If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най специфичното умение на брокера е да може да придобива информация за актуални имоти за продажба
За да го имаш това умение явно не трябва да си по умен от магаре
В задачата се пита колко са умни тези дето без брокер не могат да си намерят сделка?
И да успее да убеди( излъже) продавача, че да сключи ексклузивен договор( тоест да си ограничи потенциалните купувачи само до тези на въпросния брокер) е в негова полза
То аз отскоро почнах да гледам на имотите като на вид инвестиция( от края на 2019г.) и още се уча. При следващия не, но при по- следващия имот мисля да пробвам да разлепя листчета по входовете на блокове които ме интересуват+ да пробвам и във фейсбук групите за съответния квартал.
Ето че можело
Но това не е всичко - Трябва ти и добро познаване на пазара на наемите за да можеш да си калкулираш правилно възвръщаемостта и да прецениш това добра сделка ли е или не е.и да действаш на момента
Ето тук най много им куца математиката на инвеститорите без опит
Предлагат им апарт за 100 000лв - Те отварят обявите и гледат че в този район за подобни наемите са от 300 до 600лв те автоматично си смятат на ниската цена 240 наема по 300лв и сметката не им се връзва
Те обаче пропускат момента че всъщност тези обяви от по 300 до 450лв всъщност са фалшиви и че на такъв апарт може спокойно да му се вземат 500-600лв
Тогава сделката вече изглежда по друг начин
Когато нямат вярна представа за пазара те са неуверени и за да вземат решение им трябва повече време - Това забавяне във времето им коства затварарянето на сделките защото някой друг вече ги е изпреварил
Та като видя някой да реве на брокерите за комисионните ми е ясно колко далече е от инвестирането в имотите
нямат свършване балъците.
като продавах една маломерка, бях писал с големи букви, че обявата е от чл към чл и брокери да не звънят.
за 1 месец ми се изредиха 7-8 агенции да ми обяснят, че те имали готов клиент и само едно възрастно семейство, които търсеха за внук си.
Сега ако може да ме "осветлиш" какви специфични познания и умения трябва да има брокерът за да изкарва една торба пари от въздуха.
Малко ПРОСТА математика - една сделка от 100 000 евро (значи един двустаен); предполагаме, че е читав и ВЗЕМА КОМИСИОННА от едната страна - 3%; демек с един двустаен за 100 000 евро си докарва 6 000 лв.
Са, 3 000 лв. месечен доход на общия фон е доста приличен.
ТА, КАКВИ УСИЛИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛАГА "ЕДНО МАГАРЕ" И КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАН, питам пак.......
Най специфичното умение на брокера е да може да придобива информация за актуални имоти за продажба
За да го имаш това умение явно не трябва да си по умен от магаре
В задачата се пита колко са умни тези дето без брокер не могат да си намерят сделка?
Брокера ти предоставя услуга - Услугата да те заведе до апартамента и ти казва че това ще ти струва 3% - Мен лично това не ме устойва и за това до момента нямам нито една сделка с брокер
На тебе също като не ти изнася не ползвай брокери както и аз не използвам
Ама на тебе ти били ръчичките отзад и не можеш да си намериш сделка без брокер - Еми сори след като искаш да си спестиш няколко хиляди евро си напъни мозъка и намери имоти без брокер.
То аз отскоро почнах да гледам на имотите като на вид инвестиция( от края на 2019г.) и още се уча. При следващия не, но при по- следващия имот мисля да пробвам да разлепя листчета по входовете на блокове които ме интересуват+ да пробвам и във фейсбук групите за съответния квартал.
В УК където имам наблюдения купувача плаща абсолютно всичко (комисионни, такси, данъци, налози прехвърляне и какво още се сетиш) и съм склонен да си мисля че е така и в немско
Което ме навежда на мисълта че или не си купувал в немско или са те прали яко през гащурките ама се правиш на ощипана девойка
Джонката нали е специалист нека да сподели
Тук само ти си наведения, папуристанецо
В УК наблюденията ти са ЕЖК на тебе, гледал си УК през крив макарон
А сега им кажи на твоите приятелчета дето обясняват как брокера не трябва да получава повече от 200лв на сделка възможно ли е да живее с 200лв на сделка и колко усилия са необходими за да си подсигуриш имоти за продаване и тн.
Гледам си запознат с материята.
Сега ако може да ме "осветлиш" какви специфични познания и умения трябва да има брокерът за да изкарва една торба пари от въздуха.
Малко ПРОСТА математика - една сделка от 100 000 евро (значи един двустаен); предполагаме, че е читав и ВЗЕМА КОМИСИОННА от едната страна - 3%; демек с един двустаен за 100 000 евро си докарва 6 000 лв.
Са, 3 000 лв. месечен доход на общия фон е доста приличен.
ТА, КАКВИ УСИЛИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛАГА "ЕДНО МАГАРЕ" И КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАН, питам пак.......
Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Тоест за покупката брокераста не е получил нищо от мен (защото беше брокера на продавача).
Хубаво си го набий в тиквата - като свършат балъците в Б-стан, ще умреш от глад.
нямат свършване балъците.
като продавах една маломерка, бях писал с големи букви, че обявата е от чл към чл и брокери да не звънят.
за 1 месец ми се изредиха 7-8 агенции да ми обяснят, че те имали готов клиент и само едно възрастно семейство, които търсеха за внук си.
Тоест за покупката брокераста не е получил нищо от мен (защото беше брокера на продавача).
Хубаво си го набий в тиквата - като свършат балъците в Б-стан, ще умреш от глад.
В УК където имам наблюдения купувача плаща абсолютно всичко (комисионни, такси, данъци, налози прехвърляне и какво още се сетиш) и съм склонен да си мисля че е така и в немско
Което ме навежда на мисълта че или не си купувал в немско или са те прали яко през гащурките ама се правиш на ощипана девойка
Елементарни правила трябва.
Първа фалшива обява - предупреждение - 1000лв глоба
2-ра - яка глоба 10к + 1 месец забрана за публикуване на обява
3-та - отнемане на лиценз и забрана 1 година лична и фирмена
Открадната обява = фалшива обява.
Изисквания за обява иначе да не можеш да я пускаш - квадрати по нот. акт, скица, дан. оценка - абе всичко което трябва за сделка
Невярна информация - ФАЛШИВА обява.
Нека си стоят брокерите. Ще са ГЛАДНИ.
Данъчна оценка - средна(медиана) офертна цена за миналата година. Може да турят един коеф. за старост, тип строителство да ги намалят 20-30%
Само щуротии ви се мътят из главата вместо да се напрегнете да измислите как да си намерите имот преди още да е стигнал до пазара
Цялата ви енергия е насочена към това как да прескочите брокера, а и през ум не ви минава че един имот стигнал ли е до пазара файда от него голяма няма
После ходите и ревете как доходността от наеми била 3% - еми като виснете само по сайтовете за обяви толкова ще е
Правиш се на ударен, а много ясно го написах- брокера върши някаква услуга на продавача( вади му документи и му води клиент- мен, както и отключва вратата на апартамента) за което продавача му е дал комисионна. А на МЕН( КУПУВАЧА) каква услуга ми върши след като аз съм част от усллугата която върши на продавача- аз съм въпросния КЛИЕНТ, който той е обещал да доведе на продавача срещу коомисионна. И пак казвам аз виждам обявата в сайта, звъня му, отивам му на крака пред въпросния блок, извадил съм си всички необходими документи от моя страна- В какво се състои брокерската услуга към МЕН в конкретния случай за да ми се иска и на мен 3% комисионна? А иначе е нормално след като самият си брокер да не ползваш услугата на брокерите- щеше да е срамно и от колеги да взимат пари. В офертите които си изпуснал сигурно са написали стандартното " тази обява не я работим с колеги". Странното в цялата работа е, че адвоката взима комисионна от едната страна, нотариуса взима комисионна от едната страна, а брокера иска да вземе комисионна и от двете страни.....
Брокера ти предоставя услуга - Услугата да те заведе до апартамента и ти казва че това ще ти струва 3% - Мен лично това не ме устойва и за това до момента нямам нито една сделка с брокер
На тебе също като не ти изнася не ползвай брокери както и аз не използвам
Ама на тебе ти били ръчичките отзад и не можеш да си намериш сделка без брокер - Еми сори след като искаш да си спестиш няколко хиляди евро си напъни мозъка и намери имоти без брокер.
Коментар