Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Учереденото право на строеж не ти дава собственост върху земята
Това за наследниците не го разбрах в БГ е безсрочно освен ако не е изрично посочено друго в договора
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BC%D0%B0%D0%BD
Малко грамотност на рулетката бавно развита от УНСС/Карл Маркс/ не е излишнаLast edited by 13ADROL; 20.07.2021, 23:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Никакви недостатъци няма. Собственикът на земята не може да ти навреди по никакъв начин. Мисля (без да съм сигурен), че върху земята се начислява данък само ако е общинска, т.е. при частен собственик не дължиш дори данък.
Даже чух(без да съм сигурен), че ако е частна земята ти плащат за привилегията да притежаваш жилище върху нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеМного учители по география се събраха в тая тема. Време е завършилите социална педагогика да се намесят.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BC%D0%B0%D0%BD
Малко грамотност не е излишнаLast edited by 13ADROL; 20.07.2021, 23:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Да, това е точно учреденото право на строеж...сградата е от 1995г. и в близките до 2095г. докато стяга бетона, няма да се налага на наследниците да вземат съдбоносни решения в техен ущърб.
Препратка защо недвижимостите винаги се обявяват в hard currency, за недоучилите кадри на УНСС / Карл Маркс/хахаха
Това за наследниците не го разбрах в БГ е безсрочно освен ако не е изрично посочено друго в договора
Коментар
-
Притежаването на идеални части от земята не ти дава право да паркираш автомобил, но поне ти гарантира че на тази земя няма да изникне нещо без твое разрешение
Относно земята има собственост в/у нея, право на строеж и право на ползване. Не споря за случайте в Кралството, защото там не знам как е.
Коментар
-
Притежаването на идеални части от земята не ти дава право да паркираш автомобил, но поне ти гарантира че на тази земя няма да изникне нещо без твое разрешение
Препратка защо недвижимостите винаги се обявяват в hard currency, за недоучилите кадри на УНСС / Карл Маркс/хахаха
- 1 like
Коментар
-
Шегувам се, ясно ми е, че нямам право на идеални части от земята. За мен е достатъчно, че имам част от правото на строеж. Плановете ми са покупка на гараж в района, когато се сбъднат мечтите на понижителите..не си правя илюзии, след като всеки втори който ходи под балкона ми по тротоара не говори български...идеален център. В София си имам имоти с половин дка земя, и то на границите на зелена зона, така, че в синята на Бургас преглътнах, че няма да притежавам земя, но ще притежавам нощувки + поне два вида търговия, която за пенционер е доволно доходна
Коментар
-
Ако нямаш документ за ползване на паркоместата хич не ги брой за твои
Собственика на земята е дължен да ти предостави достъп до имота но не е длъжен да ти предостави паркоместа в двора
Днеска имаш изглед към Витоша утре никой не ти гарантира че пред прозореца няма да ти изникне друга кооперация в същият парцел
Самият факт че не ти продават и идеални части от земята трябва да ти свети лампичка и да си провериш нещата по обстойно
Коментар
-
Никакви недостатъци няма. Собственикът на земята не може да ти навреди по никакъв начин. Мисля (без да съм сигурен), че върху земята се начислява данък само ако е общинска, т.е. при частен собственик не дължиш дори данък.
- 1 like
Коментар
-
Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка
Коментар
-
Интересното при моя случай, че собствениците на земята, които са уредили суперфицията са арменци....дано не е и Берти там да ме напъди от паркоместата, владение на четирима
Собственика на земята е дължен да ти предостави достъп до имота но не е длъжен да ти предостави паркоместа в двора
Днеска имаш изглед към Витоша утре никой не ти гарантира че пред прозореца няма да ти изникне друга кооперация в същият парцел
Самият факт че не ти продават и идеални части от земята трябва да ти свети лампичка и да си провериш нещата по обстойно
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеНе се намесвам в спора, явно е на тема къде е по изгодно да се купува..аз никога не съм бил в такава дилема, но е интересно какви са скритите недостатъци при наличие на лендлордове. Аз купих през април, без земя но с право на строеж.
Коментар
Коментар