Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Браво Евго... Точно туй е решението да се харчи....
Обаче има парадокс - колкото повече хората харчат толкова повече ускоряват инфлацията....
Коментар
� -
Засега не съм, но вероятно ще се набутам до 2-3 месеца. Намерих имотите, които ми пасват на търсенето. Сега ще видя дали съм достатъчно бърз.... с кредита....А Бони е сгоден чиляк и нема да ми вдига лихвата в близките 10 години :-)
Дай някой жокер, да се задомя и аз.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
До кредит ли се докара ...
ПП Гледай рекламното видео на Адрес в дира....интересно е и твоя познат Тошев е там...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
т.е. ще има силно инфлиране на паричната маса за 3-5 г.
За себе си съм взел решение каквото изкарам текущо да го харча (за мен, за близките ми хора, за дома) и да не влагам на депозит.
Не искам да купувам вили и къщи извън София, защото имаме и са трудно продаваеми.
Обаче има парадокс - колкото повече хората харчат толкова повече ускоряват инфлацията....
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Засега не съм, но вероятно ще се набутам до 2-3 месеца. Намерих имотите, които ми пасват на търсенето. Сега ще видя дали съм достатъчно бърз.... с кредита....А Бони е сгоден чиляк и нема да ми вдига лихвата в близките 10 години :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Съвсем скоро дори немските ДЦК ще са с по-добра доходност от апартамент в София. Досега бягахме с такива на развиващи се страни.
Коментар
� -
Каврък, не знам колко по-ясно да ти го напиша. Какво ми дреме, че основната лихва е станала 3%, ако инфлацията е 20% ?
Лихвите в близките 10 години винаги ще изостават с МНОГО спрямо инфлацията. Благодарение на нея ще се реализират кухи растежи на БВП / инфлационни, а не реални/ и процентa на задлъжнялост ще намалява / номинално расте/ , с всички последици за кеша, цените на имотите и т.н.
Да не забравя - заплатите ще растат ЗАБАВЕНО, също и цените на имотите ще лагват с 2-3 години, но посоката е кристална като синьо небе...
За себе си съм взел решение каквото изкарам текущо да го харча (за мен, за близките ми хора, за дома) и да не влагам на депозит.
Не искам да купувам вили и къщи извън София, защото имаме и са трудно продаваеми.
Коментар
� -
Дали ти харесва или не туй е реалността. Кажи на някой Римлянин да си купи с неговите доходи.... Да знам исторически и туристически град и са надули цените, ама той там работи и си изкарва дохода и НЕ МОЖЕ да си купи. Нула шанс.
На тези въпроси ти сам трябва да си отговориш. Имаш избор в Германия и по целият свят.
Аз лично нямам вече такъв. Никога не съм искал да живея за постоянно в чужбина, имам жена / работи в СУ , в Гьотинген или Хайделберг ли да започне ?/ Или ще бъде в Алди касиерка ? Имам и деца =, които искам да се формират като личности в БГ среда и ценности - да не съм се объркал. Искам да са Българи.
Имах само 1 момент на колебания, когато обмислях да живея за по 6 месеца в някои топли страни по данъчни причини, но се отказах щото данъяната тежест прецених, че е поносима у нас и ще прецакам живота на семейството ми за няколко десетки К....Ако бех мЕлеонерин тогава може и да е имало смисъл, но не съм....
Имам и деца =, които искам да се формират като личности в БГ среда и ценности - да не съм се объркал.
Песимисте ще ти кажа едно нещо и ще бъда кратък
Като родител на дете което учи и живее извън България ще те посъветвам да си избиеш от главата горните планове .
Просто не мисли ,а си ги избий ,мисля че не е късно .
Децата ти нека избират НО ти им дай образованието,погледа ,опита да живеят и учат навън ,а нека после те избират ,но не бъди ти фактора който да ги закопае в България .
Коментар
� -
Дреме ти и то много. Предстои срив на имотчетата. И както си се набутал на 100% в имоти...
Заколи едно агне курбан и тичай при Бонка да и се молиш да не вдига лифите.
Коментар
� -
Ами не всички купуваме само най-евтините храни. Зависи къде са ти концентрирани разходите. За едни е скъпо едно, а евтино друго.
За последните 3 месеца съм летял към 10 пъти отиване и връщане до различни дестинации и съм платил наполовина от това, което щях да платя 2018. Това компенсира в пъти ръста на 1 бутилка олио, която съм изразходил.
Не мога да кача снимката от Шела в Копенхаген да видят цената на дизела от 2.90 и на бензина 3,29 ,ако имат карти с отстъпки сигурно ще е още няколко стотинки надолу .
Нашите търгаши говрят за такива цени у нас при двойно и тройно по ниски доходи
Коментар
� -
Хехе, не пропусна за пореден път да споменеш за достъпните жилища. Брокере, брокере - разбери че тази глупост не върви пред хората, които владеят действията умножение, деление и събиране.
Добре, да речем че за мен и теб са действително достъпни. Жилище с определена площ X е 2 пъти по-евтино отколкото в нормална европейска столица. Доходите ми са еднакви навсякъде, даже в София са по-високи заради данъците. Мога да купя просторен апартамент ново строителство на цена 2500+ и за точно 2 години (даже по-малко) да съм го изплатил. Големият ми въпрос обаче е:
Защо да купувам боклук, който не струва дори половината? Защо да напълня джобовете на някой измамник? Убеден съм, че в дългосрочен план този имот няма да струва абсолютно нищо, а сградата повече от 30-40 години няма да издържи.
Защо да жертвам 2 години от живота си в работа и насреща да не получа нищо?
На тези въпроси ти сам трябва да си отговориш. Имаш избор в Германия и по целият свят.
Аз лично нямам вече такъв. Никога не съм искал да живея за постоянно в чужбина, имам жена / работи в СУ , в Гьотинген или Хайделберг ли да започне ?/ Или ще бъде в Алди касиерка ? Имам и деца =, които искам да се формират като личности в БГ среда и ценности - да не съм се объркал. Искам да са Българи.
Имах само 1 момент на колебания, когато обмислях да живея за по 6 месеца в някои топли страни по данъчни причини, но се отказах щото данъяната тежест прецених, че е поносима у нас и ще прецакам живота на семейството ми за няколко десетки К....Ако бех мЕлеонерин тогава може и да е имало смисъл, но не съм....
- 1 like
Коментар
� -
Каврък, не знам колко по-ясно да ти го напиша. Какво ми дреме, че основната лихва е станала 3%, ако инфлацията е 20% ?
Лихвите в близките 10 години винаги ще изостават с МНОГО спрямо инфлацията. Благодарение на нея ще се реализират кухи растежи на БВП / инфлационни, а не реални/ и процентa на задлъжнялост ще намалява / номинално расте/ , с всички последици за кеша, цените на имотите и т.н.
Да не забравя - заплатите ще растат ЗАБАВЕНО, също и цените на имотите ще лагват с 2-3 години, но посоката е кристална като синьо небе...
Заколи едно агне курбан и тичай при Бонка да и се молиш да не вдига лифите.
Коментар
� -
Забравяш че когато банките повишават лихви това винаги,винаги е свързано с високи разходи за потребителите от всички посоки засягащи разходите им за живот ,както и в момента
Коментар
� -
Цигулките как са ? И те ли не са мръднали ? Ще взема да си купя 100-ина като защита от инфлацията....
Няколко страници назад някой беше пуснал линк за цените на най-евтините храни у нас - 28%....
За последните 3 месеца съм летял към 10 пъти отиване и връщане до различни дестинации и съм платил наполовина от това, което щях да платя 2018. Това компенсира в пъти ръста на 1 бутилка олио, която съм изразходил.
Коментар
�
Коментар