Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеСрути се един от най-амбициозните проекти по българското Черноморие, разпродават имотите на безценица
https://www.flagman.bg/article/312649
П.С от този комплекс пусках линкове за обзаведени по 300 евра. Силно се надявам някой да не е купил, просто ги пусках за информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ами тогава какъв е смисълът от инвестицията в имот (за живеене не говорим), ако не бие поне инфлацията?
наема е почти нищожен, плащаш навреме и си живееш животя
акции, дивиденти, бело, мургави жени на час...
само гледаш да не стане някоя издънка в студените месеци,
че милионер-инвеститори с 2 плика от кауфлан с лични веши, даже и простите бакшиши не щат да качватпрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аве в Бг може и така да е, но я виж в Русия кво става. Постоянно се увеличават земеделските площи, това води до увеличаване на производството, което пък води до ниски цени, което за държави като Русия, Украйна дори Китай може би е ок, но Европа не може да издържи на тоя дъмпинг, незлучайно започват бунтове на фермери, които искат държавата (сиреч ние) да платим тяхната продукция на по-високи цени от пазарните.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Малко или много хората се повлияват от мнението на околните. В този ред на мисли те малко или много са се повлияли и от мен. Лично за мен, инвестицията в ЗЗ, която е в рамките на околовръсното шосе на СФ е най-добрата инвестиция. Променят се ПУП, сменя се статут на земя, правят се УПИ. Ако имаш и малко вътрешно инфо си цар.
Обаче шопите не са глупави, не си продават вече земята на цената на ламинат или мокет. Мина времето и глупаците измряха, които продаваха ЗЗ с цена 5-10-20 Е/м2
А имаше времена, когато декър бе 400лв:-)))) Ехееее...
Тогава правехме пари, сега само се заблуждаваме:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е, да. Не вярвам и няма да поскъпват с по 20% на година. Ми ок, значи спадат. Що им в скъпо на навалицата тогава?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не е интересно, а е показателно, че в обкръжението ти има мислещи хора,които си дават сметка, че инвестиции в жилищни НИ на тези цени и с тази демография са по-скоро спекула отколкото дълготрайно изгодни инвестиции.
земя не се произвежда, а тухли могат да се трупат още 100 години и пак ще има къде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениевиж си мейла
Благодаря и на bertram
ще звънна утре.
Поздрави!
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Специалист по всичко , Имам един въпрос към Вас. И понеже знам, че сте в материята, искам да ви попитам един въпрос. При какви условия може да се унищожават депозити в банковата система? Освен при предсрочно погасяване на кредити, което е ясно. Реално, за да се случи повишение на лихвите в България, това трябва да се случи.
А по отношение на лихвите, принципно те се увеличават по няколко канала:
1. Повишено търсене на допълнителен ресурс от банките, което повишава първо лихвите по депозити и впоследствие и лихвите по кредити. Това към момента не се случва у нас заради сравнително голям свободен ресурс.
2. Добре развит капиталов пазар, което води до по-силна конкуренция между капиталовия и банковия пазар за привличане на спестяванията на хората и фирмите, съответно също повишава цената на този ресурс (лихвите). Към момента не е приложимо у нас заради състоянието на нашата борса и изобщо капиталовия ни пазар.
3. Пренасяне на паричната политика на централна банка (в нашия случай на ЕЦБ). Това води до два пътя - или отиваме към т.1, или/и се създава по-висока алтернативна цена на капитала на банките и в този случай се търси по-висока доходност от кредитите. В нашия случай това пренасяне не работи добре заради високите нива на свободни средства.
4. Осъзнаване, че е натрупан по-висок риск в икономиката, който преминава в кредитен риск. Тук проблемът е, че интересът на банката/банковата система не винаги съвпада с интереса на банковите мениджъри.Съответно може да има фатално закъснение.
5. Използване на административни инструменти от централната банка, които да предизвикат увеличаване на лихвите. Но не е особено препоръчително.
По мое мнение у нас ще се реализира т.4, като е възможно да бъде в комбинация с т.5.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Мен не ми липсват!
Петрогъзчо се прероди в @ danetha Плахо пише в шелито, неохима, петрола и златото. Опита се и тук, но във всички теми го разпознаха и игнорираха.
Лаконичният предполагм и той като феникса се е родил от пепелта с нова самоличност.
Невъзвращенците обаче са ми най-интерсни.
Хем нямат, хем искат да имат, ама плюят.
Колко било лошо тук.
Ами не е лошо, за успелите е рай.
За неудачниците пътя е само навън пък макар и да са негативни към Родината.
ако имаш предвид джонката, той много плете алибитата и едва ли изобщо е стъпвал в швабистан.
виж си мейлапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеСрути се един от най-амбициозните проекти по българското Черноморие, разпродават имотите на безценица
Рано или късно Балчик ще си остане само риболовно място, място са производство на вятър и на пшеница.
На печеливчите честито!
- 1 like
Коментар
-
Срути се един от най-амбициозните проекти по българското Черноморие, разпродават имотите на безценица
- 2 Харесвания
Коментар
-
Възможно е да вземем мерки за затягане на кредитирането, обяви управителят на БНБ
https://www.flagman.bg/article/312658
Коментар
Коментар