If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да бе, ще я напускам, ти добре ли си?!
Че да нахраня някой предгладнял рентиер от противниковия отбор, ли?!
А-ми, ще си стоя в децката, където наеми няма, и ще оставя имотаджиите да се мъчат в борбата да си докарат 2~4 процента годишна доходност след данъци и разходи за ремонти и консумативи(и то при позитивен сценарий, ако случайно квартирантите не залеят паркета, и не запушат мивката или тоалетната)...
След като тия от "отбор-тухла" така ми заявяват, и ми се хвалят, че тухлите в бг били "топ оф дъ топ" на инвестициите,
аз като инвеститор и спекулант в акции съм решен да ги бия на техен терен, и ги възприемам като противници и конкуренти.
Няма да ги хрантутя с наеми.
Охооо
4% чиста доходност, допълнено с ливериджа и преценяването от ръста на цените на имотите (поне досега) е екстра!
Защо такъв хейт? Никой не ви кара да инвестирате в НИ.
Никой друг актив освен НИ и биткойн води до такива емоции от противоположниците: към инвеститорите и към техните печалби. Защо ли... Хмм мисля, че се сещам.
Цената на забавянето при приемането на еврото ще е висока за България, особено по отношение на условията за финансиране, предупреди управителят на БНБ Димитър Радев на брифинг след среща на депутати и други политици с управителя на хърватската централна банка Борис Вуйчич.
Да видим Митьо какво ще каже май/юни 2024, ама в БГ.
Предлагането на жилища от високия клас се е увеличило значително последната година, показва доклад на Colliers
Тенденцията за отстъпки от крайната цена на жилищата в София се появи през лятото на 2023 г. Постепенно обаче започва да завладява и луксозните имоти, където цените по принцип са по-високи – а в последните две години летят в небесата.
Цената на забавянето при приемането на еврото ще е висока за България, особено по отношение на условията за финансиране, предупреди управителят на БНБ Димитър Радев на брифинг след среща на депутати и други политици с управителя на хърватската централна банка Борис Вуйчич.
Разбира се, в Бургас определено на 3500 нето се мръщят. Абсолютно си прав. Под 5000 бургазлии не падат, даже продавачките на Александровска искат и два пъти в седмицата тайландски масаж.
ми ето новият ни сайт мениджър дойде от СФ във Варна, тук плаща 1600лв наем за 4стаен и е много доволен. Колко да е в Бургас?
Хич не съм съгласен, за момента може би да, нещата с AI и по-специално AGI са доста по-напред от колкото всички си мислим. Прочети малко от 2015 какви са им били намеренията на openAI и как са им се присмивали. Те в момента мислят как да не предизвикат революции и депресии а не как да направят по-добър продукт. Това коетo в момента ползваме е тренирано преди повече от 2 години. А върху всеки такъв успешен модел се добавя отгоре. Виж как пуснаха Sora без да правят голяма работа от него, което говори че за тях това изобщо не е кой знае какво. Според някой хора съмненията са не дали имат AGI, а дали е икономически обосновано и възможно да се използва. Или ако сега един въпрос към chagpt струва да кажем 0.1 долара, може да се окаже че един такъв към AGI ще е няколко хиляди със хардуера който разполагаме сега. За това и търсят 8 милиарда за разработка и производство за чипове. Ще продължим да виждаме експоненциално нарастване на възможностите на тези модели. Оптимистите смятат че ще е дойдат невороятни блага за човечеството и няма да има нужда да работим, аз обаче виждам само още една качествена голяма депресия. Мисля че имаме не повече от 3-4 години преди огромна част от професиите да станат ненужни, а ние не сме дорасли за това.
По-умни хора от мен смятат, че в момента сме навлезли във втората половина на дъската от този проблем https://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_...sboard_problem и от тук нататък нещата почват да стават леко налудничави. Та проблема ще е по-голям от ИТ бранша, но няма да го отмине, както няма да отмине нито един друг.
Дай конкретен пример кои професии в БГ ще станат излишни
И да скърши ИТ сектора отражението в БГ няма да е фрапиращо - първо защото БГ е от евтините дестинации и второ защото заетите в този бранш са под 1% от общата работна сила на държавата
Държавната и общинската администрация ли ще намалят дето им вади изборите ???
Изкуственият интелект ли ще ти ремонтира покрива смени дограмата и нареди паркета?
Изкуственият интелект ли ще ти направи един люлюн ???
Най много 100-тина трола от по форумите да изядат хурката
Прекалено много се прехласвате по неговите възможности реално нищо съществено няма да се промени в БГ
Не знам той в коя година и къде живее, но ти определено живееш в някаква паралелна реалност. Този jobs.bg, който бил пълен с обяви за хоум офис позиции със заплати започващи от 3500 лв е пълна лъжа. Да, има и такива обяви тук там и то само в IT сектора, който пък в момента не е в разцвет. Обаче колко са тия обяви на фона на общо работещите в града? Ако не беше жалко, щеше да е смешно...
Предлагането на жилища от високия клас се е увеличило значително последната година, показва доклад на Colliers
Тенденцията за отстъпки от крайната цена на жилищата в София се появи през лятото на 2023 г. Постепенно обаче започва да завладява и луксозните имоти, където цените по принцип са по-високи – а в последните две години летят в небесата.
Абе ти в коя година и къде живееш? Jobs.bg e пълна с обяви за хоум офис позиции за работа със заплати започващи от 3500. Тук във Варна моите хора се мръщят на 3500 нето + отделно бонуси.
Не знам той в коя година и къде живее, но ти определено живееш в някаква паралелна реалност. Този jobs.bg, който бил пълен с обяви за хоум офис позиции със заплати започващи от 3500 лв е пълна лъжа. Да, има и такива обяви тук там и то само в IT сектора, който пък в момента не е в разцвет. Обаче колко са тия обяви на фона на общо работещите в града? Ако не беше жалко, щеше да е смешно...
Абе ти в коя година и къде живееш? Jobs.bg e пълна с обяви за хоум офис позиции за работа със заплати започващи от 3500. Тук във Варна моите хора се мръщят на 3500 нето + отделно бонуси.
Разбира се, в Бургас определено на 3500 нето се мръщят. Абсолютно си прав. Под 5000 бургазлии не падат, даже продавачките на Александровска искат и два пъти в седмицата тайландски масаж.
Да бе, ще я напускам, ти добре ли си?!
Че да нахраня някой предгладнял рентиер от противниковия отбор, ли?!
А-ми, ще си стоя в децката, където наеми няма, и ще оставя имотаджиите да се мъчат в борбата да си докарат 2~4 процента годишна доходност след данъци и разходи за ремонти и консумативи(и то при позитивен сценарий, ако случайно квартирантите не залеят паркета, и не запушат мивката или тоалетната)...
След като тия от "отбор-тухла" така ми заявяват, и ми се хвалят, че тухлите в бг били "топ оф дъ топ" на инвестициите,
аз като инвеститор и спекулант в акции съм решен да ги бия на техен терен, и ги възприемам като противници и конкуренти.
Няма да ги хрантутя с наеми.
А жена и деца възнамеряваш ли да имаш някога или си от отбора на Жонката?
Коментар