Ето нещо полезно от мен https://money.bg/property/po-kakvo-s...aign=incontent
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Тука са предимно с наследствени жилища. Ама не в София. И им е тъжно че цените изостават или никакви ги нема - зависи от населеното място. Аз затова им казвам жилищата в Бг са евтини. Проблем не е никакъв да си закупиш.
успя ли да купиш морски имот?
Поздрави
Коментар
-
Тука са предимно с наследствени жилища. Ама не в София. И им е тъжно че цените изостават или никакви ги нема - зависи от населеното място. Аз затова им казвам жилищата в Бг са евтини. Проблем не е никакъв да си закупиш.
А това че в България все още е възможно да купиш нещо им го разправям от години ама не им увира главата. Идват времена дето нищо няма да е възможно да купиш
Тия дни си говорих с един познат в УК и ми разправя - Преди няколко години къщите в крайните квартали на Лондон бяха по 200к паунда даваш 20к начална и банката ти отпуска още 180к и купуваш
Сега къщите са от 400к нагоре даваш 40к ама банката пак ти дава около 200к и ти реално нищо не можеш да купиш освен някой мизерн апарт
Та това ги чака и нашите понижители - Хем парите вече не им стигат хем банките няма и да им отпуснат колкото им трябваLast edited by X_Y; 01.09.2021, 10:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheWitcher Разгледай мнение
Само дето не е влак ,а такси. Ако имаш достатъчно зелено може да го спреш където и когато си искаш. Е да, ако искаме да е в столицата и го дебнем хем да е изгодно, хем качествено е малко като неделния селски влак. Я мине, я не.
Аз се оглеждам активно вече иначе, ще хващам каквото има. Средната цена в централните райони в София не е мръднала (в желаната посока), от чакане смисъл няма. Само ако чакаш някое наследство може би..Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеЧакай сега ти пропускаш че те всичките играчори продадоха акциите си миналата година Февруари точно преди срива и после всичките купиха дабъл на дъното Март
Тия 20% дето скочиха имотите за това време са капка в морето в сравнение със стотиците проценти дето скочиха акциите - не можеш да си представиш колко десетки левове направиха на борсите. Като видяха че освен цените и наемите отлепиха и съвсем им умре коня.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Чакай сега ти пропускаш че те всичките играчори продадоха акциите си миналата година Февруари точно преди срива и после всичките купиха дабъл на дъното Март
Тия 20% дето скочиха имотите за това време са капка в морето в сравнение със стотиците проценти дето скочиха акциите - не можеш да си представиш колко десетки левове направиха на борсите
Last edited by X_Y; 31.08.2021, 22:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеНие изкупихме всичко. Но не си изпуснал влака с много. Замина само преди 15 минути.
Аз се оглеждам активно вече иначе, ще хващам каквото има. Средната цена в централните райони в София не е мръднала (в желаната посока), от чакане смисъл няма. Само ако чакаш някое наследство може би..
Коментар
-
Мале от повече от година не съм поствал, а тук дискусията се вихри с пълна пара. И какво става сега? Май болестта не дава желания ефект що се отнася до понижаването на цените? Това доказва ,че най-подходящият момент за инвестиция в недвижим имот е сегашния. Колкото по-скоро се хванеш на хорото толкова по-добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеАбе на някой с много акаунти да не са му спрели нета та е такава тишина в темата
По надолу Радев му е отговорил за новината от 24 часа .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sahib31 Разгледай мнение
ПП. Е толкоз рано с мастиката не бива бе колега.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Премисли тази стратегия, аз се отказах от нея преди две десетилетия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Точно така. Насочвам се и аз към кофти квартали с проучване на нагласи и пазар за наеми. Лошото е че променяш таргет наематели и това си има своите рискове.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
По принцип си прав за доходността и риска но в конкретният случай по висок риск е доста относително
Купуваш подценен имот който е в София да на гадна локация е обаче все пак е в София, а на топ локация подценен няма шанс да купиш даже плащаш екстра
При една криза си по конкурентен защото можеш да намалиш наема, а в криза се търсят евтини наеми и няма да ти седи празен
Рисково щеше да е ако купуваш извън София и може при една криза ако решиш на зор да продаваш да не можеш да продадеш, но във София винаги ще можеш да продадеш ако ти се налага.
ПП. Няма ли позвънявания за огледи ?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар