If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мибова аз не се заяждам.Ти помниш какво писах за пазара на ток и енергийната борса.Сега предполагам на никого не е до смях.Омръзна ми да ти повтарям че не се заяждам а съм реалист.Всички знаят с какво се слави Амстердам полови извращения и дрога..
Какви полови? В секса между двата пола няма извращения. Всичко е позволено.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да , ама при нас започва спада. Т.е. е започнал вече, а ако не е то е по инерция колкото да се изкачи билото и после мажем ските....
Средната цена на новопостроен апартамент с площ от 60 кв. м е 341 хил. евро, или 5686 евро на кв. м, показа изследване на Deloitte от юли. За сравнение, апартамент със същите размери в Берлин струва 372 хил. евро, а в Париж – 775 хил. евро.
Красноречиви цифри за сравнителните анализатори. Скоро ще плащат по 2 и в Амстердам, и в София.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Напротив, топлинната мощност е поне 12кВ, което стига за прилично изолирана къща 150 кв.м.
Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.
Аз лятос с със 5 вата топля къща и два апартамента.
М...та ви...м...на нагушихте се с милиард от цените,а ние да гладуваме.Скоро ще дойдем със сопите и кожите ви ще бъдат опънат на АЕЦА.
Мръсни кръвопийци,това са народни пари,нашите пари Ш...и б...ци
Хи хи хи хих ша ма умориш от смях бе мушморок...Ние сме виновни че идиотите в Брюксел не знаят какво правят...Затова училищата тип УНСС трябва да бъдат обявени за чума и да се затворят...Кога сколаса да удариш три ракии и почна да вдигаш революции.Верно че ни вземат част от париците ама и за нас има....и вместо да идвате със сопите елате с подмити опашки че без нас сте умрели...А ззбравих има програмисти те са ше оправя нещата щото тама се влиза с най висок бал....Хи хи хих их
Че кво е виновен АЕЦ-а? брюкселските зелки въведоха спот пазар за да могат да крадат здраво
Брюкселските зелки са друга тема,там е нужен ешафод и гилотината директно.
Моментно да се оправим е да се спре износа веднагга с Народно събрание и печалбите да се налеят в субсидии .Ние сме енергийно независими,Мариците да не спират...м.та им на зелени ...б...ци...това е посоката ....иначе кръв по площадите...
М...та ви...м...на нагушихте се с милиард от цените,а ние да гладуваме.Скоро ще дойдем със сопите и кожите ви ще бъдат опънат на АЕЦА.
Че кво е виновен АЕЦ-а? брюкселските зелки въведоха спот пазар за да могат да крадат здраво
прекалено оптимистично гледаш като разхода на колите по книжка ( по нанадолнище и с попътен вятър)
реално е по-ниско КПД, но пак е много по-добре от старите технологии
около 5кв харчи помпата (в студеното време) при неперфектна дограма и това ,че под мен още не се е нанесъл съседа (на тавана имам мин.вата)
Да, така е, защото все пак е въздух-вода и зависи от външната температура. Но реално погледнато, дните със температура под -5 са не повече от 20-30 на година, а под -10, не повече от седмица за цялата зима при нашия климат. За разхода гледаш усреднени данни и сметката излиза доста добре, по-добре от на газ със сигурност.
Напротив, топлинната мощност е поне 12кВ, което стига за прилично изолирана къща 150 кв.м.
Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.
прекалено оптимистично гледаш като разхода на колите по книжка ( по нанадолнище и с попътен вятър)
реално е по-ниско КПД, но пак е много по-добре от старите технологии
около 5кв харчи помпата (в студеното време) при неперфектна дограма и това ,че под мен още не се е нанесъл съседа (на тавана имам мин.вата)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Няма нужда от трифазен. Тази термопомпа не е повече от 3кВ електрическа мощност.
имах предвид, че ако сложа котле от ония обикновените (проточните),което да отдава същата топлинна мощност ще трябва трифазен, а сметката ще е доста над 1000 кинта през студените месеци
Термопомпата (моята) дърпа макс 5-6 киловата по памет пиша, че беше преди 11г като я слагах и се занимавах
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Бай Пеше, всъщност има програма и в момента за намаляване/забрана на отоплението на твърдо гориво. Тва въглищата ного мърсят, а дРъвата са еко меко и няма как да ги гориш. Ако не греша на Запад и сега е забранено използването на твърди горива за отопление.
Отоплението по селата ще става направо невъзможно. Виж в София може би скъпо, но поне ще го има.
На Запад ако искат скоро може да забранят и срането...Аз си имам бранище и дръвца и ми дреме на самолетоносача На студено няма да стоя...Ако така продължават ЕС е пътник.Или мирясват или излизаме и няма да сме само ние...Вече тотално изперкаха и загубиха всякаква връзка с кораба майка...Няма сила която да ме принуди да стоя на студено.Ако некой ного напиня му стоварвам една лопата у празната глава и нема да съм само аз...
За отопление и топла вода в апартамента ползвам термопомпа въздух - вода вече 10г. Принципно се води за къща 150кв . Включил съм я директно в инсталацията, която беше изградена за парно. После газифицираха улицата и съм решил да я сменя с газово котле следващия или последващия сезон. Газовите котлета са с по-проста подръжка и ако даде проблем се ремонтира по-бързо, което е важно ако е през отоплителния сезон. С дайкина брах ядове едно лято(ако беше зима да съм я изхвърлил термопомпата) и чаках доста за една платка от Белгия.
В Германия в момента масово ги окуражават (не знам имат ли субсидии) да махат отоплението на газ, газъол, мазут и да минават на термопомпи. Веднъж заради екологията (мазута,пелети, нафта, въглища не са ок) и втори път май по-важно, за да не са зависими от руснака. Това в комбинация с затварянето на ТЕЦ-овете на въглища ще направи пазарът на ток още по-вълнуващо неприятен.
Са остава да кажеш че в апартамента имаш и трифазен ток....
Коментар