Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
И не е важно за колко време си върнал вложените от България пари в теб. Задачата не е да се ''самоизплатиш'' , а да носиш приходи САМО ТУК.
Тези приходи са под различни форми - не са само данъка върху доходите ти и осигуровките, които както всеки и ти оптимизираш. Това е също ДДС , други данъци и такси, ДОБАВЕНАТА стойност и печалба от работата ти и т.н. Част при това по-голямата дори и сега отива в Германия, а не в България.
Разбира се ти поне оставяш и нещо у нас, но имаше едни други форумни колеги , които дори бяха завършили и работили у нас и после отишли в Щатите или Австралия или дори Германия и плащат , харчат, добавят стойност САМО там / вероятно поне 50-100К, а някои и милион на година/ , а тук пращат по 5000 евро на година на родителите си, които се лекуват и получават пенсия с моите данъци и осигуровки....
Мързи ме да пиша повече по темата днес, но си умно момче и предвид по-ранните ти постове ще се сетиш какво има зад думите ми и как са цифрите....:-)
ПП Не те обвинявам или тях. Всеки прави най-доброто за себе си. Само констатирам факти, за които разбира се вината носят всички управлявали ни през последните 30 години, а не индивидуалният човек, който се спасява поединично.
ПП2 Аз също нося огромна добавена стойност и в момента за чужда държава. И тя е повече от всички данъци които нося за нашата.... макар и всичко да си плащам у нас
Коментар