Първоначално изпратено от dollarman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Цените в Нумбеото за центъра на София ги умножи по 1.5 и ще получиш реалната картина.
Показва средна за центъра - 1850 Евро. Първо, читав имот в центъра под 2500-3000 няма. И второ - на база РЗП, т.е. за светла площ още 20% отгоре.
Извън центъра нещата са още по-фалшиви. Нумбеото дава 1200, а оферните са 1800-2000, като тук фалшивите квадрати са още повече, т.е. коефициентът е поне 2.
Заради лъжеквадратите София на теория е най-достъпната столица в ЕС, а дефакто е точно обратното.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
А сега ми кажи във Виена теоретично възможно ли е да купиш нещо подценено?
Ама като ти казвам подценено имам в предвид поне 30г наема даже няма и да те питам за 25 годишни
Що не ме питаш мен бре тарикат, дето хем съм купил в Германия (и не само), хем до момента нямам съотношение цени-наеми повече от 10 години, точно заради това и съм купувал?Last edited by X_Y; 17.01.2022, 10:23.
Коментар
-
Защото сумата беше малка и цената беше под пазарната.
Ама като ти казвам подценено имам в предвид поне 30г наема даже няма и да те питам за 25 годишни
Коментар
-
Та пак да си дойдем на думата що купи в София а не във Виена или по Германия?
Факт е че не си го купил да живееш в него и седи празен и не ремонтиран
Що купи в София а не в столица от ЕС?
Коментар
-
Никакви крайности, а проста математика.
Смятали сме тук достатъчно и сме сравнявали с Берлин и Виена.
Цена наполовина, доходи на 25%, лихви x2. Толкова за достъпността.
Факт е че не си го купил да живееш в него и седи празен и не ремонтиран
Що купи в София а не в столица от ЕС?
Коментар
-
Най недостъпната спрямо столиците от ЕС или от столиците на Албания Молдова и Беларус
Ако не залиташе в крайности можеше и да ти стават постовете за четене
Смятали сме тук достатъчно и сме сравнявали с Берлин и Виена.
Цена наполовина, доходи на 25%, лихви x2. Толкова за достъпността.
Коментар
-
Цените в Нумбеото за центъра на София ги умножи по 1.5 и ще получиш реалната картина.
Показва средна за центъра - 1850 Евро. Първо, читав имот в центъра под 2500-3000 няма. И второ - на база РЗП, т.е. за светла площ още 20% отгоре.
Извън центъра нещата са още по-фалшиви. Нумбеото дава 1200, а оферните са 1800-2000, като тук фалшивите квадрати са още повече, т.е. коефициентът е поне 2.
Заради лъжеквадратите София на теория е най-достъпната столица в ЕС, а дефакто е точно обратното.
Ако не залиташе в крайности можеше и да ти стават постовете за четене
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Ами специално заради теб отворих Numbeo и докладвам: Цените в номинално изражение на апартамент в центъра на София, Тирана и Минск са почти изравнени. В нецентралните части софийските апартаменти са леко по-скъпи в номинално изражение. Кишинев изостава с доста по-евтини апартаменти.
В реално изражение, отчитайки покупателна способност при еднакъв стандарт на живот, софийските апартаменти са на по-поносими цени. Ура!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеСичко надоле ли е вече? Нулеваците спреха ли да се блъскат с лакти по пероните? Къде изчезна попа да каже.
Той му казва че са зле нещата
Вдигай данъците с 5% - казал царя
Ма как така ще стане революция - казал министъра но ги вдигнал
След една седмица царя го пита как е положението
Много зле събират се по площадите ще стане страшно
Вдигай с още 5% казал царя
След една седмица пак го пита какво е положение - Ужас едвам удържаме да не избухне бунт
Вдигай с още 5%
След една седмица финансовият докладва - Странна работа всички са го ударили на ядене и на пиене и никой не мисли за революция
А сега намали 5%
Та в момента по перона се готвят да почват да ядът и и да пият
- 1 like
Коментар
-
А ти няма ли да допринесеш с нещо, като кажеш с коя столица от белия свят може да съпоставим София по качество на живота, инфраструктура, градска среда?
Нито аз нито Берти сме коментирали какво е качеството на живот в София и ЕС а РЪСТА НА ПОСКЪПВАНЕТО
Ако искаш да говорим за качество на живот не че не сме го правили стотици пъти - Кажи с кой град от ЕС искаш да го сравняваме и по какви критерии
- 1 like
Коментар
-
Ти продължаваш да не си разбрал темата на разговора в който се намеси
Там не ставаие на въпрос за конкретните цени а за темпа им на поскъпване
Айде дай сега за Тирана Минск и Кишинев ръста на поскъпване на имотите за 10г и най накрая може и да си казал нещо смислено
Коментар
-
Ма ти искаш да ги сравняваш със София щом исакш да участваш в дискусията кажи - Ето този град отговоря на София по тия и тия показатели и там цените са толкова а са били толкова
Кажи ми честно що фулдиш форума с безсмислените си постове?
Коментар
-
Ами специално заради теб отворих Numbeo и докладвам: Цените в номинално изражение на апартамент в центъра на София, Тирана и Минск са почти изравнени. В нецентралните части софийските апартаменти са леко по-скъпи в номинално изражение. Кишинев изостава с доста по-евтини апартаменти.
В реално изражение, отчитайки покупателна способност при еднакъв стандарт на живот, софийските апартаменти са на по-поносими цени. Ура!
Там не ставаие на въпрос за конкретните цени а за темпа им на поскъпване
Айде дай сега за Тирана Минск и Кишинев ръста на поскъпване на имотите за 10г и най накрая може и да си казал нещо смислено
Коментар
Коментар