Първоначално изпратено от 77
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеЗа Варна и околностите приходите от 'моряците' са много съществен фактор, наред с руснаците, които сега нещо ги няма никакви.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Никога не съм ги разбирал моряците. Няма ги по 10-11 месеца и купуват на жена си квартира за любовниците. И си вярват че ще ги чакат 10 месеца на сухо. Айде една година да се излъже някоя да го чака ама другите 10-20?
Така че просто са по-разкрепостени двойки.
Едната ходи в БГ, а другият по света.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
бъди сигурен, че и те не те разбират теб (моряците визирам). повечето купуват жилище за децата си и за себе си на старини и такива дребнави сметки като теб не си правят.
За Варна и околностите приходите от 'моряците' са много съществен фактор, наред с руснаците, които сега нещо ги няма никакви.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеНикога не съм ги разбирал моряците. Няма ги по 10-11 месеца и купуват на жена си квартира за любовниците. И си вярват че ще ги чакат 10 месеца на сухо. Айде една година да се излъже някоя да го чака ама другите 10-20?бъди сигурен, че и те не те разбират теб (моряците визирам). повечето купуват жилище за децата си и за себе си на старини и такива дребнави сметки като теб не си правят.
За Варна и околностите приходите от 'моряците' са много съществен фактор, наред с руснаците, които сега нещо ги няма никакви.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Никога не съм ги разбирал моряците. Няма ги по 10-11 месеца и купуват на жена си квартира за любовниците. И си вярват че ще ги чакат 10 месеца на сухо. Айде една година да се излъже някоя да го чака ама другите 10-20?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Привет,
аз имам реален пример, млад мъж моряк, на 28г купи голям тристаен апарт в затворен комплекс с малко обзавеждане, за 130 000 евро в Бургас през април 2020 г..
Покупката му е много хубава, ремонтиран, с обзавеждане на основните неща (почти всичко), ново, модерно. Гледах снимки. Все пак е Бургас и там средният клиент не е много паралия.
И мен ме плаши тази инфлация, напомня за 90-те години.
ПоздравиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.pariteni.bg/novini/bitov...iznesyt-241198
Бизнесът :масови съкращения и намаляване на заплати!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LipGallagher Разгледай мнениеКакво според вас би било най-оптималното решение в наши дни при следните параметри:
Цена на желано жилище 250к EUR, съответно при 550 EUR наем с цел живеене, а не инвестиция и при свободни 150k EUR.
Живеене под наем и влагане на тези 150к в ETF-и или други инструменти според предпочитанията.
При 40 годишни наема е крайно неизгодно да купуваш дори да имаш всичко кеш, за кредит пък изобщо да не говорим.
Половин милион лева за апартамент в западащ град като София е безумие да се дават.Last edited by ejonny2376; 29.12.2021, 18:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
2017-та влака замина ако може да се изразя метафорично - разбирай моментът за покупка в София (по моите разбирания) приключи.
хубав имот се продава сравнително лесно, а имот с компромис и особено на 'хубава цена' се продава доста по-бавно чак тегаво та в този ред на мисли ако някой иска да се отърве от имот, който не му харесва на хубава цена е нормално да си предвиди период - в такъв период живеем. Ковид-провокираното печатане и замитане на дълговете с мораториум удължи прозореца с 'хубави цени на имотите' , че го и открехна още повече, а докога ще продължи тази лудост... не мога да кажа, но инфлацията не чака и нещата започват да излизат извън контрола на правителствата и ЦБ що се касае до цени на енергия и базови суровини.
ПП никога не съм бил привърженик на държането на пари на депозит, когато лихвата не го оправдава (разбирай не е по-голяма от инфлацията). Дали акции, дали земя, дали ЦМ все може в нещо да се вложат парите така, че да се върви в един коловоз с овцете.
аз имам реален пример, млад мъж моряк, на 28г купи голям тристаен апарт в затворен комплекс с малко обзавеждане, за 130 000 евро в Бургас през април 2020 г..
Покупката му е много хубава, ремонтиран, с обзавеждане на основните неща (почти всичко), ново, модерно. Гледах снимки. Все пак е Бургас и там средният клиент не е много паралия.
И мен ме плаши тази инфлация, напомня за 90-те години.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеТова с овцете го разправяше и 2017-та
Тогава много визионерски ни разправяше как трябва да се продава щото следва голямото МЯУ и само овцете били купували на върха
Оказа се че овцете са тези дето евентуално са те послушали и продадоха или не купиха - Те изядоха дървото
2018-та 2019-та 2020-та а дори и началото на 2021- ва също бяха добри години за купуване макара и не толкова както 2017-та когато ти разправяше да се продава
Кажи ми след толкова сбъркани прогнози как имаш очи пак да обясняваш какво правели овцете???
ако нямаш къде да живееш и имаш кеш е ОК да купиш винаги, когато си харесаш нещо, защото живота си върви, НО аз не ти говоря от тази гледна точка, а до колко са оправдани имотите като инвестиция - разбирай доходност от наем или ликвидност не сега а след време.
в хайпа винаги ни се струва, че всичко е ликвидно, но думата ДЕМОГРАФИЯ я забравяме тенденциозно да не кажа глупаво.
ако е за лично ползване - по-скоро бих си построил нещо в периферията на града отколкото да дам 100+К за маломерен двустаен, който иначе може да наема за 350Е обзаведен до ключ.
Българинът основно си знае три неща - имот, кола и депозит, което всъщност си е ОК предвид, че е пълно с измамници.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Това с овцете го разправяше и 2017-та
Тогава много визионерски ни разправяше как трябва да се продава щото следва голямото МЯУ и само овцете били купували на върха
Оказа се че овцете са тези дето евентуално са те послушали и продадоха или не купиха - Те изядоха дървото
2018-та 2019-та 2020-та а дори и началото на 2021- ва също бяха добри години за купуване макара и не толкова както 2017-та когато ти разправяше да се продава
Кажи ми след толкова сбъркани прогнози как имаш очи пак да обясняваш какво правели овцете???препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Момент за покупка на имот в столица приключи. Отдавна. Каквато и да е столица е, европейска и на прага на ЕЗ.
И не защото няма да поскъпват още. А защото трудно се шари тази пара за имот различен от дупка в Бусманци естествено.
Въпросът е къщи ли, къде, земя ли, къде...че няма нещо, ваканционни имоти и къде. За имотите толкоз. За акции момента си го има и си е ок и сега. Имототе в провинцията също не са евтини...справка къщата на Кавръка в Карлово. И не само там.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
2017-та влака замина ако може да се изразя метафорично - разбирай моментът за покупка в София (по моите разбирания) приключи.
хубав имот се продава сравнително лесно, а имот с компромис и особено на 'хубава цена' се продава доста по-бавно чак тегаво та в този ред на мисли ако някой иска да се отърве от имот, който не му харесва на хубава цена е нормално да си предвиди период - в такъв период живеем. Ковид-провокираното печатане и замитане на дълговете с мораториум удължи прозореца с 'хубави цени на имотите' , че го и открехна още повече, а докога ще продължи тази лудост... не мога да кажа, но инфлацията не чака и нещата започват да излизат извън контрола на правителствата и ЦБ що се касае до цени на енергия и базови суровини.
ПП никога не съм бил привърженик на държането на пари на депозит, когато лихвата не го оправдава (разбирай не е по-голяма от инфлацията). Дали акции, дали земя, дали ЦМ все може в нещо да се вложат парите така, че да се върви в един коловоз с овцете.
Кажи ми след толкова сбъркани прогнози как имаш очи пак да обясняваш какво правели овцете???
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Баш сега ли е момента?
Спомням си че разправяше че този момент беше 2017-та
Last edited by bertram; 29.12.2021, 14:35.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар