаря на инфлацията ?!
Нещата се подреждат в световен план все по-ясно - средната класа бива размазана и принизявана до нивото на тези с базов доход. Виж само по рипортите колко процента данък плащат големите корпорации/..../ между 3 и 6% обикновено/ и го напасни на фона на обикновен човек....
Впрочем при имотите маржът не е по-малък - един сейф не струва повече от разходите, данъците и поддръжката на имота, а комисионните и таксите по прехвърляне надминават в пъти маржовете при златото.
Как мога да преценя кой апартамент струва 2500, кой струва 2000 и кой само 1000 на квадрат, след като всеки самозабравил се чичак слага по 50% надценка на неговия имот, защото и Гошо от съседния вход бил сложил толкова?
Ето ти нещо на твоята любима улица. Тази цена как може да бъде взета насериозно? Все едно да поискам за наполеончето 1000 вместо за 600 лева.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...cu8&f1=1&fe7=1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Pesimist4o - мислиш ли че още един кофтор ще ти спаси парите (то па и мноо пари). Всички вече усещаме новия световен ред и как ни кроят шапката. Каквото и да правим все ще сме от страната на булката. Отнасяме и ще отнасяме още много бой и ебан. Дори и да се промъкнеш в началото, после ще те посекат през кръста дирекно (конфискация, невъзможност да ползваш). От 20 години "запада" иска да нямаме нищо, работят си ни по план, че им се получава повече от добре и сега дойде/идва времето на личната собственост, че държавната вече я откраднаха
Нещата се подреждат в световен план все по-ясно - средната класа бива размазана и принизявана до нивото на тези с базов доход. Виж само по рипортите колко процента данък плащат големите корпорации/..../ между 3 и 6% обикновено/ и го напасни на фона на обикновен човек....
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
В другата тема си личи какво е работило за теб - уплашен от случките с баща ти си се превърнал в охлюв, заврян в черупката си цял живот при най-малкия шум навън.
И правя разлика между риск и глупост / твоето местене в Германия/....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2021, 11:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Pesimist4o - мислиш ли че още един кофтор ще ти спаси парите (то па и мноо пари). Всички вече усещаме новия световен ред и как ни кроят шапката. Каквото и да правим все ще сме от страната на булката. Отнасяме и ще отнасяме още много бой и ебан. Дори и да се промъкнеш в началото, после ще те посекат през кръста дирекно (конфискация, невъзможност да ползваш). От 20 години "запада" иска да нямаме нищо, работят си ни по план, че им се получава повече от добре и сега дойде/идва времето на личната собственост, че държавната вече я откраднаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
подценени са парите, кешовицата ...... ще стане кешовица- царица, това което идва не изглежда като онова от средата на 90 те години
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнениеhttps://www.tiktok.com/@yanageorgiev...80933182082309
Наглото броки как се ухилило. Ценяло си било труда. На палатка ще живея но пари на броки няма да дам.
Аз разбирам, че "като няма риба и рака е риба", но това е прекаленоLast edited by yalokin; 25.05.2021, 10:05.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар