Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
може би си прав......а готов ли си да изкараш камара пари и да заложиш на фич мич и срещу реалните оценки на спекулантите?щот аз моа да ти кажа как се им смъкнеш и долните гащи.....ако фич са прави,а те ггрешни.....
бате аско е хитър петър и веднага ти издаждам една хитрина от торбата с хитрините;
купуваш бг дълг и го използваш за колатерал да шортиш грийк дълг..... позицияата е близо нулев инвестмът,парите които затваряш са само марджин рикуаярмънт за движението в лихвените бази.
и спокойно можеш да си докараш 10 пъти реален левъридж......
на туй деривативче му викат интерестрейт суап......не бой се,не е компексен...а е линеен.
аре са да сметаме;
та при 1.5 % по голям риск примиум в бгетовицата....на година тоя дериватив ще ти носи 15% доходност.....не е зле...
ама ако излезнеш ти прав защото ФИЧ ТАКА СА ТИ КАЗАЛИ......и риска бг падне и се изравни с гръцкия...при десет годишен бонд файс вальото на бг бонда ша литне в небесата и 150% печалба моа да чукнеш......не е зле....
ама айде са да видиме колко процента да си загубил,откогато реалността отговаряше на твърденията на фич,че бгетовицата е по безрискова от гърциа.......не ми се търси и смята,......ама ако в последните 2 години ако си слушал фич......такива като мен да са ти смъкнали и долните гащи.....
Коментар