Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 22.11.2021, 16:18.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеА иглата на вакЦината виси като дамоклев меч!
Няма сън, няма покой......
Добре поне че случих на сгодна тъща, та 1 кахър по-малко :-)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ей, завиждам ти благородно. Бях в тази ситуация преди 1-2 години и се чувствах прекрасно....
Сега нема покой....:-)
Няма сън, няма покой......
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеЗа мен разновидност на 7, няма да купувам допълнително, защото вече съм си купил и съм ликвидирал кеша.
Сега нема покой....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеСигурно е така, ти по я разбираш тази материя. Аз от ипотеки не разбирам, нямам такава, нито имам намерение да сключвам ипотечен заем. Доколкото знам има една малка особеност, а тя е, че при продажба на ипотекиран имот, договорената цена може да е по-малка от ипотеката върху имота. Т.е остава още някаква сума за погасяване. И нали митко е радетел за по-ниски цени на имотите, то подобен развой на събитията е доста вероятен.
При твоята хипотеза излиза, че:
1. Банката е финансирала покупката на 100%, което е много, много...... много малко вероятно! (не че е невъзможно, но обикновено финансирането е до 80%. За да е финансирано на 100% излиза, че пазарната цена е била завишена, така че 80-те % на банката да са = 100% от реалната. А банките обикновено работят с оценители и най-високо се котират тия дето дават по-ниски пазарни оценка) изненадани?
2. Излиза, че го продаваш почти веднага след покупката - тъй че да не е имало почти никакви погасявания по ипотеката и за да може Продажната цена да е близка или дори по-малка от Покупката! Не че и това е невъзможно - но в този случай банката, за да одобри ипотеката ще иска незабавно погасяване на разликата (за да може ипотеката да продължи да е <= 80% от стойността на имота)!
p.s.
А и покупната цена не е задължително да е = реалната пазарна. Оценките обикновено се правят по няколко различни метода и се гледа пазарната стойност (квартал, съседни сгради, прочее). Цената на сделката може умишлено да е занижена, било с цел избягване на плащане на данъци, било нещо друго. Варианти в реалността - бол.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТакава опция по принцип не мисля, че съществува.
Имотът си е на ипотекаря - спокойно може да го продаде с учредената в/у него ипотека (или да я погаси с парите от продажбата) - само че ако ипотеката ще се прехвърля е нужно и съгласието на кредитора! Т.е. ипотеката може да се прехвърли в/у новия собственик след оценка на риска и одобрение от страна на банката (но ако риск факторът е по-висок - може да има промяна нагоре в % за новия собственик).Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение... няма опция "имам имот, който все още е на банката докато не изплати ипотеката по него"
Имотът си е на ипотекаря - спокойно може да го продаде с учредената в/у него ипотека (или да я погаси с парите от продажбата) - само че ако ипотеката ще се прехвърля е нужно и съгласието на кредитора! Т.е. ипотеката може да се прехвърли в/у новия собственик след оценка на риска и одобрение от страна на банката (но ако риск факторът е по-висок - може да има промяна нагоре в % за новия собственик).
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Добави и опция номер 9- Имам хотел в Банско, за да може и съдията да гласуваОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не разбирам защо се заяждаш ? Когато е необходимо си плащам данъците без да роптая ама не виждам причина сама да си причинявам да плащам допълнително данъци. Няма да продавам известно време и толкова без да е необходимо да плащам.
Само конфискации и кражби са ви в главите на някой хора в този форум ! Ужас !!!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениепо темата:
Имам идея да направим една анкета резултатите от която ще ни покажат има ли потенциални купувачи на имоти за в бъдеще и оттам да си направим заключение за повишението на цените. Не знам само каква да бъде анкетата, явна или анонимна.
Въпроса в анкетата е: В какво жилище живеете в момента?
Възможните отговори са:
1. Живея под наем и нямам намерение да купувам.
2. Живея под наем, но ще закупя при възможност.
3. Живея при родител и нямам намерение да купувам.
4. Живея при родител, но имам желание да купувам.
5. Живея в наследствен имот.
6. Живея в собственозакупен имот, нямам други и не желая да купувам още.
7. Живея в собствен имот, но бих закупил и още (ваканционни или инвестиционни)
8. Строя собствен имот.
Добре ще бъде да има и уточнения дали за къща става въпрос или за апартамент.
Какво мислите? Добра ли е идеята за подобна анкета? Резултатите от нея ще покажат нагласите към закупуването на имоти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Този апартамент в кой квартал е ако не е тайна. Не се заяждам ,почвам да събирам мнения къде купува народа
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениепо темата:
Имам идея да направим една анкета резултатите от която ще ни покажат има ли потенциални купувачи на имоти за в бъдеще и оттам да си направим заключение за повишението на цените. Не знам само каква да бъде анкетата, явна или анонимна.
Въпроса в анкетата е: В какво жилище живеете в момента?
Възможните отговори са:
1. Живея под наем и нямам намерение да купувам.
2. Живея под наем, но ще закупя при възможност.
3. Живея при родител и нямам намерение да купувам.
4. Живея при родител, но имам желание да купувам.
5. Живея в наследствен имот.
6. Живея в собственозакупен имот, нямам други и не желая да купувам още.
7. Живея в собствен имот, но бих закупил и още (ваканционни или инвестиционни)
8. Строя собствен имот.
Добре ще бъде да има и уточнения дали за къща става въпрос или за апартамент.
Какво мислите? Добра ли е идеята за подобна анкета? Резултатите от нея ще покажат нагласите към закупуването на имоти.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
можеш просто да пишеш имот с уточнението, че става въпрос за апартамент. Иначе доколкото ти си споделял знаем че живееш в наследствен имот, но и сам си построил апартамент в София. т.е. има повече имоти.Last edited by power grid; 22.11.2021, 13:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение7, и в момента купувам, като вече има Акт14. Не е с инвестиционна цел, поне не на този етап.
Строителя почва друг обект в центъра, но определено не е щастлив от покачването на материалите.
Коментар
Коментар