If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стана дума за лихвите на ипотечните заеми предполагам, ако някой смята, че има връзка, може да погледне каква е доходността от ДЦК последната година.
Има връзка, като това води до все по-трудно управление на кредитния риск от банките в дългосрочен план. При толкова ниска доходност почти всеки кандидат или бизнес изглежда подходящ за кредитиране. Разбира се на никого не му пука за това. Момичето на гишето си гони таргета, за да вземе малко по-добра заплата, висшият мениджмънт гони финансов резултат, за да си вземе своите бонуси и така по цялата верига. После сметката ще е обща.
Жалко че тъпото затри старата тема. Там се вижда как сума народ коментира как и с колко ще се повишат лихвите, а като им казах през 2017, че даже ще падат, ми скочиха на кръв. Сега им било ясно.
Същото беше като удари пандемията - как щели да падат цените, ужаси. Като прогнозирах 10% ръст за 2020 даже песи ме питаше дали сериозно го мисля.
Е сега да гледат фима "Поскъпването" който като времетраене е още около 7 години. Сега остава да видим дали ще се сбъдне още една прогноза на Купата, а именно, че накавръка панически ще купува гараж на 3200 за да спаси каквото може от кеша...
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Публикуван от брилянтен инвеститор в имоти е град Банско.
Това ли ти е контрааргумента? Всъщност не очаквах по-умен от теб. Ти толкова си можеш. деЦката е само доказателството.
=========
Когато Купата от 2016 до ден днешен ви повтаряше по няколко пъти на месец, че все още не е късно да купувате имоти (па макар и малко по-скъпо) вие слушахте мазните слова "утре иде гоУемото МЯУ". Сега на кой трябва да се сърдиш, че вече не можеш да си позволиш да купиш имот?
беше ясно. Ама предварително или следварително? Тогава имаше само един който ти противоречеше.
Жалко че тъпото затри старата тема. Там се вижда как сума народ коментира как и с колко ще се повишат лихвите, а като им казах през 2017, че даже ще падат, ми скочиха на кръв. Сега им било ясно.
Същото беше като удари пандемията - как щели да падат цените, ужаси. Като прогнозирах 10% ръст за 2020 даже песи ме питаше дали сериозно го мисля.
Темпът на нарастване на цените е оправдан, смята Камен Каменов, мениджър „Инвестиционни проекти“ в Arco Real Estate
Темпът на нарастване на цените е оправдан", смята Каменов. "Масово се спекулира със спукване на балона, но ситуацията няма нищо общо с 2008 година, когато беше финансова криза, а в момента финансова криза няма.“
======================
Мдааааа, обитаването на деЦки и сървърни ще продължи поне до 2029-та.
Сценарий 2008 - слушате брокита и банкери, после иде ЧСИ и имотята с 40% надолу, на места с 60%
Темпът на нарастване на цените е оправдан, смята Камен Каменов, мениджър „Инвестиционни проекти“ в Arco Real Estate
Темпът на нарастване на цените е оправдан", смята Каменов. "Масово се спекулира със спукване на балона, но ситуацията няма нищо общо с 2008 година, когато беше финансова криза, а в момента финансова криза няма.“
======================
Синдромът "Този път е различно" е неизменна част от финансовите балони и кризи през последните няколко стотин години. Само отбелязвам, мнението ми не е инвестиционен съвет.
======================
Мдаа евтините пари от статията вече се замитат под килима от днес...
ЕЦБ: Стимулите за икономиката трябва да бъдат ограничени въпреки новите блокади Възстановяването може да издържи новите ограничения заради пандемията, смятат ръководители на централната банка
Коментар